| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Lumpeksy
Autor Wiadomość
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 14:32   Lumpeksy Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie ma takiego tematu wiec zakladam :

co myslicie o ciucholandach, lumpeksach, secondhandach czy jak tam kto nazywa sklepy z odzieza uzywana ? czy brzydzicie sie chodzic w ubraniach, ktore nosila inna osoba? kupujecie w nich ? moze znacie jakies fajne adresy to sie podzielcie nimi z nami.

ja osobiscie ostatnio zacelam w nich kupowac i musze przyznac ze jest duzo badziewnych rzeczy, ale jest tez duzo porzadnych. najgorsze jest to jak przychodze do szkoly w jakiejs nowej rzeczy z lumpeksy i kolezanki sie pytaja gdzie kupilam. nie wiem wtedy co mowic bo wstydze sie tego. mam dwie takie kolezanki z ktorymi normalnie o tym gadam, czesto razem jedziemy do ciucholandow, wymieniamy sie adresami tych sklepow.

piszcie co wy o tym myslicie
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4265272
aneta007 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 16:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja sie brzydze w tym chodzic . jak sie ciebie kolezanki pytaja gdzie kupilas to powiedz ze ci mama kupila na rynku i np niewiesz ile ta bluzka czy spodnie kosztowaly

ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 17:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja chodzę. Kiedy przymierzasz ciuchy w normalnym sklepie, wiesz kto je przymierzał przed tobą? Nie.
Chodzę tylko do takich, gdzie jest wszystko na wieszakach, grzebać nie będę w tych koszach. O nie. Ciuchy bardzo fajne można znaleźć, potem koleżanką się podoba, to mówię, że dostałam na urodziny/imieniny czy co tam jeszcze.
Nie ubieram się tylko tam, oczywiście większość ubrań mam z normalnych sklepów, ale te "lumpeksowe" niczym nie odbiegają od tamtych, nawet firmowych.

Ostatnio zmieniony przez ewamarchewa dnia Czw 24 Maj, 2007 19:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 18:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zazwyczaj chodzę po normalnych sklepach, ale czasami zajrzę też do sklepu z używaną odzieżową zobaczyć czy coś jest fajnego. Czasami coś kupię, ale o wiele częściej kupuję w firmowych sklepach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 20:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie mam nic do second handów, aczkolwiek jak na razie sama w nich nie kupuję. Nie dlatego, że coś mi nie pasuje, po prostu. Smile
Większość osób uważa, że jeśli coś jest z lumpeksu, to musi być paskudne. Kiedy widzi się osobę niezbyt ładnie ubraną i wyraża się opinie o tym, to ktoś skomentuje "może nie ma pieniędzy i musi kupować w lumpeksie?". Przecież jeśli nie ma sie grubego portfela ale za to ma się odrobinę gustu (lub koleżankę z gustem ; ) ) można znaleźć coś przyzwoitego. No cóż, w takich sklepach też są ładne ciuszki. W gazetach kiedy są podpisane ubrania z jakichś sesji coraz częściej widuję "second hand", a te rzeczy są naprawdę ładne. Czasem można spotkać też coś firmowego (nie podróby). Więc jeśli niekoniecznie jest się bogaczem (lub po prostu nie chce się kupować firmówek) cakiem śmiało, moim zdaniem, można się tam ubierać. Zapewne kiedyś tam zajrzę ; )

Numer Gadu-Gadu
4961269
TomcioMag Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 21:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w szmateksach mozna znalesc sporo fajnych ubrań i jesli sie sie podoba to sie kupuje, nie ma co sie wstydzić tego ze sie nosi odziez uzywaną, a jeśli ktoś pyta skąd masz to mówisz że ze szmateksu i tyle... nie widzie w tym nic dziwnego lub obrzydliwego

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5155919
Juchu:) Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 22:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kilka razy zajrzałam do ciucholandu. Kupić można naprawde fajne ciuchy, ale nie lubie po takich sklepach chodzić.
A adresy takich sklepów? Hmm w Oświęcimiu jest ich mnóstwo, gdzie się obejrzysz jakiś lumpeks...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
159348
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Wto 03 Kwi, 2007 23:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie bywam, jestem zwolennikiem rzeczy nieużywanych (nie tylko w kwestii ubrań) Mr. Green

mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 04 Kwi, 2007 14:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ewamarchewa napisał/a:
A ja chodzę. Kiedy przymierzasz ciuchy w normalnym sklepie, wiesz kto je przymierzał przed tobą? Nie.
Chodzę tylko do takich, gdzie jest wszystko na wieszakach, grzebać nie będę w tych koszach. O nie. Ciuchy bardzo fajne można znaleźć, potem koleżakom się podoba, to mówię, że dostałam na urodziny/imieniny czy co tam jeszcze.
Nie ubieram się tylko tam, oczywiście większość ubrań mam z normalnych sklepów, ale te "lumpeksowe" niczym nie odbiegają od tamtych, nawet firmowych.

w zupelnosci sie z toba zgadzam.

jest jeszcze jedno dlaczego kupuje w lumpeksie - są tam markowe, porzadne rzezcy. jak kupisz na rynku tania rzecz to po pierwszym praniu moze wejsc ze mna mama i tata tak sie rozciagnie. wiadomo ze jest sporo badziewia ale jest duza fajnych, modnych rzeczy.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 04 Kwi, 2007 17:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak, chodze tam i to dosc czesto. Dzisiaj moja ciocia kupila sobie kurtke za 5 zł z metką, ja kupiłam pełno ciuchów markowych (najczesciej reebok), choc i nie tylko. To, ze sa tanie i uzywane, nei znaczy ze jakies szmaty. Są niedrogie, i mysle ze lumpeks to sklep "na kazdy portfel"

Numer Gadu-Gadu
6482031
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sro 04 Kwi, 2007 18:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czasem wchodzę w poszukiwaniu czegoś taniego i oryginalnego, ale jak widze, to nic mi sie nie podoba. Ale gdyby się nadarzyło cos fajnego, to bym pewnie kupiła Wink

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 13 Kwi, 2007 22:07   

Ja jeszcze nie odwiedziłam tego skrajnego miejsca.
Powrót do góry
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 14 Kwi, 2007 15:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

polecam. Wlasnie mam na sobie bluzke z tamtad, spodenki tez biggrin

Numer Gadu-Gadu
6482031
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Sob 14 Kwi, 2007 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wyprane chociaż?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sob 14 Kwi, 2007 17:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Marcia10 napisał/a:
polecam.

lumpeks, to nie sieć sklepów
nie znajdziemy tej samej pary spodni i bluzki co Ty

Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu