nie za bardzo wiedziałam gdzie to wrzucić , wiec pisze tutaj;
moja corka chodzi do zerówki i od jakiegos czasu uparcie robi tylko to co koleżanki; jak one ubieraja sie na rózowo to i ona tylko w takim kolorze che; jak wlosy w warkocz to zaden kucyk nie przejdzie; nie mowiac juz o rozpuszczonych calkiem; ostatnio przyszla i powiedziala, że jej kolezanki biora udzial w konkursie i jada za granicę [dosłownie tak powiedziala]
ja sie pytam jej o co chodzi, a ona, ze sie kupuje cukierki Elsy i sie wyjeżdza na wycieczki...
czy nasladowanie rowiesnikow jest normalne u takich maluchow?
Heh...pytasz o to w masakrycznej przewadze grupe wiekowa 12-18 lat,ja powiem Ci ze mam 3 letnia chrzesnice,sama mam 19 lat i mam wrazenie ze tak dzieci w tym wieku nasladuja inne poprostu nie chca byc inne,proste swoja droga,heh...czy to aby nie jakis przekret z ta mamuska i z tym moja corka ;>
Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 21:31
1) Nie to forum.
2) Próby naśladowania są czymś całkiem normalnym - twoja w tym głowa żeby zaczać dzieciaka uczyć że jest kimś odrębnym, wyjątkowym. Pokazać mu "inne style bycia", które byćmoże jej przypasują.
może zrób z nią coś fajnego np. fajnie ją uczesz albo kup nowy ciuch, cokolwiek tak żeby to nie ona naśladowała koleżanki tylko koleżanki ją będziesz miała satysfakcje że inne mamy mają ten problem hihihihi