Proponuje Ci abyć kupiła sobie taki drewniany ręczny sprzęt do masowania. Jest nie drogi, posiada taka rączke za która trzymasz a po bokach sa takie jakby zaokrąglone kolce. Masuj sie tym codziennie wieczorem i używaj równiez kremów i żetlów antycellutisowych. W sklepach można nabyć również sspecjalne gąbki z wypustaki które pomagaja na cellutit i myj się nią zamiast zwykłą gabką. Ćwiczeń żadnych nie znam,ale powyższe sposoby napewno pomagaja. Moja mam ma lekki cellulit je stosuje
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Co do cellulitu to nie chodzi tu o uprawianie sportów męczących. Sporty takie jak tenis czy koszykówka zbyt gwałtownie rozwijają mięśnie nóg a wtedy zdeformowana tkanka tłuszczowa przesuwając się bliżej powierzchni skóry jest bardziej widoczna.
Warto codziennie marszowym krokiem przespacerować się pół godziny, jeździć na rowerze i pływać. Taki rodzaj aktywności przyspiesza krążenie, co pomaga w oczyszczaniu komórek z nagromadzonych toksyn. Należy też ćwiczyć w domu. Na początek przynajmniej pięć razy w tygodniu po 15 minut a następnie systematycznie wydłużać czas ćwiczeń do 30 minut, gdyż dopiero wówczas organizm zaczyna spalać nagromadzony tłuszcz.
Można też zapisać się na zajęcia w klubie fitness pod okiem instruktora, który dobierze odpowiedni zestaw ćwiczeń. Dobre efekty dają również ćwiczenia na steperze.
Oprócz ćwiczeń ważna jest też dobra dieta która powinna opierać się na produktach pobudzających przemianę materii i spalanie tłuszczu, czyli niskokalorycznych, lekkostrawnych i bogatych w błonnik.
Możesz tez używac różnych kremów maści itp. i tak jak napisała Gościówa szorstkiej gąbki do mycia...
Cellulitis powinien pójść precz...
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 05 Sie, 2004 21:34 ...
Nie no ja polecam fittness i masaż, zdrowie, relax i miłe zabijanie czasu. Nic dodać nic ująć
Femme Fatale Gość
Wysłany: Nie 05 Wrz, 2004 20:40 Re: cellulit- jakie ćwiczenia?
Po pierwsze: wiecej ruchu, wiecej wcierania kremow i specjalnych balsamow w te czesci ciala, ktore sa pokryte tzw. pomaranczowa skorka. Mozesz takze uzywac peelingow do tego przeznaczonych i cwiczyc. W wielu gazetach są opisane cwiczenia, rozne wysoki i rozmachy. Tylko trzeba umiec szukac ;]