| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Boję się...
Autor Wiadomość
Riaga
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 07 Paź, 2009 22:21   Boję się...

Od paru dni wariuję w szkole, bo boję się, co będzie jak się okaże, że dostanę nagle okres. Tak tak, jeszcze nie dostałam. Nie mam żadnych "nowych" oznak, tylko przytyłam, ale to chyba oczywiste, bo ja nie rosnę wzdłuż, tylko wszerz. Poza tym wszystko po staremu, brak śluzu, zerówki, etc.
Co mogę robić, żeby przestać wariować? Btw. wstydzę się nosić podpasek do szkoły, bo jedynym ich źródłem jest moja mama, z którą diabelnie wstydzę się o tym rozmawiać.

A tak przy okazji: widziałam ostatnio w gazecie reklamę tamponów O.B. mini- i mam pytanie, gdy już dostanę okres, można od razu używać tamponów? W tej reklamie pisało, że można. Ale nie wiem, czy jest to do końca prawdą.

Plz&Thx.
Przejdź na dół
nnnina Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 08 Paź, 2009 13:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tampony używa się dopiero 2 lata po tym jak okres się rozwinie. A ja bym na twoim miejscu przełamała się i porozmawiała z mamą, (ja też się kiedyś wstydziłam ) ale to jest normalne. Najpierw jednak powinien pojawić się śluz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Czw 08 Paź, 2009 15:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nnnina napisał/a:
Tampony używa się dopiero 2 lata po tym jak okres się rozwinie. A ja bym na twoim miejscu przełamała się i porozmawiała z mamą, (ja też się kiedyś wstydziłam ) ale to jest normalne. Najpierw jednak powinien pojawić się śluz.

Tak, tak.. sami takie brednie wymyślacie? Co znaczy, że okres się rozwinął?
Powrót do góry
nnnina Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 08 Paź, 2009 19:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

źle napisałam. Muszą upłynąć dwa lata od momentu jak będzie się miało okres regularny, czyli już np. co 28 dni.
Powrót do góry
Alka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 08 Paź, 2009 20:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem naprawdę powinnaś się przełamać i pogadać o tym z mamą. Bo wiesz, w końcu przyjedzie taki moment że będziesz musiała poprosić ją o podpaski chyba że pójdziesz sobie sama do sklepu i kupisz, ale kto ci wtedy doradzi co i jak? a jeśli naprawdę wstydzisz się gadać o tym z mamą to pogadaj może z jakąś zaufaną koleżanką która już miesiączkuje, na pewno z chęcią da ci jedną podpaskę która najlepiej jest nosić przy sobie Smile A co do śluzu, jeśli jeszcze to u Ciebie nie wystąpiło to raczej nie dostaniesz szybko okresu bo to on powinien się najpierw pojawić Smile

[ Dodano: Czw 08 Paź, 2009 19:27 ]
A co do tamponów. ja już miesiączki mam regularnie a i tak boję sie ich używać, podpaski wystarczają w 100% SmileSmile

Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 08 Paź, 2009 21:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie ma się czego bać, warto chociaż umieć używać tamponów, bo są sytuacje, kiedy jest to konieczne, nie mówiąc już o wygodzie.

Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pią 09 Paź, 2009 11:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nnnina napisał/a:
źle napisałam. Muszą upłynąć dwa lata od momentu jak będzie się miało okres regularny, czyli już np. co 28 dni.

A ja dalej pytam, kto takie bzdury wymyśla? Skąd to wzięłaś?
Powrót do góry
Nens Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 09 Paź, 2009 17:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aha, czyli niektóre dziewczyny nie będą mogły używać tamponów nigdy z życiu, bo nigdy nie będą miały regularnych okresów. Bzdury.
Właściwie możesz użyć tamponu od początku, tylko o ile pamiętam, ja szalenie się ich bałam kiedy dostałam okresu, okazało się, że nie ma czego.
Boisz się mamy? Sama pójdź do sklepu i kup podpaski, to przecież bardzo proste. Dobrym pomysłem jest noszenie dwóch czy trzech sztuk zawsze przy sobie.
Powrót do góry
SIMON300195 Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 09 Paź, 2009 17:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie jestem dziewczyną,ale chce coś powiedzieć...

U mnie w szkole wszystkie dziewczyny (tak około 92%) cieszy się że mają okres(lub będą miały) więc nie wiem czemu się boisz...Okres miała (właściwie ma) twoja mama,babcia*,ciocia...itd

Więc dla nich taki temat jak "okres" to dla nich coś normalnego (nawet niektore mamy cieszą że ich córki są kobietami)

Nie bój się przełam swój wstyd i powiedz o swoim strachu,wariowaniu na punkcie okresu

A jeśli chodzi o podpasek to nie musisz mamę prosić, nie wystarczy żebyś sama sobie kupiła? Pamiętaj nie bój sprzedawczyni ona też ma okres...

*babcia -niektóre babcie (młode) mają okres więc nie uznawać że już nie maja okresu
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu