Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008 20:42 czy on coś do mnie czuje...?
mam problem! pomóżcie proszę...
Podoba mi się jeden chłopak... rok starszy. Chodzimy razem do szkoły (muzycznej) i przez rok razem siedzieliśmy obok siebie, w jednym pulpicie. Było fajnie, wesoło. OK. Ale nie wiem, czy ja coś dla niego znaczę . Czasami zdarzało się, że patrzył na mnie prze kilka(naście) sekund, jednak nie zrobił tego pierwszego kroku. Teraz on jest w pierwszej gimnazjum, dalej czuję przyspieszone bicie serca na jego widok... ale co mam teraz robić??? Czasami się mijamy, mówimy sobie "cześć", on się uśmiecha do mnie, a ja do niego... A jeśli on nic do mnie nie czuje, to podajcie jakieś sztuczki (podejść, zagadać... i co dalej???). Z góry wielkie dzięki, to dla mnie bardzo ważne...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2008 23:23
Spytaj się jak mu idzie w 1 klasie. Czy fajna klasa, kto jest jego wychowawcą itp. Potem możesz spytać czy poszedłby gdzieś się z tobą przejść, posiedzieć i pogadać.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 09:31
Dużo się uśmiechaj, to powinien załapać że przynajmniej go bardzo lubisz możesz go poczęstować czekoladą jak będziesz przy nim jadła, bo po czekoladzie wydzielają się hormony podobne do tych, co kiedy jesteśmy zakochani poza tym jak będziesz z nim rozmawiać, przybliż się trochę trochę bardziej niż zwykle kiedy rozmawiasz po prostu z kolegą to podświadomie będzie myślał że jest Tobie bliski. Tylko nie przesadzaj bo ucieknie. Jak zobaczysz że się odsuwa, nie przysuwaj się dalej macie na pewno wiele tematów do rozmów, gracie na tym samym instrumencie - wykorzystaj to. Możesz go zapytać też o pomoc w czymś. Np. jeśli chodzi o konserwacje instrumentu. Następnym razie jak się miniecie, zatrzymaj się i powiedz "hej, słuchaj bo nie pamiętam jak się robiło to i to" albo "kiedy masz lekcje" jeżeli jesteście u tego samego nauczyciela. Możesz też zrobić imprezę i zaprosić ludzi z muzycznej albo po prostu zorganizować spotkanie na którym będzie więcej osób.