| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
okres"chyba" pomozcie
Autor Wiadomość
misia

PostWysłany: Czw 04 Mar, 2004 14:42   okres"chyba" pomozcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

od roku mam wydzieline sluzowa, a jakis miesias temu, dostalam okres, no i wlasnie to byla wydzielina caaala brazowa, powiedzialam mamie a ona powiedziala ze w nocy dostane okres, mozliwe ze tak bylo, ale rano bylo tylko troche krwi, a wiecej brazowago, mozliwe ze to uplawy? ja nie chce tego... isc do ginekologa?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 04 Mar, 2004 22:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yoo! moim zdaniem to zwykła miesiączka Wink tez tak miałam....najpierw przezroczysta wydzielina (około roku) , a później brazowa i krew...czyli okres...a do ginekologoa tak na moje oko....to chyba nie musisz jeszcze iśc....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 05 Mar, 2004 14:32   Re: Miesiączka...

misia

Jeśli zauważyłaś, że masz brązowe coś, to nie znaczy, że to tylko też wydzielina. To może być również krew miesiączkowa, bo ona nie nadaje tylko czerwonego koloru, lecz bordowy, bordowo - czerwony. Ale to nic takiego. To normalne jest i nie ma powodu do niepokoju.
Powrót do góry
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 05 Mar, 2004 18:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak powiedziały poprzedniczki to jest właśnie ta miesiączka. Wydzielina miesiączkowa to nie jest czysta krew ale też złuszczona śluzówka macicy która nadaje taką ciemno czerwono-brązową barwe.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2049084
rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 05 Mar, 2004 21:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no... to witamy w kręgu kobiet :-) moim zdaniem to raczej napewno była miesiączka. A krew przeciez też wygląda inaczej jak "wyschnie". Choć ta miesiączkowa i tak ma inny kolor niż zwykła- zawsze jest ciemniejsza troche brązowa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 10 Mar, 2004 22:05   Re: okres"chyba" pomozcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

misia napisał/a:
od roku mam wydzieline sluzowa, a jakis miesias temu, dostalam okres, no i wlasnie to byla wydzielina caaala brazowa, powiedzialam mamie a ona powiedziala ze w nocy dostane okres, mozliwe ze tak bylo, ale rano bylo tylko troche krwi, a wiecej brazowago, mozliwe ze to uplawy? ja nie chce tego... isc do ginekologa?

Krew miesiączkowa może mieć kolor czerwony, różowy lub brązowy jeśli już trochę wyschnęła. Więc jeśli zauważysz w następnych dniach "brązową wydzielinę" to jestem wręcz pewna,ze to okres. Dla pewności, spytaj się mamy, pokaż jej majtki(nie wstydź się) ona na pewno będzie wiedziała. My na odległosć nie mozemy Ci pomóc bo przecież nam nie przyślesz zdjęcia.
Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 11 Mar, 2004 18:39   okres Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli ta twoja wydzielina jest brązaowa ale przyschnięta może to oznaczać krew..bo krew po wyschnięciu jkest brązaowa ale jjeśli jest ona normalna..mokra a brązowa raczej jest to wydzielina a nie miesiączka...która zapowiada okres. Moja krew miesiączkowa jest idealnie czerwoa tylko 1 ostatniego dnia miesiączki jest lekko brązowawa. Sprawdź czy jest ona tylko co jakis czas po jednym dniu czy kilka dni pod rząd..i czy jest jej dużo czy nikłe ilości..jeśli to okres nie wytrzymałabys bez podpaski...majtki by ci przesiąkły..a potem spodnie...jesli wytrzymujesz i nic ci nie przesiąka znaczy ze jest jej mało...czyli to raczej nie jest okres.

Numer Gadu-Gadu
730730
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 13 Mar, 2004 23:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najprawdopodobniej jest to miesiączka. Ja też miałam baaardzo ciemną pierwszą miesiączkę... Aż się zdziwiłam. U mnie kolor się zmienia. Potrafi być czerwony, czyli właściwie normalny, a czasem też baaardzo ciemny, aż brązowy. Nie wiem od czego to zależy, ale kolor nie musi byc idealnie czerwony...

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4715251
Odpowiedz do tematu