nie. ludzie to ludzie, i ludzie powinni zakochiwac sie w ludziach. gdyby krowy myslaly jak ludzie, mowily, tylko tyle ze wygladaly inaczej to tez nie mialabym nic przeciwko. zwierze jest nieswiadome tego co robi (albo inaczej - robi pewne rzeczy instynktownie) i dlatego krzywdzace dla niego sa jakiekolwiek kontakty plciowe z czlowiekiem.
co innego dwoch mezczyzn albo dwie kobiety, ktore sa z jednego gatunku przeciwko homoseksualnym krowom tez nie mam nic przeciwko. ;P
no i krokiem naprzod na pewno nie jest zezwolenie na kontakty seksualne ludzi ze zwierzetami, to raczej krok w tyl, kiedy to zwierzeta byly kultywowane i stawiane wyzej od ludzi w niektorych kulturach.
Wysłany: Czw 18 Gru, 2008 09:05
Tremere - Dziwny sposób myślenia - dopuszczasz homoseksualizm, bo gejów znasz, a zoofilii nie dopuszczasz, bo zoofili nie znasz.
Ludzie to ludzie i mężczyźni powinni zakochiwać się w kobietach - tak brzmi najprostsza, nieco prowokacyjna odpowiedź na pierwsze zdanie z Twojego posta.
Wiem że Cię nie przekonam, bo nie jestem w stanie. Po prostu dziwnym wydaje mi się pochlebianie tylko temu co znamy, zaś negowanie wszystkiego co nieznane : )
znam chlopaka ktory zabawia sie ze swoja suczka osobiscie i lubie go jako czlowieka, jednak powiedzialam mu jasno ze nie mam ochoty sluchac o tym co robi.
tak, ludzie to ludzie i mezczyzni powinni sie zakochiwac w kobietach. tez tak uwazam. jednak przede wszystkim nie mozna nikogo do niczego zmuszac, gej pozostanie gejem do konca zycia i lesbijka tak samo. albo spoleczenstwo do tego przywyknie i zaakceptuje to albo do konca swiata bedzie trwac walka z wiatrakami.
i niech nikt nie wspomina nawet o osrodkach leczenia homoseksualistow, mam nadzieje ze ludzie tutaj sa swiadomi tego ze to robienie z mozgu wody.
Wysłany: Czw 18 Gru, 2008 18:04
Tremere - Widzisz, napisałaś bardzo mądrego posta : )
No bo widzisz - tak jak Ciebie obrzydza wizja kumpla z suczką, tak mnie obrzydza wizją dwóch facetów w łóżku - a wyobraźnię mam niezłą : )
tak, ludzie to ludzie i mezczyzni powinni sie zakochiwac w kobietach. tez tak uwazam
Cieszę się że przyznałaś : )
jednak przede wszystkim nie mozna nikogo do niczego zmuszac
I nigdy nie miałem zamiaru - wolnoć tomku w swojem domku - Jednak to ta mniejsza część gejowskiej i tak już mniejszości wyskoczyła (niczym Filip z konopi) ze swoją odmiennością, prawami i jakimiś innymi tego typu bzdurami. Niech się kochają jak chcą, całkowicie mi to obojętne - jednak kiedy próbują wleźć mi z butami w życie, to zaczyna się problem. Dlatego taki, a nie inny stosunek społeczeństwa do gejów - Mimo że są to ludzie jak wszyscy inni (A przynajmniej w większości).
Ośrodki leczenia homoseksualistów to żart większy niż więzienia o zaostrzonym rygorze, czy zamknięte ośrodki dla chorych psychicznie : )
akurat prawa popieram w 100%. nie moja brocha czy to sie bedzie nazywalo malzenstwa czy zwiazki partnerskie (zwal jak zwal), ale nalezy im sie to. sa ludzie ktorzy spedzaja ze soba cale lata i w przypadku gdy jeden z partnerow umiera to drugi jest w tym momencie wg. panstwa obcym czlowiekiem dla zmarlego.
niech to sie nazywa konkubinaty, zwiazki partnerskie, trwale zwiazki, silne zwiazki, malzenstwa - nazwa jest mi obojetna, chodzi raczej o sens calej instytucji.
nie mowie o adopcji, bo i tak wiekszosc moich przyjaciol homo nie chce miec dzieci - a ci co chca to juz maja.
wiec temat adopcji omijamy szerokim lukiem, nie mam na ten temat zdania wiec nie bede mowila o rzeczach ktore mnie nie dotycza
Wysłany: Czw 18 Gru, 2008 19:36
Tremere - Nie ustosunkowywałem się co do zyskiwania praw przez pary homoseksualne, gdyż - jak wiadomo - temat to ciężki i ze swoim zdaniem lepiej się nie wychylać : )
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Czw 18 Gru, 2008 21:24
Jest teoria nauka mówiąca o tym że homoseksualiści jako sami nie mający dzieci są potrzebni społeczeństwu w opiece nad dziećmi innych ludzi. Tak w skrócie.
Co do prawa adopcji - jest okej, tylko że najpierw trzeba by zmienić myślenie całego społeczeństwa, bo nie wyobrażam sobie jak Ania pyta Hanie co robi jej mamusia, ona mówi że ma dwóch tatusiów i wszystkie dzieci z niej się śmieją.
Wysłany: Pią 19 Gru, 2008 15:40
Akacja - Myślenia dzieci nigdy nie zmienisz, dlatego próbuje się jak najbardziej "uregulować" wszystkie dzieci, zeby żadne się nie wyróżniało - bo dzieci na wszystko co się wyróżnia reagują szyderstwem, bądź śmiechem.