Magda1234, może faktycznie to od czekolady, bo ostatnio to mój lek na stres i troche z nią przesadzam
Nasty girl, jestem zadowolona z tego ,że działam Mimo, że efekty widać dopiero po 2-3 tygodniach to czuję się tak jakby to cholerstwo już ze mnie powoli schodziło Entuzjazm zaślepił mi oczy
Nie przejmuj sie kochana.... mi ni dawno pojawil sie ten problem.. poszlam na poczatku maja sama do dermatologa.. Wzielam ksiazeczke taką białą i książeczkę ubezpieczeniową... nie poszlam do szpitala ( tak jak radzila mi kolezanka bo sama byla tez ) tylko poszlam do przychodni. Przypisala mi 2 maście BENZACNE kosztuje ok 8zl i jest bez recepty oraz KLINDACIN i to kosztuje 20 pare zlotych. Minely juz ponad 2 tygodnie i juz widze efekty ;] .. idź nie bój sie wszystko będzie spoko ;*
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 17 Maj, 2006 19:49
czy powiedzialam chodz slowo o cenie? to jest po prostu najzwyklejszy przyklad oddzialowywania reklam, czlowiek wierzy ze cos jest skuteczne i nawet jak nie dziala albo jescze nie zaczal dzialac to oni widza efekty. jest tak bardzo czesto, robiono kiedys jakies badania testowali jakies srodki bodajze na odchudzanie. czesci dawali te prawdziwe leki, czesci jakies witaminy? po skonczeniu badan okazalo sie ze wszyscy sa zadowoleni, czuja sie chudsi i wierza w ten lek. tak samo z kosmetykami, nie widac efektu po 1 uzyciu, ale ty uwazasz ze jest skuteczny. absurd.
czy powiedzialam chodz slowo o cenie? to jest po prostu najzwyklejszy przyklad oddzialowywania reklam, czlowiek wierzy ze cos jest skuteczne i nawet jak nie dziala albo jescze nie zaczal dzialac to oni widza efekty. jest tak bardzo czesto, robiono kiedys jakies badania testowali jakies srodki bodajze na odchudzanie. czesci dawali te prawdziwe leki, czesci jakies witaminy? po skonczeniu badan okazalo sie ze wszyscy sa zadowoleni, czuja sie chudsi i wierza w ten lek. tak samo z kosmetykami, nie widac efektu po 1 uzyciu, ale ty uwazasz ze jest skuteczny. absurd.
Zgadzam się z Tobą))Taka jest prawda wystarczy że produkt jest dobrze reklamowany.A nawet niektórych cena zachęca.I jeżeli jest drogi niektórzy myślą że odrazu efekty widać.Pozdrawiam
po skonczeniu badan okazalo sie ze wszyscy sa zadowoleni, czuja sie chudsi i wierza w ten lek
Efekt placebo jest dość dobrze znany i udokumentowany. Żeby było smieszniej, to takie fałszywe środki typu woda z cukrem czasem naprawdę działają na rózne dolegliwości. Niektórzy twierdzą, ze cała homeopatia opiera się własnie na placebo. Cóż, ciekawe rzeczy może nam wmówic własny umysł.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
taa oczywiście... ja sobie zmyślam... czysta wyobraźnia Moja mama patrzyła i też widzi efekty.. to nasty_girl uważasz ze nam tylko sie zdaje? To że podałam cene nie oznacza że odrazu nie ma w ogóle efektów ;/
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
Faktycznie , stosuję go już od tygodnia i jest DUŻA poprawa w porównaniu do masakry przed stosowaniem Mam pytanie, przez ile godzin trzeba mieć na sobie ten preparat w ciagu dnia. Ja mam taką sytuację , że często myję twarz w ciągu dnia i smaruję się żelem wieczorem, zmywam rano. Czy to wystarczy do uzyskania pełnego efektu?
P.S. Pytanie trochę nie na temat : jaką częścią mowy jest słowo "wielu" , a w wyrazie "przyjaciółmi" końcówką jest "i" czy "mi". Przepraszam , że tak off-topuję, ale nie chce mi się rozdrabniać
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 23 Maj, 2006 16:10
dobra, niech ci bedzie wierz ze jestes piekniejsza bo raz przetarlas, nasmarowalas, umylas czy co tam zrobilas twarz jakims srodkiem...
glupota i naiwnosc niektorych powala na kolana.