| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
pryszcze
Autor Wiadomość
???

PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 11:58   pryszcze Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

doradcie mi mam pryszcze ja wiem już od 3 lat jakoś a mam 15 lat czy to kiedyś samo zniknie co prawda tak dużo to ja nie mam już ale zostały mi takie dziory czy blizny sama nie wiem jak to nazwać co z tym zrobic !!!! pomocy Embarassed
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 14:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż...pryszcze to raczej rzecz normalna...jesteś w okresie dojżewania więc się pojawiły...może znikną a może nie...jeżeli chcesz się ich pozbyć lub jakoś zatuszować to polecam...jest wiele kremów na pryszcze więć poszukaj w sklepach...napewno wybierzesz coś dla siebie...albo:Stosowanie pleconych przez dermatologa lub kosmetyczkę preparatów,częste oczyszczenie skóry,unikanie czekolady,otrych przypraw,tłustego jedzenia.
To wzięłam z gazety ... mam andzieje że pomoże...ale polec krem...3maj się...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 21:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W okresie dojrzewania-jak najbardziej....polecam firmę Kolastyna "Nastolatki" ....mam z tej firmy krem nawilżająco-matujący i tonik-mleczko antybakteryjny...a z innej beczki-używam jeszcze Benzacne...co prawda,-pomaga mi w syfach,ale strasznie wysusza skórę,więc co jakiś czas przerywam kurację,żeby moja skóra dowszła do dawnego stanu(czyli do gładkości i jedwabistosci wręcz Very Happy )Co do dziur-sa one najprawdopodobniej od dłubania w pryszczach(czyli:wyskubywanie,drapanie,wyciskanie itp.)...na te dziury nic juz raczej nie poradzisz,ale pilnuj,żeby nie było ich więcej..ja też kiedysdraoałam syfy,a w efekcie tego powstały na mym lewym policzku małe dwa "wgłębienia" Very Happy Na szczęśxcie mało widoczne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1868191
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 09 Lut, 2004 20:03   pryszcze Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niestety czasami nie ma innego rozwiązania niż wyciskanie. Duże, wybudowane pryszcze brzydko wyglądają a nawet bolą i często same nie chca zniknąć. W takiej sytuacji należy iśc do kosmetyczki - ona nałoży na twarz odpowiednią maseczkę, kremy itp. Potem specjalną parą otworzy pory, wyciśnie pryszcze i zamknie pory prądniczką. Samemu staraj się nie wyciskać tych dużych pryszczy bo bez uprzedniego otworzenia porów mogą pozostać blizny w postaci wklęsłych kropke. Drobne pryszcze możesz wycisnąc sama ale ostrożnie i czystymi rękami bo możesz je roznieść na całą twarz. Kosmetyki które polecam na zapobieganie powstawaniou zaskurników i pryszczy to: Aknosan (płyn istniejący już od dawna i bardzo dobry) Afrodyta, kosmetyki z serji: Nastolatki, Ziaja, |20, Crelasir. Powinienes unikać słodyczy bo one sprzyjają powstawaniu wyprysków.Jedz za to dużo owoców i pij zieloną herbatę. Twarz myj często i dokładnie najlepiej specjalnymm żelem.

Numer Gadu-Gadu
730730
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 09 Lut, 2004 21:30   

Ja mam trochę większy problem, bo mam pryszcze na brodzie... a tam bardziej widać, gdybym miała tak jak wiekszość na czole to bym włosami zasłoniła...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 10 Lut, 2004 18:10   pryszcze Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

elfkaNenar napisał/a:
Ja mam trochę większy problem, bo mam pryszcze na brodzie... a tam bardziej widać, gdybym miała tak jak wiekszość na czole to bym włosami zasłoniła...

W okresie dojrzewania dużo osób ma pryszcze a najczęsćiej robia się na nosie i czole....i to że sa na czole to nie znaczy, że lepiej niz na brodzie...ja mam troche pryszczy na czole ale nie moge ich zakryć bo nie mam grzywki! Z tego co czytałam i słyszalam nawet jak ktoś ma grzywke to przy pryszczach na czole lepiej jest ją przypinac na boki tak aby pryszcze było widać...dlaczego? Słońce będzie do nich dcocierać i wysuszy je. Wtedy szybciej znikną.

Numer Gadu-Gadu
730730
???

PostWysłany: Wto 10 Lut, 2004 20:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to od słońca czy od wysuszenia skóry to pryszcze szybciej znikaja a i czy krzem koloidalny jest dobry na pryszcze bo w necie nie moge nic znaleść
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 11 Lut, 2004 17:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

??? napisał/a:
to od słońca czy od wysuszenia skóry to pryszcze szybciej znikaja a i czy krzem koloidalny jest dobry na pryszcze bo w necie nie moge nic znaleść

i od słońca i od wysuszania...przecież słońce wysusza. Ale po używaniu wysuszających kosmetyków skura jest zmęczona więc co jakis czas powinnas smarowac ją kremem. A o krzemie koloidalnym nie słyszałam więc nie moge ci pomóc.

Numer Gadu-Gadu
730730
@ngel 13 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 11 Mar, 2004 17:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ogladalam kiedys "rozmowy w toku" na tvn i byl program o pryszczach, tradziku i calym tym bagnie. mowili tam, zeby bron boze nie chodzic do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy. po pierwsze to boli, a po drugie jak pojdzoesz do kiepskiego salonu to kosmetyczka albo ci te syfy rozniesie albo porobia ci sie dziury. poza tym przez kolejne trzy dni masz cala twarz jakby po niej tornado przeszlo... musisz to wszystko smarowac tormentiolem przez co cala sie swiecisz. powiedzcie mi, CZY WARTO?!
dobra, moze na dwa tygodnie tradzik ci przejdzie, ale potem wszystko zacznie sie od poczatku! moje drogie mowie wam... poprostu nie warto!

najlepiej pojsc do dermatologa, to specjalista przeciez, a taka marna kosmetyczka moze ci tylko krzywde zrobic! poprostu masakra...
dermatolog przepisze ci jakies masci, powie co i jak. ja juz bylam i nie zaluje!! tradzik mam o niebo mniejszy a pryszczy to od wizyty(2 miechy minely) nie mialam ani jednego (przepisala mi masc DIFFERIN. jest super)

slonce i wysuszanie tez pomaga. ale oprocz tego trzeba tez rano i wieczorem myc twarz dbac o jej higiene nie musze przeciez pisac wiecie o co mi chodzi...

a tak na marginesie czytalam gdzies ze nie powinno sie uzywac zbyt czesto tonikow (nie pamietam czy to bylo o wszystkich czy tylko o tych z alkoholem ale mniejsza o to) bo wyplukuja z twarzy jakies tam witamin7 i sprawiaja ze twarz robi sie szara i brzydka... nie wiem czy dobrze pisze, moze to sa jakies bzdury, jesli tak to mnie poprawcie

pozdro Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1340718
???

PostWysłany: Sob 13 Mar, 2004 12:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no a jak są już te dziury to da się coś z nimi zrobic pomużcie !!!
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 21 Mar, 2004 12:36   pryszcze Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Te dziurty to blizny. Ich się nie da usunąć. Co najwyżej możesz sobie kupić jakoms maśc w aptece która "zmiękcza" blizny i wtedy one staja się troche mniej widoczne. Ale one nie robią sie od koemstyczki!! ONE robią się od WYCISKANIA pryszczy. Kosmetyczka ja wyciska..owszem..ale jesli kosmetyczka ich nie wyciśnie ty to musisz zrobić. Jeśli pryszcz jest duży..sam nie zniknie..nie ma cudów. Kosmetyczka nie rusza tych małych..wyciska tylko duże..których juz ie nie da "uratować". JA uważam kosmetyczke za dobry sposób na pryszcze. To że przez pierwsze pare dni twarz jest czerwona i ma małe ranki nic nie oznacza...potem to wszystko znika a twarz masz gładziutką..i napewno bezpieczniej wyciskac pryszcze u kometyczki niż smamu..ona przy okazji zamknie pory i wklepie w twarz specjalne kremy.

Numer Gadu-Gadu
730730
Myszorka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 11 Kwi, 2004 09:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O jeju ja mialam na nosie i wycisnelam sobie bo nie chcialy zejsc i po problemie . A co do czekolady do to wielki falsz . Czekolada wcale nie robi nic aby te przyszcze nam wyrosly !

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 13:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mogę polecić Clean&Clean tonik przeci wągrą,zapobiega powstawniu pryszczy,jest naprawde skuteczny.Nowość tej firmy to pianka,też skuteczna.Wystarczy nałożyć na wacik,przemyć twarz,zmyć i gotowe.To powstarzac raz dziennie,2-3 razy w tygodniu.Naprawde działa!Nie wycikajcie wągrów i pryszczy to niszczy waszą twarz i poprostu robi blizny,czyli te dziury!

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4990808
spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 19:58   Re: pryszcze Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

??? napisał/a:
doradcie mi mam pryszcze ja wiem już od 3 lat jakoś a mam 15 lat czy to kiedyś samo zniknie co prawda tak dużo to ja nie mam już ale zostały mi takie dziory czy blizny sama nie wiem jak to nazwać co z tym zrobic !!!! pomocy Embarassed

pryszcze vel trądzik powstaje kiedy gruczoły łojowe sa zablokowane i dochodzi do wtróbnego zapalenia bakteryjnego. musisz dojerzec zeby nie miec takiego natłoku hormonów.

Odpowiedz do tematu