Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008 12:51
Nie, że chcesz, bo to nie jest taka Twoja zachcianka, że chcesz być wyższy, tylko poprostu masz zaburzenia wzrostu i oni powinni byli to zauważyć. Ale jeśli nie widzą, to poszukaj w internecie czegoś na ten temat i niech zobaczą ile wzrostu powinni mieć chłopcy w Twoim wieku. Mam kolegę, który ma 15 lat jak ja i jest tego wzrostu co Ty i też bierze hormony.
13 lat i taki wzrost nie jest żadnym zaburzeniem, a hormonów nie bierze się bo ma się taką zachciankę.
Tak? to Moze ty nam powiesz ile masz lat i ile masz wzrostu?
Myślisz ze ja nadal chce byc najnizszy w klasie?
Przerósł mnie juz mój DZIEWIĘCIO letni brat!
Wszyscy w moim otoczeniu maja po 160-165 cm wzrostu (ci w moim wieku) Tylko ja wyglądam jak jakis karzeł!
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 12:05
Nie mówimy o tym że jesteś niski - Ok, jesteś.
Mówimy tutaj o zaburzeniach wzrostu - A Ty w okresie dojrzewania tych zaburzeń zapewne nie masz. Decyduje o tym lekarz. Poproś mamę, niech poprowadzi Cię do lekarza rodzinnego i niech zapyta się go czy nie masz zaburzeń hormonalnych wzrostu.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 12:20
Mam sporo lat więcej, a wzrostu niewiele więcej. Też jestem mała, ale to nie jest choroba, nie jest zaburzenie, i jedyne co mogę zrobić to włożyć na nogi szpilki. Tyle tylko, że ja już nie urosnę, ty dopiero zaczniesz dojrzewać, i gdybyś wiedział, że każdy dojrzewa inaczej nie mówił byś tego.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 15:35
Moj brat w twoim wieku tez nalezal do jednych z najnizszych w klasie. Potem poszedl duzo w gore. Nie przejmuj sie niczym, jeszcze mozesz byc najwyzszy w klasie.
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
kolega mojej siostry w w podstawówce miał 150 cm wzrostu. W liceum podrósł tak ze sie w windzie nie mieści, buty ma takie że cała moja ręka się zmieści.