Wysłany: Wto 03 Sie, 2004 00:08 To nie jest normalne :(
Cześć. Mam rocznikowo 14 lat. I...mogę to ująć tak, że przestałam dojrzewać. Nie byłoby w tym nic takiego gdyby nie pewne...eee..."pomyłki" Matki Natury.
Od ok. 2,5 roku mam ten sam rozmiar stanika. I jest on - AA70. Rozmawiałam z mamą i zazwyczaj rozmiary AA nie są dłużej niż rok noszone. Na dodatek od roku mam śluz pochwy. I nic nie wskasuje na miesiączkę. Nie mam innych oznak dojrzewania, poza owłosieniem. Ale martwi mnie biust. Jestem jedyną dziewczyna w szkole (w gimnazjum) która jest praktycznie płaska jak deska. Co robić ? Czy wszystko jest w porządku ? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Ja już zwątpiłam... :cry: :cry: :cry:
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 03 Sie, 2004 08:11
wszystko jest w porządku, co do biustu to rośnie on przez prawie całe życie kobiety (no mniej więcej do wykarmienia piersią, bo wtedy osiąga swój prawowity rozmiar) więc nie martw się na zapas, zobaczysz za rok, póltorej a będziesz miałam C =] co do śluzu, to może on występować długo, ja go miałam chyba z dwa lata zanim dostasłam okres więc się nie martw, a co do tego że żadnych oznam dojrzewania oprócz wlosów łonowych nie masz to nieprawda, co z piersiami które już trochę ci urosły jesli nosisz stanik, co ze śluzem z pochwy, na pewno tez chociaż troszeczke przetłuszczają ci sie włosy, albo zauważyłam że twarz ci się świeci, bądź że od czasu do czasu wyskakuje ci jakiś pryszcz na twarzy, a może dużo urosłaś bądź przybrałaś na wadze? to też są oznaki dojrzewania, nie zapominaj o tym!
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Nie powinnaś się tym przejmować! Kobiety dojrzewają do ok. 18 roku życia i masz jeszcze czas aby urosły Ci piersi. Co do miesiączki- tez się nie przejmuj bo do 16 roku życia powinna nastąpić. Jeśli zaś nie nastąpi(do 16 roku życia)-musisz zgłosić się do ginekologa. Jeś m asz śluz z ochwy- to bardzo dobrze!!! Oznaka,ze niedługo- 1,2 lata nastąpi miesiączka. Jęsli ten śluz ci przeszkadza noś wkładki higieniczne(do zakupinia w aptece i supermarketach!!!Pozdroffka
Czemu piszesz że nie masz oznak dojrzewania? To nie prawda! Przeciez zaczęły ci rosnąc piersi, masz śluz, masz włosy łonowe...ale przeciez sa jeszszcz inne oznaki dojrzewania na które byc moze nie zwróciłas uagi...możesz szbciej rosnąc, moze pojawic się trądzik, moga ci się zacząc przetłuszczac włosy lub pojawic sie łupiez...czy nie zauwazylas którys z tych zmian u siebie? Napewno zauwazylas i one tez sa oznaką dojrzewania! Do lekarza nalezy zgłosci sie jesli to 13 roku zycia nie pojawią się u ciebie ZADNE oznaki dojrzewania a u ciebie sie pojawily i to nawet sporo więc sie nie martw na zapas...śluz moze wystapic od kilku miesiący do kilku lat przed pierwsza miesiączką wiec masz jeszcze troche czasu..to ze masz go od roku nic nie znaczy bo ja okres dostałam dwa lata po tym jak miałam śluz. Jesli do 16 roku zycia nie dostaniesz miesiączki zlos sie do ginekologa. Ale masz jeszce 2 lata wiec mysle ze spokojnie dostaniesz ten okres. A co do piersi to rosna one do ...18 roku zycia! Znam sporo osób które są starsze od ciebie i są płaskie jak deski! Napewno piersi ci jeszce urosna ale nie gwarantuje ze duzo bo kazdy ma inne piersi..znam osoby dorosłe które mają rozmiar A czy nawet AA i to jest normalne ale jesli twoja mama ma duze piersi prawdopodobnie ty tez bedziesz takie miala tylko daj im cas na urośnięcie
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
wiesz co ja mam taki sam problem. mam juz 14lat i tez jestem plaska. o znaczy moje wymiary: 67cm pod w 74 w biuscie. ale nie martw sie urosniemy jeszcze. śluz wskazuje na to ze rzeczywiscie niedludo dostaniesz okres. ale nie wiedomo czy za rok czy za dwa. ja tez mam sluz (od ok.1.5roku) ale nie mam jeszcze okresu. mam tez owlosienie.
wiec 3maj sie i pamietaj ze nie jestes sama!!!
_________________ nadal cię kocham - Marcinku! i nigdy nie przestane!!!......
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 05 Sie, 2004 20:54 ...
Co do biustu to ta sprawa trochę mnie zastanawia... Nie wiem czy już przestałaś dokrzewać? nie... w takim wieku?!?! Jak już to może przestały ci rosnąć piersi ale na pewno nie przestałaś dojrzewać