Mam problem. Otóż jeżdżę konno i mam problem z miejscem jazdy.
Zaczęłam jazdę w małym osrodku jeździeckim. Nauczyłam sie jeździć stępem i kłusem. Potem znalazłam stajnie gdzieś indziej-profesjonalny ośrodek z sekcją jeździecka i pensjonatem dla koni. Tam zlikwidowałam błędy. Potem pojechałam na jazdę do tego wcześniejszego ośrodka. Miło mi było stwierdzić, że poziom jazd znacznie sie poprawił. Zaczęłam galop. Karnet tam mi sie skonczył. Jeżdze w tym drugim.
I mam problem: która stajnie wybrać? W tej pierwszej jest milsza atmosfera, tereny, poziom jazd sie poprawił...
W drugiej jest zaś kryta ujeżdżalnia i jakby bardziej profesjonalnie. Zauważyłam jednak pewne... niedociagnięcia.Jeździ sie tam ciagle kłusem anglezowanym. Ćwiczebny ttylko na woltach. Zero jazdy bez strzemion.
No a w pierwszej poziom sie poprawił. Jest i była jazda bez strzemion, jeździ sie ćwiczebnym nie tylko na woltach. Są prowadzone jazdy na oklep. I milasz atmosfera.
No i mam ogromny dylemat. proszę o pomoc w podjeciu decyzji i proszę bez głupich komentarzy.
Nie znam sie na koniach, jezdzie itp., ale z twojego postu wynika, ze powinnas zostac w tej pierwszej. M.in. wiecej zalet napisalas wlasnie tej stajni, a tej drugiej wiecej wad. Wynika z tego, ze wiecej sie nauczylas w pierwszej stajni, i ze ją wlasnie wolisz : )
W tej drugiej skorygowałam wady... Ale mam pomysł. LAtem będę jeździc w pierwszej, a zimą i ogólnie w niepogodę w tej drugiej. Chociaż wolałabym zostać tylko w jednej i nie moge podjać decyzji... No ale ja myśle właśnie, żeby w tej pierwszej,ale postanowiłam zobaczyc jeszcze jedną satjnie
To znaczy jak na razie błędy wszystkie mam skorygowane. No a w tej pierwszej poziom się znacznie poprawił i raczej już tam od razu błędy jak zacznę robić będą likwidowane. Albo będę mieszać. Raz pojade tu a raz tu. Albo tak jak pisałam latem w tej pierwszej a zimą w drugiej. Albo wybiorę jedną. Ciężka sprawa...