POMOCY!
Od dłuższego czasu okorpnie się poce. coraz bardziej, coraz intensywniej, w ciągu godziny od założenia bluzki moge siedzieć i zatraz cała jest przepocona i obrzydliwie cuchnie, żadne desodoranty i antyperspiranty niepomagają, co ja mam robić! ledwo da się żyć. Może znacie coś dobrego?
wiesz, nie tylko ty masz ten problem... moja wychowawczyni zwrocvila nawet mojej klasie uwage, ze stasznie u nas smierdzi potem (CO ZA OBCIACH!!!!!!!!) i powiedziala ze sa w aptekach takie jakby dezodoranty, ktore nie zatrzymuja potu, ale niszcza jego przykry zapach... powiedziala jak sie to nazywa, ale nie pamietam juz, popytaj w aptece(jesli chcesz oczywiscie). a jesli chodzi o sam pot, to zmieniaj dozodoranty tak dlugo, az trafisz na ten skuteczny... ale gdzies czytalam ze antyperspiranty sa niezdrowe!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 10 Mar, 2004 20:29
Mała
Nie przejmuj się to bardzo normalne w okresie dojrzewania Wszystkie tak w końcu będziemy miały ja np. też mam ten problem Jak już wspomniała poprzedniczka szukaj, aż znajdziesz ale w niektórych przypadkach żadne dezodoranty nie działają po prostu nieraz trzeba przywyknąć no i...często się podmywać i zmieniać koszulki
hm.. wiesz co.. u mnie tez tak było.. musisz koniecznie myc sie pod pachami.. wieoczrem i rano nastepnego dnia.. uzywaj antyperspirantow, ale nie przesadzaj z iloscią. i jak juz go nalozysz to jeszcze rozprowadz reką.. no nie wiem.. u mnie to działa
_________________ Myśleć! Myśleć! Myśleć!
- Puchatek stukal się łapką w głowę, ale na próżno - nie przychodziła mu do niej żadna, nawet najmniejsza myśl.
Mała:
To normalne. W okresie dojrzewania tak już jest.
Często bierz prysznic. Codziennie zakładaj świerzą koszulke, i używaj antyperspitantu. JA go używam i mi pomaga. JAk zapomne się nim posmarować odrazu sie pocę. Najlepiej kup go w aptece. I nie martw się z czasem to przejdzie.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."