Czesc to znowu ja... czy znacie może coś na piegi nie wiem, żeby znikły.. ale najlepiej w jakis naturalny sposób może jakaś mieszanka ,ktorą nakładamy na twarz albo maseczka?? bo nie chce jak na razie korzystac z jakichś tam takich kosmetyków na twarzy wole nasza nature blagam pomozcie nie mam tego dużo, ale najladniej nie wygladaja błagam pomóżcie jedno tylko wiem, że słyszałam o tych mieszankach szukałam po gazetach ,ale nic nie było....
a piegi są takie do mnie nie pasujące, że wam mowie !! (nie jestem ruda)
z góry dziękuje
_________________ "Wiem, że nic nie wiem"
Ostatnio zmieniony przez laniade dnia Pią 06 Maj, 2005 19:43, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 19:45
Bardzo dobrym sposoben na rozjasnienie piegow jest maseczka . Pol ogorka obrac, pokroic w plasterki dodac sok ze swierzo wycisnietej cytryny i pozostawic na twarzy przez okolo 15 minut. skura po takiej kuracji odzyskuje swierzosc i dziala rozjasniajaco
znalazlam to przed chwila na forum, nie wiem czy skuteczne, w kazdym razie ogorek nie zaszkodzi na pewno wiec mozesz sprobowac
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 19:46
dobrze tez ponoć działą ten ogórek ze schłodzoną śmietaną
utarty
razem z cytryną i chyba szczypiorkiem jak sie nie myle
trzeba z tego taką papke zrobić
i na twarz nalozyc na 15 minut chyba
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 19:49
na kolejnym forym przeczytalam ze cytryna dobra.. wiec mysle ze powinnas sproobwac ogorkow, cytryny i tego co mowi wierzba.. produkty naturalne wiec bez obaw mozesz uzywac..
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 20:00
Je tam ja też jest pieguskiem i włosy mam blodo-rude
Nieprzeszkadza mi to zabardzo
A maseczki warto spróbować
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 20:04
no ale u kazdego inaczej wyglada.. jedyn dodaje urody innych szpeci, jednym sie to podoba dla innych jest to problemem.. jesli zle sie w nich czuje to niech proboje..
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 20:09
U mnie jednak to pierwsze... bez tych moich kilku piegów czuje się pusta
szczerze? piegi sa calkiem fajne...znam to z doswiadczenia moich kolezanek...i moje "piegowate" kolezanki maja bardzo fajnych chlopakow. wiec nie ma sie czym zalamywac
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony i korzystania z pomocy związanej z językiem angielskim.
dobrze tez ponoć działą ten ogórek ze schłodzoną śmietaną
utarty
razem z cytryną i chyba szczypiorkiem jak sie nie myle
trzeba z tego taką papke zrobić
i na twarz nalozyc na 15 minut chyba
To się już bardziej nadaje na sałatkę niż na maseczkę. XD
Co do tematu : Nie lepiej zostawić piegi w spokoju,, a na plaży nie stresować się, że ci ich przybędzie?