| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Mój staruszek....
Autor Wiadomość
KoT
Gość
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 06:27   

Witam.
Inteligent: Zdaję sobie sprawę, iż jest to spora różnica w kwestii dojrzewania. Ale weź też pod uwagę, że jeśli dziewczyna okaże choć odrobinę rozumu, nie pozwoli chłopakowi na więcej niż buzi w policzek lub coś w tym rodzaju. Kwestia siły woli.
Pozdrawiam
Przejdź na dół
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 15:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Kingo, tu się chyba liczą proporcje... Między 0, a 3-latkiem jest spora różnica. Co do tego małzenśtwa... Co sądzisz o tym, by 10latek miał za dziewczynę 20latkę?

WIesz 10 lat to naprawde duzo ... wiem o tym
Ja poprostu napisałam że z nam taki przypadek

A co do starszych facetów to zazwyczaj są bardziej hm ... powazni u mnie wtedy ( teraz juz jest lepiej ) w klasie wszyscy faceci to poprostu dzieciuchy i już ... no cóż jest taki okres że faceci są pod pewnymi względami "młodzi" od swoich koleżanek które tak naprawde są w tym samym wieku
Nie mówię że wszyscy faceci młodsi są dziecinni ... nie jest tak ...a le zdarzają się takie przypadki Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A czy nie uważasz, że 'latanie' za starszymi i pokazywanie swoim koleżankom, jakich to one 'starych' chłopaków nie mają nie jest dziecinne?

Ja rozumiem, że są osoby dojrzałe... ponad swój wiek... np. ja Razz. Aczkolwiek bez przesady, to nie jest 99%. Zresztą, gdyby tak było, to tą normą byłoby 99% Smile... A wątpię, by dziewczyny były dużo dojrzalsze od chłopców /w tym wieku/. U obu w tym wieku rolę 'mózgu' pełni jądro migdałowate, a później płat... czołowy/mózgowy? Nie pamiętam Smile. W każdym bądź razie, huśtawki nastrojów etc. wywoływane są właśnie przez to pierwsze, także zmiana partnerów nie jest w tym wieku czymś dziwnym. Miłość czy zauroczenie? Stawiam na zauroczenie Smile. Miłość raczej nie ma prawa bytu w takim wieku. Chyba, że to podkochiwanie się. Rzadko zdarzają się pary, które od 6 klasy SP (tam są 13latki?) do, bo ja wiem, 30 lat, są trwałym zwiążkiem...

Zresztą, 13latka z 16latkiem... Wybaczcie, lecz mi wydaje się to chore Smile.

[co do roli 'mózgu'... to oczywiście taka przenośnia Razz]

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No nie przesadzajmy ... to naprawde zalezy od osoby ... nie można wsyztkich mierzyć jedną miarą ... że np od 7 lat kazdy powinien chodzić ... ( to taki przykład )
Nie wiem czy wiesz o czym mówię ... Hm ...
CHodzi mi o to że czasami zdarza się np 14 latek który jest Strasznie dziecinny ... a czasami taki który jest bardzo rozważny i wogóle Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Inteligencja napisał/a:
A wątpię, by dziewczyny były dużo dojrzalsze od chłopców /w tym wieku/(...)

Zresztą, 13latka z 16latkiem... Wybaczcie, lecz mi wydaje się to chore Smile.

udowodnione naukowo ze dziewczyny w wieku około 13-16 są około 3 lata dojrzalsze emocjonalnie (i bardozc zesto fizycznie) od chłopców =)
więc sam na to spójrz teraz ze swojej perspektywy...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O ile mi wiadomo to dziewczyny dojrzewają fizycznie szybciej od chłopców o kilka lat. Miast nie wiadomo mi o przyspieszonym rozwoju psychicznym.

Panienko, kto udowodnił, kiedy udowodnił, jak udowodnił, gdzie udowodnił? Podziękowałbym Ci za takie informacje Smile.

Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

noc zytałam kiedyś =) na forum też kieydś pisane o tym bylo ale dawno dawno chyba anwet z rok temu ^^ i o tym dojrzewaniu emocjonalnym o tak tak to jest udowodnione tak. Zresztą popatrz sobie na masówki 14 latków i 14 latek... to powinno mówić samo za siebie, albo masz wyjątkowo dojrzałe otoczenie..

Numer Gadu-Gadu
2891618
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wierzbo, otaczam się ludźmi inteligentnymi.

Co do otoczenia 'ogólnego'... Baby są tak samo głupie jak faceci Smile.

Mówisz, że czytałaś KIEDYŚ COŚ. Tylko CO i KIEDY? Bo wiesz, ja mogę się powoływać na Hitlera - udowodniono, że niemieckie nastolatki dojrzewają szybciej od polskich...

Irony is my mother...

Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 16:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A Ty nie zauważyłeś,że dziewczyny w wieku 13-15 lat zachowują się zazwyczaj o wiele dojrzalej niż chłopaki? No to nie wiem w jakim Ty swiecie żyjesz...

Może 3 lata to w okresie dojrzewania akurat duża rożnica,ale miłość nie wybiera Razz Poza tym jeśli i dziewczyna i chłopak traktują to poważnie a ona nie będzie się niem "chwalić" koleżankom to dlaczego nie?

Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 17:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie.

[Śmieją się ze 'wszystkiego' jak idiotki i podwalają się do starszych tylko po to, by móc się pochwalić]

Co do świata, nie znam jego dokładnej nazwy, ale żyję w Układzie Słonecznym na planecie Ziemia w państwie zwanym Polska. W takim świecie żyję. Wiesz, samochody, olej, Irak, wojna, śmierć, miłość, itd. XXI wiek.

---

Apropo, po co jej chłopak w tym wieku (trudno posługiwać mi się słowem 'mężczyzna'...)?

Irony is my mother...

Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 17:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yntelygent napisał/a:

Wierzbo, otaczam się ludźmi inteligentnymi.

Co do otoczenia 'ogólnego'... Baby są tak samo głupie jak faceci

gdybyś czytał uważniej.. ja nie pisałam o inteligencji, nie pisałam ze ktoś jest głupszy czy mądrzejszy.. ja pisałam o dojrzałości emocjonalnej... a toe sjt różnica, duża.
Nie będe podważać tego że Twe otoczenie jest inteligentne.. nie od tego ja tutaj, a baby wcale nie są głupie, faceci tez nie (no ale i u jednych i u drugich znajdują się wyjątki przeciez...)

Tak wiedziałam że ujmiesz coś typu tego hitlera.. niestety czytałam to w zeszłym roku.. nie moge przytoczyć Ci autora, nazwy artykułu ani gdzie w internecie został on umieszczony (jednak czytałam conajmniej kilka takich artykułów różnego autorstwa na różnych [zazwyczja informacyjnych typu onet, interia, wp] stronach internetowych)
nie przytoczę Ci wiec ani autora ani nazwy ani miejsca..

[quote="again]
[Śmieją się ze 'wszystkiego' jak idiotki i podwalają się do starszych tylko po to, by móc się pochwalić]
[/quote]
tak więc teraz będe polemizować o inteligencję dziewcząt z którymi się zadajesz...
jeśli w Twoim otoczeniu dziewczeta (i chłopcy) tak to rozumują to ja przepraszam ale nie mam ochoty nawet wdawać się w taką dyskusję...
Tak znam wiele dziewcząt które zachowują się tak jak to ująłeś (jednak tylko ten pierwsyz kawałek o tym śmianiu się) wydaje mi się to wyjątkowo głupie i idiotyczne...
jednak z tym podwalaniem się do starszych bym się kłóciła..
Większości dziewcząt w wieku 13 (a i nawet wcześniej) do < hm.. nie ma granicy ale zazwyczaj 16 poneiwaz potem różnice wiekowe się powoli zacierają, podobają się "mężczyźni" (chłopcy) starsi od nich. Zachowują się dojrzalej, dziewczyny czują się przy nich bezpiecznie i wogóle.
Praktycznie jest tak w stosunku większości dziewcząt.
Jeśli Ty znasz tylko takie które robią to aby się pochwalić przed innymi to szczerze współczuję...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 17:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Panienko, mam do Ciebie pewne zastrzeżenie Smile. Po pierwsze, nie zmieniaj mojego nicka-internetowego imienia i po drugie, pisze je z wielkiej litery. Jako, że nie jest to uznawane jako rzeczownik pospolity, lecz własny-imię. W tym wypadku to imię Smile. Ok, dość już bycia niemiłym :>.

Wierzbo, inteligencja jest pewnym objawem dorastania. I, musisz mi wybaczyć, lecz osoba niedojrzała zazwyczaj nie jest inteligentna. Osoba dojrzała emocjonalnie musi rozumieć pewne sprawy. A stąd blisko już do inteligencji. Zresztą, nie można wyodrębnić osobnie inteligencji i dojrzałości. Tak naprawdę są jednością...

Panienko, sformułowanie "Baby są tak samo głupie jak faceci" nie mówi, że baby są głupie, lecz, że ich głupota jest taka, jak facetów. Nie będę negocjował, jaki ten potencjał jest.

Czują się bezpieczne i 'w ogóle'? Hm, w tym wieku bezpieczeństwo powinna zapewniać rodzina - ojciec i matka. Smile.

Niedawno mówiłaś, iż wspominałem, że otaczam się ludźmi inteligentnymi. Co do Twego ostatniego zdania... Nie jestem gejem...

I proszę, nie rób ze mnie głupka... bardzo tego nie lubię...

Hitlera też nie szanuję, lecz mogłabyś jego nazwisko napisać z dużej... Takie są zasady ortografii polskiej i nic na to nie poradzimy.

Apropo, czytam uważnie, nawet bardzo...

Irony is my mother...

Powrót do góry
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W moim przypadku nie jest tak że starszy po to aby się pochwalić

Moje otozenie jest pełne takich pustych dziewczynek ... ale nie możemy określac że wszyscy tacy są Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 18:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ależ oczywiście, że nie wszyscy są Wink. Ale jednak większość...

Zawsze są wyjątki... I to normalne Smile.

Irony is my mother...

Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Pią 26 Lis, 2004 07:00   

Witam.
A u mnie dziewczyny w wieku 14 lat to właśnie zwykle takie rozchichotane panny. I taka właśnie jest ich większość, albo takie po prosut najbardziej rzucają się w oczy na korytarzach.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu