Po dość długiej przerwie pojawiłam się u was znowu. No więc :
Mam małe piersi : 64pod i 73 w.
Nie mam owłosienia pod pachami (znaczy jakieś tam malutkie są, ale za bardzo niewidoczne)
Mocno się pocę (czasami nawet rexona nie pomaga)
Mam dużo owłosienia między nogami.
Dwa lata temu dostałam wydzieliny. Trwała 2 dni. Następna była rok później i też trwała dwa dni. Od jakiś 5-6 miesięcy mam codziennie wydzielinę.
Często boli mnie brzuch.
Ważę 40kg. (przytyłam )
Mam 153wzrostu (urosłam )
Kiedy będę miała okres?
Może to głupie pytanie, ale ja chce wiedzieć. Słyszałam że to zależy troche od wagi, ale moje jeszcze chudsze i młodsze koleżanki już ją mają.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 11:30
mała 13 napisał/a:
Nie mam owłosienia pod pachami (znaczy jakieś tam malutkie są, ale za bardzo niewidoczne)
Ciesz sie
mała 13 napisał/a:
Dwa lata temu dostałam wydzieliny. Trwała 2 dni. Następna była rok później i też trwała dwa dni. Od jakiś 5-6 miesięcy mam codziennie wydzielinę.
mała 13 napisał/a:
(przytyłam )
mała 13 napisał/a:
(urosłam )
Jesli masz juz wydzieline, przytylas i uroslas, to moze swiadczyc o tym ze okres dostaniesz w najblizszej przyszlosci. Nie mowie ile to bedzie miesiecy, bo nikt tego nie wie, ale moze za rok, a moze nawet mniej. Mowia ze okres dostaje sie wazac od 45-48kg, ja wazylam 47kg jak dostalam, ale ty np.jestes niska wiec nie powinnas tyle wazyc, bo bedziesz gruba ^^
mała 13 napisał/a:
Często boli mnie brzuch.
To nie swiadczy o tym, ze dostaniesz okres. Brzuch moze boles dzien przed okresem lub w czasie okresu (przynajmniej ja tak mam), a nie codziennie/co pare dni. Powinnas skonsultowac sie z lekarzem. Pare lat temu tez mnie czesto bolal brzuch, poszlam do lekarza, okazalo sie ze nic mi nie dolega i samo przeszlo =| xD
mała 13 napisał/a:
Mam małe piersi : 64pod i 73 w.
A wielkosc piersi nic nie znaczy, bo ja dostalam okres w lutym, a mialam biust 8cm (ty masz 9cm).
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 11:37
Zieeew, każda dziewczyna dojrzewa w swoim własnym rytmie. Nie można określić dokładnego momentu, kiedy rozpoczniesz miesięczkowanie. Każdy organizm sam o tym decyduje we właściwym czasie.
Zaczęły Ci rosnąć piersi, masz już wydzielinę śluzową, szybciej rośniesz, wzmaga się pocenie - bądź przygotowana, że niedługo zaczniesz miesiączkować, więc możesz nosić przy sobie podpaskę. Na kilka dni przed miesiączką Twój organizm będzie Ci dawał sygnały (chociaż nie każda kobiera musi mieć podobne objawy!):
• piersi stają się nabrzmiałe i lekko obolałe
• możesz poczuć się zmęczona
• możesz stać się placzliwa lub kłótliwa
• może Cię pboolewać brzuch
CHoCoLaTE napisał/a:
Mowia ze okres dostaje sie wazac od 45-48kg, ja wazylam 47kg jak dostalam, ale ty np.jestes niska wiec nie powinnas tyle wazyc, bo bedziesz gruba ^^
Ważylam 39 kg przy wzroście 167 cm i dostałam okres.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007 12:09
Nikita napisał/a:
Ważylam 39 kg przy wzroście 167 cm i dostałam okres.
Ty jestes chudziutka ^^ widac po twoich dloniach
Już przytyłam. Aktualnie wazę 43 kg ^^
Nikita napisał/a:
Na kilka dni przed miesiączką Twój organizm będzie Ci dawał sygnały (chociaż nie każda kobiera musi mieć podobne objawy!):
• piersi stają się nabrzmiałe i lekko obolałe
• możesz poczuć się zmęczona
• możesz stać się placzliwa lub kłótliwa
• może Cię pboolewać brzuch
Ja ostatnio ryczalam caly wieczor i krzyczalam na mame (nawet nie wiem z jakiego powodu), a w nocy dostalam okres xD
Albo dzien przed okresem mialam wieczorem duzy brzuch. Tak tez niektore kobiety maja ^^
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 14:15
A co my jesteśmy jakieś wróżki, żeby wiedzieć kiedy okres dostaniesz?
Jak chcesz sie dowiedzieć to idź na usg do dobrego lekarza. który powie Ci, czy w najbliższym czasie możesz spodziewać się miesiaczki. Ja byłam akurat na badaniu nerek i powiedział mi, że najpóźniej za jakieś 2,3 miesiace powinnam dostac okres. Dostałam po miesiacu
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
no i stało się. Dzisiaj w szkole dostałam okresu. Byłam zupełnie nieprzygotowana (miałam nowy plecak w którym nie miałam pudełeczka z podpaskami) ale włorzyłam sobie 3 chusteczki higieniczne. Do końca lekcji zostały jeszcze 3 godziny, ale nic mi nie przeciekło i teraz siedze już w domu z podpaską i jestem pewna że bedzie ok. Czekam teraz na mamę kiedy wróci z pracy i muszę jej o wszystkim powiedzieć. (w domu jest tata ale nie mam ochoty mu sie zwieżać )
[ Dodano: Wto 06 Lis, 2007 13:30 ]
a z tych objawów które mogą pojawić sie przed miesiączką to tylko byłam zmęczona i nie miałam na nic chęci. nic innego sie nie działo.
a z tych objawów które mogą pojawić sie przed miesiączką to tylko byłam zmęczona i nie miałam na nic chęci. nic innego sie nie działo.
Jedna ma takie objawy a druga jeszcze inne, nie jest powiedziane ze wszystkie maja te same objawy. To samo z bolem, jedna boli a druga w ogole nic nie czuje podczas.