Mam problem !!!
Mieszkam z babcią i z dziadkiem, a w sąsiednim bloku mieszka mój tato. Nie mieszkam z mamą ani z moim rodzeństwem.
Pewnego dnia do mojego taty przyszła mama i moi 2 bracia. Mieszkają tam od początku ferii (26.01.04r.). Od tamtej pory tata mniej się mną interesuje i spędza ze mną mniej czasu. Bardzo bym chciała żeby było tak jak dawniej.
Co mam zrobić żeby tak było ??
Z góry dziękuję!
[/b]
no cóż...powinnaś ten post umieścić w dziale dom,rodzina a nie w miłość,przyjaźń...ale to taki mały szczegół...a co do twojego taty...to najlepszym sposobem jest rozmowa z rodzicami...może wyciągnij ich obu(bez rodzeństwa)na spacer...albo do kawiarenki i pogadaj z nimi o tym...że nie chciałabyś mieszkać z dziadkami tylko z nimi...że tęsknisz za nimi i za swoim rodzeństwem...nalegaj no chyba że będą jakieś większe powody...tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam post i chodzi ci o dom czy o tatę?Jeżeli o tate no to z nim tylko pogadaj i powiedz mu co czujesz...może tylko Ci się wydaje że tata mniej czasu Ci poświęca...a być może tak jest...nie wiem...powiedz tacie że zmieniło się wiele odkąd mam i twoje rodzeństwo przeprowadziło się do niego...że teraz poświęca ci mniej czasu i ze chcesz aby było tak jak dawniej...ale musisz też zrozumieć że nie jesteś jego jedynym dzieckiem...ma też tamte i z tamtymi też chce chodzić na spacery,do kawiarenek...może teraz dłużej zostaje w pracy...albo w domu am więcej zajęć...musisz też zrozumieć jego sytuację...nie tylko swoją...ale rozmowa jst najlepszym wyjściem...3maj się...
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 01 Lut, 2004 17:34
Rozumiem,że Twoje rodzeństwo i mama mieszkają dalej...Tak? Jeśli tak nie masz czym się przejmowac. Twój tata z Tobą moze widzieć się na codzień. Z nimi rzadziej. Dlatego moze im teraz poświęcać więcej czasu ale zobaczysz- niedługo wszystko wróci do normy