Dziendobry.mam wielki problem.mam 12 lat.gdy widze w telewizji pare uprawiajaca seks podniecam sie i czuje takie dziwne uczucie w pochwie.czy w moim wielu to normalne?
Gość
Wysłany: Pon 19 Sie, 2002 22:29
Dzień dobry. Masz 12 lat i najprawdopodobniej właśnie przechodzisz przez proces dojrzewania. To cudowne i jednocześnie bardzo ciekawe zjawisko. Jak zapewne zauważyłaś Twoje ciało zaczęło się zmieniać (rosną Ci piersi, masz miesiączkę...), podobne zmiany zachodzą w Twoim organizmie. Hormony, których ilość w Twoim ciele, teraz znacznie wzrasta, mają i będą miały znaczny wpływ na Twój organizm w czasie kilku następnych lat.(będzie to pozytywny wpływ więc nie masz się czym martwić)Wszystkie te zmiany prowadzą do jednego - a mianowicie do tego byś stała się kobietą. Równocześnie ze zmianami (fizycznymi i psychicznymi) w Twoim ciele, budzi się u Ciebie popęd seksualny. Stąd podniecenie i - jak przypuszczam - przyjemne uczucie w pochwie, gdy oglądasz kochającą się parę.
Uważam, że jest to normalne i nie powinnaś się tym martwić - w końcu stajesz się kobietą!
Dzień dobry. Masz 12 lat i najprawdopodobniej właśnie przechodzisz przez proces dojrzewania. To cudowne i jednocześnie bardzo ciekawe zjawisko. Jak zapewne zauważyłaś Twoje ciało zaczęło się zmieniać (rosną Ci piersi, masz miesiączkę...), podobne zmiany zachodzą w Twoim organizmie. Hormony, których ilość w Twoim ciele, teraz znacznie wzrasta, mają i będą miały znaczny wpływ na Twój organizm w czasie kilku następnych lat.(będzie to pozytywny wpływ więc nie masz się czym martwić)Wszystkie te zmiany prowadzą do jednego - a mianowicie do tego byś stała się kobietą. Równocześnie ze zmianami (fizycznymi i psychicznymi) w Twoim ciele, budzi się u Ciebie popęd seksualny. Stąd podniecenie i - jak przypuszczam - przyjemne uczucie w pochwie, gdy oglądasz kochającą się parę.
Uważam, że jest to normalne i nie powinnaś się tym martwić - w końcu stajesz się kobietą!
Pozdrawiam.
yyyuhmmmaa AHA
_________________ http://www.ppo.ow.glt.pl -ludziska wchodźcię i się rejestrujcie(super forum, ale mało użytkowników)
Wiesz co, demolek?
Przed chwilą koresponowaliśmy wiadomościami prywatnymi - wiesz na jaki temat. Odpowiadam Ci, że pisząc takie posty jak ten powyżej - nie masz żadnych szans.
A posty w tym stylu, a w szczególności wyśmiewające kogoś będę po prostu kasował. Taka rola moderatora, aby pilnować porządku na Forum.
Hmm ale ja nie miałem na misli wyśmiewanie kogoś tylko
hmm jak by tu powiedzieć poprustu powiedzmy że jestem młody i pierwszo słyszę o hmm takich rzeczach.
ale proszę cię o jedno nie pytaj o wiek pliiiis.
tego bardzo nie lubie.
_________________ http://www.ppo.ow.glt.pl -ludziska wchodźcię i się rejestrujcie(super forum, ale mało użytkowników)
Jeśli nie masz nic nowego do powiedzenia - nie mów. To oczywiście dotyczy nie tylko Ciebie, ale wielu osób korzystających z forum.
Ja nie różnicuję ludzi ze względu na wiek. Znam niezwykle inteligentne osoby w wieku 12 lat (pozdrowienia dla śpiocha ) i znam niezbyt rozgarnięte, znacznie starsze osoby.
Wiek potrzebny jest mi tylko gdy mam komuś pomóc w sprawie dojrzewania - wtedy ludziska w różnym wieku są na różnych etapach tego dziwnego procesu.
Hmm ale ja nie miałem na misli wyśmiewanie kogoś tylko
hmm jak by tu powiedzieć poprustu powiedzmy że jestem młody i pierwszo słyszę o hmm takich rzeczach.
ale proszę cię o jedno nie pytaj o wiek pliiiis.
tego bardzo nie lubie.
Nie wiem czemu, ale jakos do mnie nie trafia takie tlumacznie...Moze Cie krzywdze, ale uwazam ze ten (jak i inne Twoje posty) bywaja dosc zlosliwe.