| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Operacja... ?

Czy poszłabyś/poszedłbyś na moim miejscu na tą operację ?
Tak
21%
 21%  [ 5 ]
Tak ale bałabym/bałbym się
78%
 78%  [ 18 ]
Tak i bym się nie bał/nie bała
0%
 0%  [ 0 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 23
Wszystkich Głosów: 23

Autor Wiadomość
pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 13:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bardzo Wam dziękuje bo naprawdę bardzo mi pomogliście Smile W środe o 20:10 ide do prywatnego lekarza... chirurga dziecięcego... ze szpitala urazowego w Piekarach Śl. Im bliżej wizyty tym bardziej się boje, że powie to co inni "Tylko do leczenia operacyjnego". Mam cichą nadzieje że postara sie zrobić coś innego, ale to raczej niemożliwe Crying or Very sad Mysle... ze nie boje sie samej operacji tylko tego co będzie po i tego co będzie przed. Przed operacją... bedą mieli ze mną siedem światów bo będe histeryzować a po... pewnie będzie mnie boleć. Ale jesli trzeba będzie to raczej pójde... Ale to przecież nie tylko moja decyzja. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam Was serdecznie i thx ze zawsze moge na Was liczyc.

Numer Gadu-Gadu
2071312
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 13:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie ma za co:) Powodzenia na operacji!!

Numer Gadu-Gadu
7060479
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 13:29   

Powodzenia na operacji? Ajeczka zycz powodznenia lekarzom Smile a pechowej wytrwalosci. Zobaczysz bedzie oki Smile
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 22:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Każdy z nas by napewno sie bał takiej operacji..to normalne, ale czasami takie operacje są koiecznie a nawet jesli nie to zrobienie ich ulatwia nam znaczie zycie i zmiejsza bol itp. Więc na twoim miejscu poszlabym. Po operacji napewno bedzie cie troche bolalo ale gdy juz wszystko sie zagoi bedziesz naparawde zalowala ze nie poszlas na ta operacje wczesniej. Mowisz ze chodzenie itd sprawia ci bol a po operacji takie dolegliwosci miną..zresztą to chyba nie jest jaka bardzo skomplikowana i niebezpieczna operacja, głowa do gory Wink
Będzie git biggrin
pozdrawiam i zycze powodzenia ;*
jak juz bedziesz "po" napisz nam jak było

Numer Gadu-Gadu
730730
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 13:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W środe byłam u lekarza... Powiedział, że on nie wie co to za debile mnie wysyłały na tą operacje Very Happy Powiedział że z nogą może byc dużo gorzej, ale że przynajmniej teraz ta wada nie wymaga operacji. Ale jest inny problem... Nie wimy jeszcze od czego tak boli mnie noga Crying or Very sad Wiem, że na lewej stopie mam gangliona i on też mnie boli. Dosłownie za chwile jade do szpitala zobaczyc czy nie ma zmian kostnych (zrobią mi "fote" Very Happy) i USG pooglądać sobie moje ścięgna (bo ponoć mam uszkodzone). W końcu na to tez można mieć operacje... jak wróce napisze Wam jak było, chyba że nie chcecie... Pozdrawiam Very Happy

Numer Gadu-Gadu
2071312
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 13:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chcemy , chcemy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 17:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Własnie wróciłam do domu od lekarza... Powiedział mi, że mam martwice chrząstki stawowej czy jakoś tak Crying or Very sad Musze iść na rezonans magnetyczny i wtedy mi powie czy operacja czy zaszczyki na odbudowe chrząstki, bo jeszcze nie wie czy to sie odrywa czy nie. Więc prawdopodobnie czeka mnie operacja Sad Jeśli macie jakieś stronki gdzie pisze o tej chorobie byłabym wdzięczna za linki. Pozdrawiam Sad
Smutna Pechowa...

P.S: Jakby tego było mało mam do końca roku zwolnienie na WF Crying or Very sad

Numer Gadu-Gadu
2071312
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pią 22 Kwi, 2005 17:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://www.oil.org.pl/xml/oil/oil68/gazeta/numery/n2004/n200406/n20040633

http://www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1057&alt=60

http://www.sport-klinika.pl/_pol/informator/chrzastka.php

http://www.medycynasportowa.pl/index.php?go=anatomia&artykul=staw_kolanowy

http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/e002/2

Junior
Junior

PostWysłany: Pon 30 Maj, 2005 19:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Pozwole sobie napisać co tam u mnie Very Happy Więc dostały mi sie już dwa zaszczyki do nogi a dzisiaj byłam pierwszy raz na fizykoterapii na zabiegu który zwie się... Fonoforeza =D Mam mieć 10 takich ale kto wie moze będzie więcej...
A fonoforeza to:
Zabieg fonoforezy polega na stosowaniu leków przy udziale ultradźwięków. Leki spełniają tutaj dodatkowy efekt terapeutyczny są bowiem lepiej transportowane przez skórę do głębiej położonych warstw poprzez fale o określonej mocy.

Zabieg polega na wprowadzaniu leku przez skórę za pomocą ultradźwięków. Ma działanie przeciwbólowe, zmniejsza napięcie mięśni i ścięgien, poprawia ukrwienie, hamuje procesy zapalne. Ultradźwięki z dużym powodzeniem leczą zwyrodnienia stawów kręgosłupa, stany pourazowe stawów, przyspieszają wzrost kości i gojenie się tkanek miękkich, pobudzają procesy utleniania komórkowego.

Nie wiedziałam czy to boli czy nie no ale okazało się, że nie =]
W lipcu ide jeszcze raz zrobić zdjęcie i wtedy gościu mi powie czy jest na + czy na - i co dalej robimy...
A tak poza tym to nic =P Noga boli i koniec =P
Pozdrawiam serdecznie =*

Numer Gadu-Gadu
2071312
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 30 Maj, 2005 20:43   

nu bedzie okii Smile
Powrót do góry
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 03 Sie, 2005 12:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

29 sierpnia idę do szpitala a 31 na operację... =(( Nawet się nie boje, ale nie przeżyje chodzenia o kulach =((

[ Dodano: Wto 13 Wrz, 2005 11:08 ]
HeYqa Razz
Nio i jusS po operacji Smile Fajnie było Smile Za pół roku ide jeszcze raz Razz Ale siane Razz
Dzieki Wam za SySko Wink Pozdro :****
HeLenKa!

Numer Gadu-Gadu
2071312
Gotic Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18 Wrz, 2005 16:49   płaskostopie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam tą wadę i dosc duzo o niej wiem takze kto chce porady albo poklikac o tym bardzo prosze o kontakt GG 2594936 E-Mail gotic@vp.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 18 Wrz, 2005 20:39   

Gotic,nie uwazasz ze z deka stary temat ;]?
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu