Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007 18:42 Pare pytań . ODPOWIEDŹCIE !
Mam pare pytań . Mam nadzieję , że odpowiecie .
1. Czy to prawda , że wysokim i chudym dziewczyną poźniej rośnie biust ?
2. Jaki to jest ból , gdy rosna piersi ?
3. Czy moga rosnąć dwie pieści naraz ?
4. Kiedy ( tym wysokim i chudym dziewczynkom ) zaczął rosnać biust ?
5. Czy można nosić " zerówki " , gdy pod biustem jest 67 cm , biust 74 cm ?
6. Z jakich firm najczęściej kupujecie biustonosze ?
7. Teraz to tych " płaskich " dziewczyn . Jaki miałyście sposób na dokuczajace Wam dziewczyny z klasy z biustonoszami ?
8. Jak poprościć o biustonosz mamę ?
Mam nadzieję , ze ktoś odpowie . Mamy spytać sie o te rzeczy nie mogę , ponieważ jestem bardzo nieśmiała i dlatego proszę Was o odpowiedź .
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007 18:57
1. Z tym jest różnie, to zależy.
2. Mnie jakoś piersi nie bolały i nie bolą gdy rosły/rosną.
3. Przecież obydwie piersi powiększają się razem. Jeśli jedna pierś jest trochę większa od drugiej - to normalne zjawisko w okresie rozwoju. Nieznaczne różnice w wielkości piersi są zupełnie normalne nawet u dorosłych kobiet. Dobrze dobrany stanik to świetnie koryguje.
4. Jestem wysoka i chuda, a piersi zaczęły mi się powiększać ok. 2 lat temu (w wieku 11, 5 lat)
5. Tak, można. Wg Triumpha naodpowiedniejszy rozmiar stanika przy tych wymiarach to 65 AA.
6. Różnie, zazwyczaj nie zwracam uwagi na firmę tylko na rozmiar...
7. Może mi kiedyś dokuczały, ale wprost mi tego nie powiedziały.
8. Normalnie. Po pierwsze - nie wstydź się. Przecież to Twoja mama i również była kiedys młodą kobietą, której zaczynał rosnąć biust. Powiedz jej, że piersi zaczęły Ci się już powiększać i lepiej czułabyś się mając na sobie stanik. Poproś, aby poszła z Tobą do sklepu i pomogła Ci wybrać odpowiedni rozmiar.
Dzięki za radę !
Widzę , że szybko odpisujesz mi na posty xD
A jeśli chodzi o 1 pytanie to jest mała sprawa . Moja dobrze doświadczona siostra ( zaczęły jej rosnąc piersi poźniej ) powiedziała mi , że bardzo prawdopodobne , ze wszystkim dziewczynom chudym i wysokim zacznie poźniej rosnąć biust . Na WF przyglądałam się trochę i nie zabardzo to się sprawdza . Tak praktycznie wszystkie mogą , albo juz noszą biustonosz . Nawet całkiem płaska koleżanka nosi topik . W szatni dziewczyny się dziwnie na mnie patrzą , moja koleżanka ( ktora cały czas chodzi za mna i mi mówi rożnie głupoty ) powiedziała , że dziewczyny obgadywały mnie za plecami . Tak prakycznie gdyby nie one to biustonosz w ogóle nie byłby dla mnie tak ważna sprawą jak jest teraz ... To tak jakby to było , ze nie masz biustu - jesteś z kosmosu =/ A czasami dziewczyny sie dziwią jak sie na nie wydrzę , że mi dokuczają , ale to emocję xD
Dzięki za odpowiedź !!
Pozdrawiam !
_________________ Mieć manie na punkcie labradorów ...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007 20:00
To dopiero 5 klasa jak sie nie myle wiec to typowe ze dziewczyny nie maja w tym wieku biustu. Mi zaczol rosnac w 5 klasie, a teraz chodze do 1 gim. I nie mam duzego biustu, a nawet sredniego, bo mam 75A ;/
No nie zgodzę się z Toba ! U mnie większość nosi , bo musi . I te co juz mają stanik mówią tym " płaskim " , ze wyglądaja jak deska , jak będa nosić biustonisz to będa miały lepsze powowdzenie u chłopaków itp.
Proszę , odpowiedź na pytania .
Pozdrawiam xD
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Nie 08 Kwi, 2007 21:31
1. Na pewno nie, moja psiapsiola taka jest i jako jedna z pierszyvh miala dosc pokazny jak na 4 klase biust.
2.Troche bolą, ale to normalne.
3.Mogą, dlaczego nie.
4.Juz na poczatku 4 klasy, tak zauwazylam.
5.Ja nosiłam, nie ma obaw.
6.Mama kupuje w jakis sklepach albo na targowisku, nie trace pieniedzy na drogie staniki.
7.Staralam sie nosic obwisle bluzki, choc lubilam zaszalec w ciasnych ciuszkach. Zakladalam stanik, po prostu.
8. Zacznij rozmawiac o tym, ze dziewczyny w twojej klasie maja biustonosze, wiekszosc ich jest. Powiedz, ze tez chcialabys miec. W koncu juz masz (albo bedziesz miala niedlugo) na co.
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
Dzięki za odpowiedź xD
Jeśli chodzi o 8 pytanie to poczytałam trochę postów na ten temat i znam pare fajnych pomysłów =] Są podstępne , ale chyba skuteczne =] Tylko nie pamiętam gdzie to było i muszę na nowo szukać xD
Dzięki za odpowiedx
Pozdraiwma 1
Hehehe sikam poprostu sikam Bo maja stanik to chlopacy na nie leca A skad chlpacy wiedza czy ma stanik co zgladaja wam pod bluzki ? Dla mnie gdy bylam mlodsza nosic stanik to byl obciach jak nie wiem ! Poniewaz heh no natura mnei peirsiami dosc duzymi obdazyla bo juz w liceum nosze stanik 75/C a piersi nadal rosna bylam na siebie zla ze sama z klasy ( w klasie 4) musialam nosic juz A poprostu dla mnie bylo to niewygodne i byl to obciach A chlopacy an to nie lecieli i nie leca. Mowie ci dziecwzyno unikaj stanika dopoki mozesz a jak kolezanki sie nasmiewaja to zobacza po jakims czasie jaki to trud i udreka nosic codziennie stanik albo biegac na w-fie z takimi cycami To sie dopiero im zacznie:P
Chodzilo mi o to , że dziewczyny ze stanikami namawiają płaskie na takie głupoty ( np. jak będziesz nosić stanik to będziesz miała lepsze powodzenie u chłopaków ) . Te płaskie się w końcu przekonują i kupują sobie "zerówki" , nawet jeśli ten rozmiar jest za duży . I potem sie popisuje .
U mnie jedna trochę grupietka osoba w 3 klasie nosiła juz stanik . Wtedy to był obciach . Ale , ze moja klasa nie jest zbyt normalna to już pod koniec 3 klasy chyba z 3 dziewczyny kupiły sobie stanik . W czwartej klasie to już wszystkie dziewczyny , które muszą lub nie muszą noszą stanik . Zostałam tylko ja i koleżanka , ale ona chyba juz topik nosi . A żeby nie było , że taka małolata chce nosić stanik dodam , że jak założyłam górę od stroju kąpielowego ( bikini rozmiaru 60AA ) o zrobiło mi się wygodnie i jak podskakiwałam nie miałam żadnego problemu . Bo trochę już mam . Pierwszy raz rosły mi piersi w 4 klasie . Przypominało to trochę ból serca ... Potem przestało , a teraz znowu widzę że mi rosną i nieco sie powiększyły .
Dzieki za odpowiedź !
Pozdrawiam wszytkich
[ Dodano: Pon 09 Kwi, 2007 08:16 ]
Kiniuchna napisał/a:
A skad chlpacy wiedza czy ma stanik co zgladaja wam pod bluzki ?
Wiedzą , bo większość staników prześwituje np. na WF
nie no koniec dziewczyny jak mozna osbie kupowac stanik dlatego ze inni nosza jak jedna dostanie okres i bedzie nosic podpaski to inne tez beda bo bedzie to widac przez spodnie krotkie i to jest fajne i chlopacy an to leca ?? Przepraszam ae paranoja