| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
czy można osiągnąć orgazm jeśli...
Autor Wiadomość
margolcia
Gość
PostWysłany: Nie 18 Sty, 2004 19:02   czy można osiągnąć orgazm jeśli...

Mam pytanie czy można dojść do orgazmu z chłopakiem jeśli nie uprawia się seksu a jest się np. nago?! ze sobą? prosze o odpowiedz jak to jest?!
Przejdź na dół
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Nie 18 Sty, 2004 19:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jasne że mozna mozesz napszykład uprawiać petting z chłopakiem to napewno dostaniesz ale nawet i bez niego wystarczy ze się rozbierzecie Very Happy

Junior
Junior

PostWysłany: Pon 19 Sty, 2004 17:40   rodzynka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no oczywiście ... sama nagość może doprowadzić do orgazmu...tak jak masturbacja czy petting. To nieprawda że orgazm można osiągnąć wyłącznie podczas stosunku.. Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Sty, 2004 19:09   orgazm Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W skarajnych przypadkach (zdarza się bardzo żadko) do orgazmu może doprowadzić nawet....patrzenie się na siebie nago w lustrze...wiem że to głupie i dziwne ale już nie pamiętam...hyba to gdzies czytałam
Skoro tak może byc to oorgazm bez seksu jest jeszcze bardziej prawdopodobny zwłaszcza gdy uprawiacie peeting

Numer Gadu-Gadu
730730
luka
Gość
PostWysłany: Sro 21 Sty, 2004 17:44   

no mi jakos nie wychodzi... do orgazmu moge dojsc tylko przez masturbacje, a juz przy chlopaku, jak on robi mi dobrze - nie potrafie.. czemu tak sie dzieje? jestem skrepowana? czy nie bede potrafila czerpac przyjemnosci z peetingu...? czy ktos jeszcze tak ma?
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 25 Sty, 2004 02:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To tylko na filmach jest proste i łatwe Wink

Musisz lepiej dogadać się z chłopakiem.
Powiedz mu otwarcie co sprawia Ci największą przyjemność.
Umówcie się na jakiś "tajny" sygnał - jeśli on sprawi Ci duuużą przyjemność to np. ściśnij mocniej jego rękę. Wtedy wszystkie eksperymenty będą miały lepszy skutek, a on będzie wiedział co sprawia Ci największą przyjemność. A stąd już tylko krok do orgazmu.

dżindżera
Gość
PostWysłany: Pon 26 Sty, 2004 22:17   

co to jet ten orgazm? Embarassed
Powrót do góry
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 27 Sty, 2004 10:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dżindżera napisał/a:
co to jet ten orgazm? Embarassed

To jest wytłumaczenie fachowe, z encyklopedii:

Orgazm, szczytowanie, jedna z faz cyklu reakcji seksualnej. Orgazmowi towarzyszy największe nasilenie podniecenia i doznawania seksualnego. Po zakończeniu fazy orgazmu następuje faza odprężenia, napięcie seksualne ulega redukcji i może ustąpić.

U mężczyzn z reguły towarzyszy orgazmowi wytrysk nasienia, a u obu płci - szereg zjawisk dodatkowych: wzrost ciśnienia tętniczego krwi, przyspieszenie akcji serca, poszerzenie źrenic, wzrost napięcia mięśni, itd. U kobiet pojawia się w fazie orgazmu powiększenie sutków, przekrwienie i obrzęk warg sromowych mniejszych, itd. U obu płci towarzyszą orgazmowi skurcze mięśni związanych z narządem płciowym przez umiejscowienie.

Orgazm następuje w wyniku działania specyficznych bodźców pobudzających, fizycznych i psychicznych. Brak orgazmu, czyli anorgazmia, występuje stosunkowo często u kobiet, z różnych przyczyn i w różnym stopniu. Lęk, brak poczucia bezpieczeństwa, niezdolność do wystarczającego odprężenia się mogą być przyczyną braku orgazmu u kobiety. Także stałe bądź chwilowe złe nastawienie do partnera. Inną przyczyną może być zbyt wczesny wytrysk nasienia u partnera, przez co stosunek trwa zbyt krótko.

Prócz tego rozróżnia się wiele rodzajów orgazmów, np. ze względu na część ciała, która była stymulowana (np. orgazm pochwowy, łechtaczkowy, sutkowy itp.).

A mówiąc prościej-orgazm jest to bardzo silne podniecenie (dlatego nazywa sie tez szczytowaniem, bo to jest najwyższe podniecenie jakie mozna osiągnąć), jest to bardzo przyjemne uczucie które rozchodzi sie po całym ciele i po nim czujemy sie odprężeni, często senni. Z resztą nie bede Ci dokładnie opisywac, bo sama bedziesz wiedziała jak to jest kiedy to przezyjesz Smile
Dodam jeszcze tylko ze u kobiety orgazmy i doznania są różne, inne niż u mężczyzn. U mężczyzn jest to zawsze podobnie, kobieta moze przezywac raz słabsze, raz silniejsze orgazmy. W ogóle zeby kobiete doprowadzic do szczytowania jest trudniej niz u mężczyzny. Kobieta jest bardziej 'skomplikowana' Wink Dlatego też częściej zdarza sie u kobiet brak orgazmu.
Słyszałam kiedyś że po porodzie orgazm u kobiety moze byc o wiele silniejszy niz kiedy sie kochała bedac młodą kobietą. Nie wiem czy tak jest zawsze, ale niektórzy tak mówia Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Odpowiedz do tematu