| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Istnieją takie zależności?
Autor Wiadomość
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 21 Lis, 2003 17:54   Istnieją takie zależności? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chodzi mi o to, czy na przykład obfitość miesiączki moze zależeć od tuszy? Że osoby grubsze mają obfitsze krwawienia od tych szczuplejszych? Albo czy bóle menstruacyjne zależą od wyćwiczonych mięśni brzucha? Osoby mające bardziej wyćwiczone i rozwiniete mięśnie brzucha nie mają takich dolegliwości, albo są one mniej dokuczliwe?
Ja wiem ze każdy jest inny i każdy inaczej znosi te dni, ale czy te cechy mogą mieć jakieś znaczenie?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Gość
PostWysłany: Pią 21 Lis, 2003 19:41   

nie ma roznicy czy ktos jest grupszy czy chudszy czy wysportowany czy nie mjesiączka jest taka sama bule mensruacyjne tez
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 22 Lis, 2003 09:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myślę, że na miesiączkę nie ma wpływu masa ciała. Jednak zauważyłam, że osoby o większej masia ciała (ale ładnie to nazwałam, nie? Smile ) zaczynają nieco szybciej miesiączkować niż osoby chudsze. Nie mam tu na myśli dni miesiąca, tylko pierwszą miesiączkę.
Na bóle raczej to nie wpływa, ponieważ, tak jak sama napisałaś, każda kobieta znosi inaczej "te dni"... Jedną boli brzuch, drugą kręgosłup, a trzecią mięśnie Smile .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 22 Lis, 2003 10:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dlatego osoby o większej masie ciała ( jak to powiedziałaś Smile )dostają wcześniej pierwszą miesiączkę ponieważ żeby dostać okresu trzeba mieć odpowiednią wage (bodajrze chyba ok 40 kg) dlatego osoby które się drastycznie odchudzają i tracą wiele kilogramów przestają miesiączkować, ponieważ jest potrzebna odpowiednia ilość tkanki tłuszczowej i czegos tam jeszcze (juz nie pamietam, ale czytałam kiedys o tym, mówiła o tym ginekolog-położna) i tak jest rzeczywiście, moja kolezanka która schudła w krótkim czasie 5 kg (w nieodpowiedni sposób i przede wszystkim w nieodpowiednim wieku!) przestała też miesiączkować.

Ostatnio zmieniony przez Tresh dnia Nie 23 Lis, 2003 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Anya Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 22 Lis, 2003 16:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie, waga nie ma wpływu na miesiączke - sama miałam ok. 38 kg kiedy dostałam pierwszą miesiączke (niedawno to było Razz)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu