A co to ma do rzeczy? Każdy z nas lubi działanie, a nie marudzenie. Samo słowo 'marudzenie' ma niepozytywny wydźwięk, i to nie bez powodu. Każdy, czyli osoba inteligentna/zdrowa na umyśle....
Jednakże lubić, to każdy może. Działać jest już nieco trudniej. Marudzić... Czyli wygłaszać swoją opinię? W każdym razie marudzenie jest proste, a robienie czegoś - nie.
Pytanie powinno brzmieć; co częściej robisz; a nie, co bardziej lubisz...
Do głównej myśli... Odsyłam do programów intelektualnych takich jak np. Świat według Kiepskich . To oczywiście ironia. Jednakże mam wrażenie, że co niektórzy dużo by z tego wynieśli...
_________________ Carpe diem, quam minimum credula postero.
Horacy
KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...
Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu :*. Masz gust, dziewczyno :*.
Swiat wedlug kiepskich to powinni na Discovery nadawac ;P Moj ulubiony program edukacyjny.
Natomiast skoro tak logicznie podchodzisz do tematu Inteligencie ( glupio mi mowic do ciebie Inteligencjo bo mi sie z Bondem kojazysz wtedy ) to powiem ci ze nie kazdy tutaj jest inteligentnyi zdrowy na umysle i moze wolic narzekac niz dzialac . Rownie dobrze mozna zalozyc temat i zadac pytanie "Kto z was nosi podpaski? Wykluczajac kobiety oczywiscie i facetow odbiegajacych zdeczka od normy". Oczywiscie odpowiedz brzmi : Nikt.
Nie widze powodu by pytanie bylo zle sformulowane.
No ale dosyc czepialstwa . Zapewne zalozycielowi tematu chodzilo dokladnie o to o co tobie .
A tak btw. to podobaja mi sie twoje posty gdyz sa czytelne i milo je sie czyta. Nie to co moje tzn. z interpunkcja i skladnia wyrazow na bakier . Pozdrawiam:)
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Femme Fatale Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 07:14
Pulkownik Nikt napisał/a:
Natomiast skoro tak logicznie podchodzisz do tematu Inteligencie ( glupio mi mowic do ciebie Inteligencjo bo mi sie z Bondem kojazysz wtedy ) to powiem ci ze nie kazdy tutaj jest inteligentnyi zdrowy na umysle i moze wolic narzekac niz dzialac .
Dokładnie tak. *^^* Bo ja, np. zdrowa na umyśle to nie jestem...
Wysłany: Sob 20 Lis, 2004 09:12 Wolisz narzekać, czy dzałać?
<Natomiast skoro tak logicznie podchodzisz do tematu Inteligencie ( glupio mi mowic do ciebie Inteligencjo bo mi sie z Bondem kojazysz wtedy Razz ) to powiem ci ze nie kazdy tutaj jest inteligentnyi zdrowy na umysle i moze wolic narzekac niz dzialac Smile. Rownie dobrze mozna zalozyc temat i zadac pytanie "Kto z was nosi podpaski? Wykluczajac kobiety oczywiscie i facetow odbiegajacych zdeczka od normy". Oczywiscie odpowiedz brzmi : Nikt.
A ja się z tym nie zgadzam!
To wcale nie jest tak oczywiste jak odpowiedź na pytanie o podaski.
I nie tylko ludzie niezdrowi na umyśle lubią narzekać.
Czy nie zauważyliście wokół siebie osób, które wieczni są niezadowolone i narzekają bo: matka nie rozumie,
koleżanka nie przyszła,
świat jest obrzydły,
ludzie niemili itd, itd.
Przekładając to na dorosłe życie mamy:
Mąż / żona/ nie rozumie,
sąsiadka pije i po nocach nie daje spać,
rząd jest do chrzanu,
pracodawca złodziej itd, itp.....
I jest w tym wiele prawdy, tylko że narzekanie niczego nigdy, przenigdy nie zmienilo.
I to od nas zależy, czy dogadamy się z kolezanką, kolegą, a później z żoną mężem, jakich wybierzemy reprezentantów do sejmu i kto będzie nami rządził.
Czy odwazymy się postawić ultimatum sąsiadce itd, itp...
Do dzieła Panowie i Panie!
Takiej postawy trzeba się często uczuć i zadając pytanie w ankiecie, takie a nie inne,
chciałam abyśmy w odpowiednim momencie uświadomili to sobie.
_________________ mirula
"alteri vivas oportet, si vis tibi vivere." ( musisz żyć dla innych, jeśli chcesz żyć z pożytkiem dla siebie.) Seneka
ja wole działanie, dużo bardziej od biernego czekania...
jestem znana z ogromnej upartoci =) (tak jak Kindzia widocznie ) jeli się na co upre to nie ma odwrotu ^^ i tak samo jest ze zlotem forumowym czy z tym ze odwiedzę Małš kindzię pulkownika i wogóle =)
pozdrawiam
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..