| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
ABORCJA. Za czy przeciw?
Autor Wiadomość
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 15:34   

kobiety ktore dokonywły tego dzieciobójca miały koszmary o dziaciach i przesladował ją ten błąd.To sie działo zazwyczaj dopiero pare lat po tragedii.
Przejdź na dół
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 15:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nidhogg napisał/a:
ja w zasadzie jestem za - nie moje zycie, nie moj problem, czemu mam za kogos decydowac? jak chce - jego sprawa.

I właśnie tu pojawia się problem, bo pozwalając kobiecie usunąć dziecko, pozwalasz jej zadecydować za dziecko - czy ma umrzeć, czy nie... ;P. A dziecko, niestety, w tym wieku nie jest w stanie wypowiedzieć się, czy chce w przyszłości trafić do domu dziecka, czy -nie-wiem-co ;P.

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 17:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pozostaje kwestia od kiedy mowimy o dziecku? czy 3 tydzien ciazy kiedy tak na dobra sparwe mowi sie z punktu biologii o stadium moruli (32 komorki- czyli brak wogole czego kolwiek), czy do 12 tygodnia w tarkcie gastrulacji kiedy powtaja dopiero listki zardokowe (ekto-, endo-. mezodrema - dopiero potem z nich bedza powatswaly narzady) i blony plodowe? bo w tedy zregoly przeprowadza sie ten zabieg....'dziecko' nie moze sie wypowiedzic w tym czasie bo nie jest nawet zarodkiem, bo jest zestawem komorek...
tak ja wiem ze mowa jest o zyciu i smierci, ale decyzcja o smieci zapada, na poziomie komorek a nie w pelni rozwinietego czlowieka...
ja osobisie nie wykonalabym na sobie takiego zabiegu, ale jesli jaks kobieta chce...ja jej nie potepie..
dla mnie sparawa prosta...nie chcesz abrocji to jej sobie nie rob..
Powrót do góry
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

frigg napisał/a:
nie chcesz abrocji to jej sobie nie rob..

Sobie... argh....widzisz, tu nie chodzi tylko o matkę, która się puszczała... lecz także o dziecko... dwie osoby, nie jedna... i ona nie robi jej bynajmniej 'sobie'...

A co to za różnica, w którym miesiącu ciąży? 5letnie dziecko też nie jest w stanie decydować za siebie... i o czym to świadczy? Że matka ma decydować o jego życiu i śmierci? Nie wydaje mi się....

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 20:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no jasne, skoro ja nie moge decydowac za moje dziecko, to czemu Ty masz decydowac za mnie (i moje dziecko)? jestes lepszy ?
widzisz to bledne kolo jest.
po za tym jak powiedziala frigg - zestaw komorek dla mnie nie jest dzieckiem, jest zestawem komorek. takim samym jak dajmy na to marchewka. ja nie wiem co bym zrobila - raz mialam podejrzenie i nie wyobrazam sobie jakbym miala teraz urodzic dziecko - dlatego m.in sie zabezpieczam.
oczywiscie ieni jestem zwolenniczka coby gowniary usuwaly na potege - bo to ich glupiota i nieodpowiedzialnosc, ze wpadly, ale sa przypadki/wypadki kiedy nie chodzi o puszczanie.

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Gru, 2004 22:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

[quote="Inteligencja"]
frigg napisał/a:

A co to za różnica, w którym miesiącu ciąży? 5letnie dziecko też nie jest w stanie decydować za siebie... i o czym to świadczy? Że matka ma decydować o jego życiu i śmierci? Nie wydaje mi się....

noe niestety ale tak jest...jak male dziecko sie rozchoruje to matka moze go nie zawiesc do szpitala? moze...masz bliznaki syjamskie...moze sie matka nie zgodzic na operacje rozdzielenia? moze....a ty widzisz tylko mlode panny co sie puszczaja? a kobety co sa gwalcone przez wlasnych mezow (prosze tylko nie mow, ze to sie nie zdaza)...i maja tych dzieci 8 i biede w domu? w polsce nie mozna usunac ciezy w takim przypadku....a jak wyglada pomoc takim kobietom tez chyba wiesz..chocby z tv...ja naprawde nie mam na mysli gownira co sie puszcza, niezabezpiecza bo mysla ze usuna i jest ok.....
poza tym jak moilam wczesniaj, powiedzila nid zestawa komorek to zestaw komorek (jest ich jescze mniej niz w paznokciach, ktore sobie obcinasz).. wiec nie wytlumaczysz mi ze zestwa 32 komorek to dziecko..tak jak ja nie wytlumacze tobie ze to jednak dziecko nie jest
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 13 Gru, 2004 19:44   

Dziecko można porównać do okruszka chleba, matkę do całego bochenka. I co, też chleb? W sumie też...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 13 Gru, 2004 21:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no moze i mozna pronowac...tylko ze raczej nam zal zniszczyc caly bochenek niz wywalic okruszki....
zreszta hmm nie chce byc niemila czy cos,ani obrazac niczyjch uczuc, ale ten tekst jest dla mnie zywcem jak z lekcji religii, albo kazania niedzielnego a z takimi niezwyklam polezmizowac bo pachna mi na odleglosc ortodoksyjnoscia a jak powiedzial jeden z bohaterow orwella 'ortodoksyjnosc oznacza niemyslenie, brak potrzeby myslenia. ortodoksyjnosc to nieswiadomosc.'

dlatego ja uwazam dalsza wymiane postow za niepotrzebna, bo i tak sie nawzajem nie przekonamy..
Powrót do góry
Pan_Feanor Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 09:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pomyście gdyby waszym matkom zachiało się skrobanki to by was niebyło Smile Ile spokoju ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 20:42   

Co do kobiet gwałconych przez własnych mężów:
-po pierwsze, nie trzeba było za takiego wychodzić
-po drugie, jest coœ takiego jak "rozwód"
Powrót do góry
R2
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 20:52   

rotflmao

Co rozwód da? Najczęściej takie kobiety są bite, zastraszane przez mężów.
Wyszła za niego bo go kochałą, później miały miejsce ine zdarzenia.
Powrót do góry
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 20:57   

Dobra, nie schodŸmy na rozwody- co to ma do aborcji?

Poza tym- czy waszym zdaniem aborcja rozwišzuje problem męża-sadysty? Nie- tu potrzebny jest rozwód, proces itp.
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 09:42   

W takim przypadku rozwód nie jest rozwiązaniem. Kobieta jest biedna, nie ma ani grosza. Gdzie ma iść? Czy znajdzie pracę? Zostanie z mężem sadystą, no bo co zrobić? Neutral Albo jak już weźmie rozwód, to może być prześladowana, zastraszana itd. Neutral

Frigg - tekst nie jest ani z kazania niedzielnego, ani z lekcji religi. Jest z bloga http://nienarodzone.blog.pl Wink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 15:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

widac otwieraczu , ze malo zycia znasz i doswiadczenia masz niewiele, ani tego nabytego z wlasnego zycia ani nawet z tv....szkoda gadac...
boze gabrielen...budowac sobie siatopoglada za pomoca bloga to chyba nienajlepszy pomysl..juz chyba wole lekcje religii..Smile
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 15:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czyli wg bloga z ulotki gdzieś tam znalezionej i naepewno bardzo obiektywnej Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 6 z 8 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Odpowiedz do tematu