Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 18:06
Czasmi niektore dziewczyny maja tak cieka blone dziewicza ze przebija sie ona podczas jazdy na rowerze a nawet cwiczen na wfie. A krwawienie i bol nie zawsze wystepuja.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 18:20
Shaunri wychowanie seksualne w szkolach? moze powiesz, ze ty z niego sie czego kolwiek dowiedziales? bo ja owszem, dowiedzialam sie, ze nie powinno sie uprawiac seksu przed slubem, ze jedyna dobra metoda antykoncepcyjna jest nie uprawianie seksu, itd itp. aha i nauczylam sie prawie na pamiec filmu ktory nam babka puszczala co tydzien, ale zawsze patrzylysmy na niego pod innym katem.
Szczęście, że WDŻWR (Wychowanie Do Życia W Rodzinie), które ma nam bodaj zastąpić edukację seksualną w szkole miałem tylko przez pierwsze półrocze... Doskonale sprecyzowałaś to, czego i ja się dowiedziałem na lekcjach... (Może my mamy tę samą nauczycielke, a nawet nie wiemy?! )
Tak to już jest - nie dość, że ta edukacja jest mocno spóźniona, to jeszcze niepełna (totalny brak konkretnych informacji na temat np. antykoncepcji - u nas wspomniano tylko jakie metody istnieją ze szczególnym naciskiem na kalendarzyk, bez podania żadnych informacji odnośnie ich skuteczności, etc.), niekompetentna (typu tekst "plemnik żyje do 72 godzin - w ciele kobiety znacznie dłużej" - genialne, nie?? ) i "ukatolicyzowana" ("Dzieci, nie uprawiajcie seksu przed ślubem!!!")...
A teraz jak się PiS-iory dopchały do władzy, to już można totalnie pomarzyć o "normalnej" edukacji seksualnej w szkołach...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 19:14
ojj raczej nie mamy, na szczescie takiego przedmiotu juz nie mam, zreszta kto to widzial zeby wychowania do zycia w rodzinie uczyla, zreszta pewnie wieksza czesc jej uczniow wie wiecej o seksie od niej.
Wysłany: Nie 26 Mar, 2006 20:01
Eee... To macie pecha, albo ja mialem szczęście - dużo się dowiezdziałem - wszelkie możliwe metody antykoncepcji + jak korzystać + techniki zastępujące seks + wszelkie sprawy dot. kobiet, mężczyzn, a'la błona dziewicza, miesiączka i tak dalej.
Zdziwilibyście sie jeszcze że to możliwe... JA z kumplem przygotowujemy na każdą lekcjejakieś odjechane referaty bo babce sie poprostu niechce.... no a tak pozatym to słyszymy że SEX!!! TAK!!! SEX!!! jest wielkim zagrożeniem jeśli sie go uprawia przed ślubem.... wiecie katolicka szkoła..... Niestety do niej chodze bo musze, bo mnie starsi nie przepiszą.... A jak sie Kaczory i POPIS dorwali do rządzenia to zachwile cenzura k***** wejdzie......
PS. Referaty oparte na książkach i doświadczeniu życiowym(bardzo małym ale zawsze coś
)
_________________ 777 is good but the 666 it's the best :]