Co wy na to?
Myślicie, że mają szansę zrobić kariere w Polsce?
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 11 Maj, 2009 11:10
Ale to jest... głupie. Mimo to, jak ostatnio jakiś kolega napisał, Polska jest chora i może dopuścić do kariery takich ewenementów . Naprawdę - przestańcie robić z siebie głupców, może będziecie dla niektórych czymś fajnym, ale dla zdrowych umysłowo osób jesteście nikim innym niż debilami.
Boże co to ma być, to społeczeństwo jest chore, niech się wezmą za naukę a nie stoją przed blokiem palą fajki, a gdy przyjdą do domu dadzą w gębe matce i pójdą grać na komputerze, teraz liczy się tylko styl i kasa. Masz kasę jesteś fajny nie masz kasy jesteś żal,tak jak to mówią. Teraz do gimnazjum to chodzą tylko dla rozrywki pogadać na lekcjach a nie uczyć się żeby potem mieć dobrą pracę a nie stać pod sklepem i pić tanie wino. Gdy nabite w dume dzieci a raczej potwory zobaczyły co się dzieje w patologicznych rodzinach jak dzieci są bite i rzebrają na chleb bo rodzice wszystko wydali na alkohol. Ciekawe czy takie bogate dziecko da sobie radę w życiu?? Nie bo pewnie rodzice mu dobrą prace załatwią i dom przepiszą nic się nie na robi , będzie łochem ćpunem. A takie dziecko z biednej rodziny musi samo sobie dawać radę bo do kogo się wzróci??
wow sorki że się tak rozpisałem ale mnie to wszystko przeraża co się dzieje z polską młodzieżą ja mam podobną sytuację w domu jak tą co opisywałem ostatnią i jedną spowiednią jest internet i blog oraz to forum
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009 21:59
Prawda, prawda - u mnie zaskakująco podobny schemat. Polsko, wstydź się.
Sic, Panowie - nie jest aż tak źle z tą Polską młodzieżą. Może i troszkę zły system szkolnictwa stawia w złym świetle Polską młodzież, ale poza tym to bardzo uczynne dzieci są : ) Prócz małej ilości marginesu społecznego (który to zawsze dostrzega się najbardziej), to naprawdę nie ma się do czego przyczepić.
Ludzie w młodym wieku palili i pili od zawsze, nie ma tu znaczenia o jakim pokoleniu mówimy : )
A i bogatych dzieci nie jest za wiele - mimo wszystko większość ludzi idzie standardowym tokiem "szkoła, studia, praca, praca, praca, rodzina, rozwód, praca, praca, szubienica", czy czymś w tym rodzaju ; )
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
No nie wiem, mnie to do starbaksa raczej zniechęca, ale ze mnie ogólnie marny target
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Ale to nie ma być reklama starbucksa, przecież jest wyraźnie w negatywnym tonie... : )
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 17 Maj, 2009 15:58
A czy to ma być reklama starbucksa? Piszemy właśnie o Maćku. Taki z niego snob... szkoda że mam dużo takich w klasie, którzy są jednocześnie pokemonami. Nie-snoby, o dziwo - nimi nie są. Jakiś morał?