no więc mam pewien problem, a mianowicie okres mi sie spóźnia 2 tyg. i 5 dni. miesiączkuje już ponad 2 lata =/ i od długiego czasu już mam regularną miesiączkę (tj. od jakiegoś roku). Martwie się coraz bardziej =/ Czy to normalne, ze okres mi się aż tak spóźnia?
Pozdro
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 10 Maj, 2005 12:42
opoznienie miesiaczki moze tez byc spowodowane stresem, odchudzaniem, i innymi czynnikami wiec jezeli nie wspolzylas z chlopakiem nie powinnas sie martwic.. a jesli w ciagu paru tyg nie dostaniesz to przejdz sie do ginekologa..
no nie wiem.. nie odchudzam się wcale =/ i nie stresuje, wprost rpzeciwnie, jestem teraz szczesliwa i w ogole.
a do ginekologa jakoś nie bardzo chce mi sie isc, ale nie dlatego, ze sie boje. prawda jest taka, ze ginekolodzy sami nigdy nie wiedza dobrze, co dziewczynie dolega, więc przypisują różne tabletki antykoncepcyjne =/ i sa one niezdrowe, a nawet szkodliwe, mogą spowodować niepłodność.
co mi radzicie??
pozdro
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
naprawde kinga? japo 3 miesiacach bym chyba zwariowala =P ale dzieki, ze to napisalas, teraz juz sie nie bede tak martwic.
a jaka jest granica? tzn. po jakim czasie juz naprawde powinnam sie martwic?
pozdro
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 10 Maj, 2005 17:47
Hm...Okres nawet jka był ostatnio regulkarny teraz ma prawo się opóźniać...Ale nie długo, po dwóch miesiącach maksymalnie powinnaś coś z tym zrobić. Tak jak dziewczyny może to być spowodowane stresem, nagla zmiana diety, temperatury otoczenia(ale to cie chyba nie dotyczy ), nagla utrata wagi...Dużo, naprawde dużo może być powodów.
Ja ostatnio mialam w styczniu