Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 15 Lis, 2003 10:07 Okres - wydzielina.
No bo e.... ja powinnam okres dostać 21 października a jest już 15. Znaczy ja nie wiem bo pierwszy okres miałam 18 sierpnia potem miałam 21 września i od września nie miałam okresu. Dość często zdaje mi się, że dostaje okres bo wydzielina śluzowa która ze mnie "wypływa" znacyz czasem prawie wogóle jej nie ma a czasem tak czuje choćby coś się ze mnie lało, taki uczucie mam czasem w szkole, a wtedy keidy dostaje takiego uczucia musze isć do toalety i skorzystać z niej a w szkole nie mam takiej możliwości bo nie wypuszczaja nas na lekcjach do łazienek. Ja nie rozumiem tego głupstwa. Wiem strasznie głupio to napisałam, ale może ktoś zrozumiał i spróbuje mi pomóc. Z góry dzięki.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
mi sie wydaje ze kazda dziewczyna tak ma. ja nie miałam okresu juz od miesiąca. miałam we wrzesniu a w październiku nie. a to że masz uczucie ze sie z Ciebie leje to normalne.
p.s. fajny masz wpisek pod nickiem bardzo mi sie podoba
mniej wiecej wiem o co ci chodzi, też tak miewam. wtedy porpostu wkłądki higieniczne pozwalają zmniejszyć dyskomfort "mokrych majtek:P" A to że miesiączka sie sie spoznia to raczje normalne - bo są to jedne z pierwszych
Wysłany: Sob 15 Lis, 2003 22:00
to jest beeeeee kurde na prawde mam uczucie choćby sie ze mnie "lało" to jest głupie kurde, no wkładki higieniczne nosze gdy są w domu, bo gdy ich nie ma to jak je mogę nosić? a nie mam pieniędzy na to zebym sobie je sama kupiła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 17 Lis, 2003 12:57
To jest W ZUPEŁNOŚCI normalne.
Niektórzy mają okres regularny od początku niktórzy nie.
Może to też być powiązane z twoją wagą- jeśli niepotrzebnie się odchudzasz.
Mam takie samo uczucie jak Ty i mnie noszenie wkładek nic nie daje. Po prostu nie czuje jak to mam na majtkach, tylko jak to ze mnie wycieka. A wyciekać będzie zawsze, niewa żne czy masz wkładkę czy nie
Wysłany: Pon 17 Lis, 2003 16:24
no mi też one nic nie dają i tylko czasem wydaje mi sie że mam mokro no i ten tego no to ma taki kolor bialo żółtawy i no ten śmierdzi jak okres takim zapachem krwawym choćby(towarzyszy on miesiączce na przykład przy zmianie podpasek) , noi mi w szkole dzisiaj zaczęło tak śmierdzieć tym na lekcji hm.. lekko sie zawstydziłam ale nie powiedziałam że to ode mnei hm... co może byc tego powodem
nieprzyjemny zapach moze oznaczac ze to jakas choroba, ale nie będe nic pisac, bo nie jestem pewna na 100%.
A co do tego uczucia "wyciekania" też czasem tak mam, choć nie zawsze ... ale to trwa tylko chiwlke, a wkładka eliminuje uczucie mokrych majtek ktore bez wkladki trwaloby dlugooo
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 17 Lis, 2003 21:26
Wiesz co chyba u każdego tak śmierdzi...Tylko u niektórych mocniej a u niektórych prawie w ogóle...W całej sali było czuc smród czy tylko ty czułaś? Na przyszłosć polecam takie co pochłaniaą nieprzyjemny zapach. Wkładki higieniczne Subtelle są dobre.
Wysłany: Sro 19 Lis, 2003 06:27
no dizekuję wam wszystkim za te wasze fachowe wypowiedzi zapraszam innych do konwersacji i postaram się co do waszych zaleceń, tylko dostane keidszonkowe to ide do sklepu po wkładki subtelle wcczoraj dostałam okres i sie już nie martwie, a co do tej choroby to nie wiem może chyba raczej nie. I jeszcze chciałabym coś napisac do jednego z pierwszych postów, ja się nie odchudzam i jak na razie nie mam zamiaru