Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 04 Sty, 2004 20:15
No pewnie,ze wszystko w porządku! Nie wiem, czym Ty sie zamartwiasz? Jeśli chodzi Ci o wagę, wcale nie odbiega od normy. U mnie w klasie (VI) są dziewczyny, które ważą 50 kg i więcej nie ma się czym przejmować
no jasne że pasują... ehh sama mam podobne :-) tylko troche wyższa jestem - 167cm mam nadzieję że ty sie swoimi wymiarami nie martwisz... bo wtedy to i ja musiałabym zacząć :-) ehh no żartuje
Dziewczyny nie przesadzajcie. Jeśli chodzi o wymiary to dopiero sie rozwijacie i kształtów nabierzecie później, wyszczuplejecie też. A jeśli o wage chodzi to jest wszystko w porządku! Zwłaszcza ze teraz moze wam przybyc troche kilogramów bo dojrzewacie ale nie ma sie czym przejmować, na podstawie samej wagi nie mozna okreslic czy jest sie szczupłą czy grubszą osobą, ponieważ można mieć cięższe kości, mieć np. 50 kg przy waszym wzroście i wyglądać na prawde szczupło! Znam jedna dziewczyne co ma wzrost 162cm wazy niecałe 60 kg ale nikt jej nigdy by nie powiedział ze jest gruba. Na prawde jest szczupła i ma powodzenie
Wiec dlatego lepiej sie nie porównywać w cyferkach bo można popaść tylko niepotrzebnie w kompleksy
A jeśli na prawde macie obawy czy grozi wam otyłość (wam na pewno nie ale to tak do wszystkich) to obliczcie sobie swoje BMI (indeks masy ciała)
BMI=ciężar : wzrost w metrach (podniesiony do kwadratu)
wynik:
<18 niedowaga
18-25 norma
>25 Nadwaga:
25-30 okres przed otyloscia
30-35 otylosc I stopnia
35-40 otyłość II stopnia
>40 otyłość III stopnia
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 10 Sty, 2004 14:26
przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz, ale dość długo nie byłam na komputerze i chciałąbym powiedzieć że ja sie nie martwie swoimi wymiarami, uważam że nie ejstem za gruba, za chuda, za niska czy co,s innego tylko po prostu chciałam sie spytac czy to ejst w normie i dzięki tam wszytakim za odpowiedzi
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Wierzba:Twoję wymiary są całkowicie w porządku.Ja mam podobnie,tyle,że ważę 45,a wzrost mam 160 .Co do Natki-nie martw się,moja koleżanka była kiedyś niezłym "tłuścioszkiem",a teraz waży o wiele mniej(chociaż nadal dużo)i z twarzy jest bardzo ładna....tylko nogi ma trochę za....grube
Spoko nie przejmuj sie
Chcialbym miec tyle wzrostu co ty
na piersciahc i takich tam sie nei znam
ja mam od 157 do 160 cm wzrostu sam nie wiem bo jak sie ostatni raz meirzylem to mailem 157 a bylo to troche dawno :/ a teraz nei wiem ile mam a moim mazeniem jest miec chociaz z 3-4 cm powyzej 160
a mama 13 lat a w maju 25 mam urodzinki i mi sie liczyc nie chce ile dokladnie tego jest
waga 50 + - 1 albo 2
wiec sie nie przejmuj
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Ja jak na mój gust troszke za niska jestem no i wszystko by było ok, gdyby nie kształt biustu - jak dla mnie za mało "okrągły"
Mam 13 lat (rocznikowo 14)
40 kg
153 cm ...
w biuscie 83
pod biustem 71
w pasie 61
w biodrach 78
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Nie 11 Sty, 2004 00:23
Panienka_Wierzba: Twoje wymiary są wprost wyśmienite ! Nie jeden chłopak napewno chciałby spotkać dziewczynę o wymiarach modelki !
Mała: Mylisz się... nie masz się czym martwić ! Masz bardzo podobne wymiary do Wierzby i równie dobrze mogłabyś zostać modelką
Anya: Nie jesteś za niska, jeszcze urośniesz ! Bust sie zaokrągli i też będziesz wyglądała jak modelka !
Do wszystkich: Dziewczyny ! Czym Wy się martwicie ?!
Ja jestem za chyda, za koścista i ... za dużo wyliczania... Ale wcale się nie martwię !!!
Policzcie sobie swoje BMI...większość z was ma niedowagę...jeśli wy uważacie że jesteście za grube ,....albo chodziażby w sam raz to znaczy że ja jestem sumo ;] a to nie prawda bo rodzice mówia mi że jestem za chuda, a koleżanki że w sam raz,...a w szkole jak mieliśmy bilans to liczyli nam BMI i wyszło że moje wymiary w stosunku do wzrostu są idealne
wzrost:161 cm.
waga: 49 kg.
w pasie: 70 cm.
w biodrach: 81 cm.
w biuście: 83 cm.
pod biustem: 74 cm.
Mało wazycie w stosunku do wsojego wzrostu...a ja myślałam że to aj jestem chuda...u bnas większośc dziewczyn w klasie waży 50kg...
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ostatnio zmieniony przez Gościówa dnia Sro 14 Sty, 2004 16:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 11 Sty, 2004 18:26
ja? z idealnymi wymiarami? dzięki, ale ja nie za bardoz sądze że coś takiego we mnie możliwie, dzięki za poprawienie mi humorku wam wszystkim i wogóle dizewczyny nie przejmujcie sie swoim wzrostem waga czy tym że jesteście mało rozwiniętę, dopiero sie rozwijacie więc poczekajcie jeszcze 2 czy 3 lata a na pewno będziecie takie jakbyście chciały, albo nawet jeszcze ładniejsze, tego wam wszystkim życze, chłopcy wam też :*
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
ja się swoimi wymiarami nei przejmuje, choć jak napialam wolalbym byc wyzsza. Jakaś mega-wysoka to napewno nie bede i zreszta nei chcialabym byc drabiną P