| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Mój staruszek....
Autor Wiadomość
gosiaczek Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 17:16   Mój staruszek.... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Od nie dawna mam chłopaka... Jest taki wspaniały.Ohh. Bardzo go Kocham. Love Love Love Love Love Love Kwiat Postanowiłam o tym powiedzieć rodzicom. (Przychodził czasami do mnie). Jak powiedziałam o tym dla ojca zrobił mi awanture. Zaczął krzyczeć. I jak mogłabym to nie powiedziała bym mu o tym... Żeby tak cofnąć czas. On ma na imie Krzysiek i ma 16 lat. I dla tego, że jest starszy o 3 lata mam szlaban. Mam to wszystko w dupie. Powiedziałam mu, że naprawde go Kocham ale.... ON I TAK NIC NIE ROZUMIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! CO MAM ZROBIĆ?? Crying or Very sad Sad Crying or Very sad Sad
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2900283
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 17:31   

Porozmawiaj spokojnie z rodzicami (w tym wypadku z ojcem). Wytłumacz, że już nie jesteś małą dziewczynką, za jaką Cię postrzegają. Powiedz również, że Twój chłopak jest naprawdę wartościowym człowiekiem, że o Ciebie dba, że się przyjaźnicie i nie da Tobie zrobić krzywdy <- oczywiście jeżeli naprawdę tak jest. Razz Bo jeśli nie, to chłopak mało warty. Wink Po prostu wytłumacz rodzicom conieco. Oni nie mogą przyjąć do wiadomosci tego, że już stajesz się kobietą, a przestajesz być ich malutką córeczką. Wink Powinni zrozumieć.
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 17:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak rozmowa to bardzo dobre rozwiązanie.

Niestety może się zdarzyć że tego nie zrozumieją (moi starsi nie chcieli by żeby miała chłopaka nawet jakby miał 10 lat czyli był o 5 lat odemnie młodszy ;P )
Wtedy zostaje Ci tylko albo ukrywać się ze swoja miłością, potajemnie spotkania teksty "idę do koleżanki Wink " to niestety nie jest dobre wyjscie bo bardzo stesujące " o rany co bedzie jak się dowiedzą ? " i niewygodne
Wtedy można też przyjąc z pokora to co radzą rodzice ... i zaprzestac spotykania sie zchłopakiem ... poczekac do 18 lat.

Mam nadzieję że rozmowa poskutkuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 19:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak będziesz gadała z rodzicami..(powiedz to co Femme napisała) ale jeszcze wypadałoby powiedzieć, że jesteś odpowiedzialna i że nie zrobisz nic nierozsądnego :]] (chyba się domyślacie co.. )
Powrót do góry
havranek Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 13:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

należy walić tą sytuacjer i p[ostepować zgodnie ze swoim sumieniem.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1735338
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 19:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Słuchaj Havranka, a daleko dojdziesz Smile. [to jest ironia]

Patrząc na sam Twój post łatwo można wywnioskować, iż nie żywisz zbytniego szacunku do swego rodzica ['staruszek']. Proponuję zatem rozwiązanie podsunięte Ci przez nasze drogie forumowiczki - Twój ojciec powinien wiedzieć, iż szanujesz Go i Jego zdanie, a zarazem jesteś w stanie mu się zwierzyć. Sądzę, iż powinnaś nieco inaczej przedstawić tą sprawę. Zrozum, posiadanie chłopaka automatycznie wiązane jest ze związkami fizycznymi, a na te w Twoim wieku... Cóż, darujmy sobie komentowanie tego Smile. Zatem nie gadaj ojcu, jak fajnie się z nim całuje etc. - po prostu możesz go przestraszyć. Najbezpieczniej byłoby opowiedzieć o nim jako o bliskim przyjacielu. Najlepiej, by jeszcze z domieszką 'nie mam przyjaciół'. Wtedy Twój ojciec by się ucieszył. A teraz... Cóż, zrób to, co dziewczyny mówią. Wyjaśnij mu, na czym ten związek ma polegać (i nie używaj słowa 'związek'. 'miłość' też powinnaś przy nim oszczędzać) - na wzajemnym wsparciu, wspólnym odrabianiem lekcji. Może on jest dobry z matmy, a Ty z nią masz problemy? Spróbuj wykorzystać takie zależności.

Pozdrawiam i życzę powodzenia Smile.

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Mirula Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 19:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A może mama da się łatwiej przekonać do tej znajomości?
Gdyby tak się stało, to mogłaby Ci pomóc w rozmowie z ojcem.

Love

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1853833
KoT
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 06:52   

Witam.
Mnie też się wydaje, że rozwiązane nie jest najlepsze. Inteligencjo: "staruszek" to właśnie zdrobniale. Większość nastolatków mówi po prostu "stary" i uważa, że tak jest dobrze. Chora młodzież, ot co. Ale wracając - Dobry pomysł ma Mirula. Porozmawiaj najpierw z mamą, użyj argumentów, które zostały podane. Na teraz żaden inny nie przychodzi mi do głowy. Jeżeli Ci się uda, bardzo możliwe, że zyskasz sprzymierzeńca w rozmowie z tatą, z którym też powinnaś jeszcze porozmawiać.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
adam(o)_1991 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 09:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lol,masz 13 lat i sie zakochalas w 16 - latku ;d;d;d;d;d
nie dziwie sie ze twoj starszy oszalał biggrinbiggrinbiggrinbiggrinD
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 10:37   

Adam, dlaczego? 3 lata to nie jest dużo. Tylko trzeba do tego przekonać rodziców, to wszystko. Wink
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 14:24   

Witam.
Adam(o) - Nie rozumiem. Przecież 3 lata różnicy...Tak jak powiedziała Femme, to wcale nie tak dużo Rolling Eyes . Mnie też od paru koleżanek dzieli dobre 3 lata i jakoś nie mamy problemów związanych z relacjami międzyludzkimi.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Nikt
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 14:51   Bez tematu

Twojego tate na pewno nie zirytowało to, że masz chłopaka, bo na pewno rodzice rozumieją, że dziewczyny w wieku 12, 13 lat zaczynają inaczej widzieć chłopców. Zdenerwowało go to, że twój chłopak jest od ciebie starszy i to wcale nie mało. Ci sę nie wydaje, że to tak dużo, ale w tym wieku chłopcy zaczynają myśleć o rzeczach takich i owakich. Jeśli ci zależy na chłopaku to spotykaj się z nim potajemnie, może zapoznaj go z rodzicami niech rodzice sami zobaczą, jaki naprawdę jest.

Ja miałąm chłopaka w klasie, więc moi rodzice bardzo się cieszyli, kiedy zobaczyli mnie przypadkiem jak szłam z nim za łapke :]
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 14:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Znam małżeństwo w którym różnica wieku wynosi 10 lat.
Mój były chłopak był odemnie o 4 lata starszy.
3 lata to wcale nie jest dużo
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 19:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twój tata po porstu się o Ciebie boi. Dla Ciebie i dla innych nastolatków w Twoim wieku to nie do pomyślenia,przecież 3 lata to wcale nie tak dużo. Twój tata widzi to w ten sposób,że 3 lata to ogromna różnica w tym wieku i że ten chłopiec może Ci coś zrobić. Po prostu martwi się o Ciebie. On go nie zna,nie wie,jaki naprawdę jest.
Mróweczka Kwiat

Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 23:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kingo, tu się chyba liczą proporcje... Między 0, a 3-latkiem jest spora różnica. Co do tego małzenśtwa... Co sądzisz o tym, by 10latek miał za dziewczynę 20latkę?

3lata różnicy to tutaj jest sporo. Apropo, ciekawe, że dziewczyny w Twoim wieku ciekawią się tylko starszymi chłopcami... Naprawdę dziwne... Smile

Ja na miejscu Twoich rodziców zachowałbym się tak samo Smile. Co do naszych kochanych forumowiczek Twisted Evil ... Rozumiem, miłośc nie zna granic, kajne grendzen i w ogóle demokracja jest, jasne... Ale weźcie pod uwagę, że ta różnica jednak jest spora. Nasza 'kochanka' dopiero wkracza w wiek dojrzewania, podczas gdy chłopak... Cóż, musicie wziąć pod uwagę zmiany, jakie zachodzą w hm... Osobowości i 'cielesności' nastolatków w tym wieku.. zresztą, nieważne Smile. Róbcie co checie, najlepiej jeszcze kochajcie się bez zabezpieczeń Smile w takim wieku Smile. Mi to nie przeszkadza... Smile

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu