| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
łamiące paznokcie..
Autor Wiadomość
...
Gość
PostWysłany: Sob 27 Mar, 2004 20:05   łamiące paznokcie..

cześc...no to ja zmienie temat i poprosze k9ogos o dobra rade..mam 15 lat i bardzo ładne paznokcie..wsyztsko jest ok.po za tym ze te paznokcie ciagle mi sie łamią...i nie tak normalnie...tylko w połowie paznokcia...i to zawsze..wexcie mi pomóżcie bo mnie to złości ale i smuci...
Przejdź na dół
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 09 Kwi, 2004 17:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kiedy masz jakiekolwiek problemy z paznokciami to:
-Używaj jakiś lakierów zmacniających
-lakierów na szybszy wzrost paznokci
-lakierów aby paznokcie były mocniejsze i twardsze.
Na pewno musisz na nie uważać Wink
Powiem Ci że masz chyba jakieś wrażliwsze paznokcie.
Mam nadzieje że wszystko będzie OK.
Aha i jeśli obgryzasz paznokcie to pomaluj je lakierem
PS.Ja to mam dopiero rpoblem bo ja nie obgryzam paznokci tylko je tak skrobie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Myszorka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 11 Kwi, 2004 08:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No masz straszny problem . ja niedawno mialam rozwniez identyczny problem . Ale wyprowadzila mnie z niego dziewczyna mojego brata . Dala mi jakas odrzywke i witaminy . Powiem wam , ze nie zawsze dobre sa te lakiery . dzilaja na nie obgryzanie . No oczywiscie cos tam dadza ale musisz jet duzo witaminy b czy jakiejs tam .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 12 Kwi, 2004 15:04   paznokcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lakier niszczy paznokcie. Na jakiś czas..np miesiąc przestań go urzywać a zastąp go odrzywką do paznokci. Powinna je wzmocnić. I jesli je obryzasz staraj się przestać bo to równiez ma zły wpływ na paznokcie..między innymi powoduje rozdwajanie. Możesz kupić równiez jakiś krem z witaminami do rąk i paznokci.

Numer Gadu-Gadu
730730
nulka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 06 Cze, 2004 20:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja używam olejku ( taki on nie zasycha, kładziesz go na paznokcie i on wsiąka ) i odżywki . To pomaga - wierz mi. Możesz je kupić w każdej drogeri i sklepie kosmetycznym.
Powrót do góry
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 23:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ożywki są skuteczne,bo tak jakby pazokieć jest dizęki nim twardszy,dzięki czemu mniej się łamie.Nie maluj paznokci innymi lakierami niż odżywki.Używaj kremów,olejków z witaminami.Jeśli będziesz np.chciała zmyć odżywkę(czego nie polecam) zrób to zmywaczem z witaminami,najlepiej ziołowym.
Pozdrowinko!

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 23 Cze, 2004 17:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wydaje mi sie że to zależy od sposobu odżywiania sie.z włosami jest tak samo jeżeli brak jakiegoś pierwiastka robią sie matowe,wypadają albo sie rozdwajają.
wydaje mi sie że w twojej diecie brak jest siarki,która wpływa na odpowiednia stróktórę wytworów naskórka i to właśnie ona jest tego przyczyną.mozesz ją znaleźć w ostrych warzywach bo to właśnie zawartość sierki powoduje ten smak( np.czosnek,cebula,papryka).piasłam to już wyżej przy "rozdwajaniu sie paznokci".aleto również ma związek z lamliwiścią brakiem połysku czy rozdwajaniem.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
Odpowiedz do tematu