| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Wstydzę się
Autor Wiadomość
pacia1991

PostWysłany: Pią 12 Gru, 2003 00:22   Wstydzę się Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam problem. Wiem żek każda z nas dojrzewa w innym czasie, ale jak chodzę na basen to się rozbieram i widzę moje koleżanki że są bardziej rozwinięte. Ja mam już 160 cm i cały czas rosnę, kształty troszeczkę zaokrąglone i jak jestem ubrana to jes OK. Ale jak się rozbiorę to gorzej. Niektóre koleżanki mają już normalne piersi a ja guziczki, no i prawie wcale nie mam owłosienia łonowego, tylko parę prostych włosków ale wszystko widać a u mnie dużo widać. Chciałabym, żeby to już zarosło. Może zgolę te włoski to szybciej urosną? Napiscie kiedy u was pojawiło się owłosienie i jak długo to rośnie.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 12 Gru, 2003 12:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u mnie pojawilo sie w te wakacje a mam 11 lat :)nie martwic sie Exclamation "guziczki" ci jeszcze urasna.....wszystko przyjdzie w swoim czasie Wink Ale kiedy nie dostaniesz miesiaczki lub nie urasna ci piersi do 16 roku zycia trzeba sie skonktaktowac z ginekologiem Confused

Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 12 Gru, 2003 13:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż...owłosienie łonowe zaczyna rosnąc w wieku rozwijania u dziewczyn czyli ok. 10,11,12 roku życia(tak mi się wydaje)ale u każdej dziewczyny zaczyna się to inaczej...nie martw się że piersi Ci nei rosną...poczekaj wszystko w swoim czasie...dziewczyny jeżeli Ci dogryzają z tego powodu to znaczy ze są rozwinietę tylko zewnętrznie bo w wewnątrz jeszcze nie...nie podałaś swojego wieku...ile masz lat?

Ale jak Ci piersi nei urosną to tak jak powiedziała moja poprzedniczka musisz zgłosić się do lekarza...lecz mi się wydaje że wszystko w swoim czasie Ci urośnie...poczekaj...moze matka natura myśli że u Ciebie to anstąpi troszke później niż u koleżanek...nie martw się
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 12 Gru, 2003 15:22   dojrzewanie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie napisałaś ile masz lat ale myśle że nie masz sie o co bac...wszystko urośnie Ci w swoim czasie ;] Ciesz się dzieciństwem dopuki możesz!! Nie kazdy dojrzewa w tym samym tempie i to normalne Smile
Jeśli twoje koleżanki się z cIebie z tego powodu wyśmiewają to znaczy że tylko na zewnątrz sa dojrzałe a ich umysł jest rozwinięty na poziomie niemowlaka Smile Nie gol włosów tylko dlatego żeby Cio szybciej urosły...nie oszukuj się!! Miałam kiedyś koleżanke w klasie co sobie stanik wypychała chusteczkami...i wg. mnie to nie było mądre bo potem to wyszło i tak na jaw i wszyscy sie z niej śmiali...naprawde poczekaj wszystko w swoim czasie nadejdzie biggrin Mi włosy zaczęły roznąc gdzieś jak miałam 10 lat...a piersi jak małam 11, a okres dostałam niedawno czyli mając 13 lat..
Jedynym lekarstwem jest czekac i nie przejmować sie opiniami głupich koleżanek...pozdrawiam i głowa do góry!

Numer Gadu-Gadu
730730
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 12 Gru, 2003 19:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz nie ma sie czym przejmowac. Z Twojego rocznika wynika,że masz 12 lat. Ja tez. co prawda włosy zaczęły mi rosnać jak miałam 9 lat ale były króciutie i jasne teraz są przyznam że długie i ciemne i takie kręcone... Rolling Eyes I wiesz co to wcale nie jest takie fajne. Piersi co prawda nie są big ale nie są też znowu takie malutkie. W obcisłych i luźnych bluzkach już mi widać sutki czyli dobrze by było gdybym nosiła stanik ale ja na przykład nie chce. No i co teraz?

Skoro masz 12,13 lat to nie ma powodu do zmartwień. Jeśli bedziesz miała 15,16 lat i ŻADNYCH oznak dojrzewania to wtedy dopiero powinnaś zacząć się martwić. Moja przyjaciółka np. ma trochę wieksze piersi ode mnie a sama mi mówiła że ma 2,3 włoski na krzyż na łonie Wink

panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 12 Gru, 2003 20:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no w końcu to ty żadnych oznak dojrzewania to to nie masz. Przeciez masz troche włosów łonowych, czy piersi tez już ci troche urosły. Więdz nie można powiedziec, ze żadnych oznak nie masz. Na pewno twoje piersi będą jędrniejsze za kilka, kilkanaście lat od piersi twoich koleżanek, którym zaczęły rosnąc już dawno, co do tego wieku 16 lat, nie musisz sie martwić również ponieważ komplikacji związanych z brakiem owych oznak... ponieważ je masz, i predzej czy póxniej piersi ci urosną, twój wzgurek łonowy pokryje się gęstymi kłakami Razz nie no nie przesadzajmy, i dostaniesz okres, za co ja sama dziękuję.....

Numer Gadu-Gadu
2891618
Gość
PostWysłany: Nie 14 Gru, 2003 18:47   dojrzewanie

nie myśl narazie o tym. Wszystko ci urośniśnie w swoim czasie. Smile Przecież nikt tego nie widzi. Istnieją też pezecież biustonosze z wkładką one powiększają biust. Laughing
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 19 Gru, 2003 23:39   a

mi włsy łonowe zaczęły roznąć w wieku 10.5 lat Rolling Eyes teraz mam 12 lat mam juz nawet spore piersi ale nie za duże i wiesz to wcale nie jest takie przyjemnie mniec długie włosy łonowe i balące od rośniecia piersi. Chociaz tobie tez rozna, nie przejmuj sie wszystko w swoim czasie ja nawet nie chce miec pierwszej miesiaczki mogłabym bez niej zyc:) wiec nie ma sie czego martwic! Laughing
Powrót do góry
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Pią 19 Gru, 2003 23:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hm... ja w te wakacje skończe 14 lat. A włosy zaczęły mi rosnąć jak miałam 12,5 lat. Czyli dość późno, Teraz owłosienie jest już dość spore. Piersi rosną mi koło roku. Wiem jak się wstydziłam gdy mia[list]am te przeklęte guziczki!!! Nienosiłam obcisłych bluzek bo wstrętnie to wyglądało. Teraz już rozwijają mi się całe. I jest okej;) Zobaczysz jak to dsybko zleci! Ja Nawet niezauważyłam;)
Ja mam 157 cm wzrostu. hmm jestem dość, nawet dość bardzo mała, ale jak przybyłam na to forum to miałam marne 143 cm... i nawet są moje posty jak się załamywałam;) Czy jak miałam takie malutkie piersi,lub jak niemiałam ich wcale... ach te czasy:) Ale wsyztsko będzie dobrze!!!
Za jakiś rok już będziesz z siebie zadowolona:) Ja jestem.
Piersi urosły mi 7 cm!!! przez rok:) Myślę że to BAAAAARDZO dużoSmile Oh... deg:) ale ja go wtedy wykańczałam pytaniami:) Dobra nierozpisuje się tak!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 20 Gru, 2003 15:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hej! u mnie owłosienie pojawiło sie około 11 roku życia. Z piersiami akurat nie mialam problemu bo zaczely mi rosnac dosc wczesnie(w wieku około 10 lat) i szybko(teraz mam w biuście 85 a mam dopiero 13 lat)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Myszorka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 01 Sty, 2004 12:49   Odpowiedz Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Guziczki to oznaka ze piersi zaczely Ci rosnac niektorzy nazywaja to tez rodzynkami . One sa oznaka ze niedlugo zaczna ksztaltowac Ci sie piersi .
2. U mnie owlosienie lonowe pojawilo sie w wakacje 2003 roku i mialam wtedy 10 lat . A teraz mam ich juz calkiem sporo .
3.Nie radze ich golic bo mozesz miec zakarzenie .
Co jeszcze to chyba wszystko .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
MEFIU
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 07 Sty, 2004 16:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

KAZDY DORASTA W INNY CZASIE NIEMASZ SIE CO MARTWIĆ Z KILKA LAT I TY BĘDZIESZ TAK WYGLADAĆ Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
BRAK
Butelka Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 17 Lip, 2004 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

I ty się jeszcze martwisz, że nie masz owłosienia łonowego? Confused Dla mnie to jest błogosławieństwo:P Nie musisz ich golic Rolling Eyes
Myszorka- od czego zakażenie? Rolling Eyes Jeśli zachowa podstawowe zasady higieny to będzie ok. Nie radzę ci "przyspieszać" w żaden sposób rośnięcia włosów , bo to wcale nie jest miłe, fajne ani przyjemne.

Numer Gadu-Gadu
4137408
lilijka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 18:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie ma sie czym martwić. Piersi napewno Ci jeszcze urosną, włosy łonowa także. Niektóre dziewczyny w twoim wieku nawet nie mają guziczków Smile są płaskie jak deski, więc nie masz sie czego obawiać. Na wszystko przyjdzie czas. Wink

Numer Gadu-Gadu
9297757
Blandzia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 21:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Po pierwsze- nie gol się!Łona nikt nie widzi A jesli pod pachami nie masz wlosow to wygladają na wydepilowane. Ja raz się ogoliłam, bo się tych włosów wstydziłąm to potem potówki same miałam.
2.Piersi taaa...wiesz ile ja mam z nimi przykrości? nie pytaj! Mam 12 lat(we wrześniu 13) a biustonosz nosze 70a+ ;( .
3. Okres, jeszcze gorzejjj. w wieku 11 lat popłakałam się i miałam doła tydzień gdy dowiedziałam się, że większość dziewczyn w klasie go ma! Mam prawie 13 i dalej go nie mam Sad .

Wszystko mam nadzieje mi i tobie się zrobi Smile

http://wszystkie-kolory-teczy.blog.onet.pl/ -****
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3006137
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu