| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Palenie
Autor Wiadomość
undergrund ;) Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 26 Lip, 2007 16:49   Palenie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie. czy znacie jakiś sposób aby rzucić palenie? problem nie dotyczy mnie ale moich bliskich. Palą ok 5 lat i to 2-3 paczki dziennie. Jest to duże uzależnienie bo jak nie mają co zapalić stają sie bardzo nerwowi wręcz agresywni. Chcieliby skonczyc z tym ale nie dają rady po 2ch godzinach niewytrzymują. Czy znacie może jakiś sposób? wiem tez o kuracji antynikotynowych czy coś...?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 26 Lip, 2007 21:23   

Niquitin jest czy coś takiego... Gumy do żucia lub plastry. Jest tak - jeśli chce się rzucić palenie i barzo ci na tym zależy, to zrobisz to. Z tego co widać szybko się poddają Twoi znajomi. Trzeba w to wierzyć. Mówisz - masz. Dążysz do czego chesz i prędzej czy póniej uda ci się. Jednak wszystko może być możliwe...
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 26 Lip, 2007 23:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Łatwo się mówi, ale jeżeli to tak działa jak na mnie słodycze... to musi być trudno.

Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pią 27 Lip, 2007 13:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Trzeba mieć motywację, i musi bardzo zależeć, jak to się ma, samo przyjdzie, w cierpieniu, mękach, ale przyjdzie.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 27 Lip, 2007 14:39   

Akacja, ze słodyczami u mnie jakoś przeszło... Unikam ich w dużych ilościach i jest ok.
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sob 28 Lip, 2007 15:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Skoro przynajmniej chcą z tym skończyć to już jakaś część sukcesu, bo bez tego to raczej nic by się nie dało zrobić. Jeśli mają silną wolę, to może np wyznaczą sobie godziny, w których mogą palić? Mój tato ostatnio tak robi, zdziwiłam się strasznie, że ogranicza, bo zawsze palił conajmniej paczkę dziennie, a nagle coś Go tknęło i stara sie palić mniej. Wink
Pomóc mogą też, jak już wyżej pisali, jakieś plastry, gumy do żucia, tabletki itd.

Numer Gadu-Gadu
4961269
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Czw 02 Sie, 2007 15:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nicorette i podobne środki pomagają ograniczyć palenie. Żeby rzucić potrzebna jest jeszcze motywacja, silna wola, wytrwałosc... Wink

Numer Gadu-Gadu
6476170
Odpowiedz do tematu