| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Objawy mieesiączki i...
Autor Wiadomość
samanta10 Płeć:Mężczyzna

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 16:04   Objawy mieesiączki i... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cześc jakie są objawy miesiączki mówcie pliss i od niedawna bolą mnię piersi i nosze rozmiar stanika 70aa a mam 10 lat i mam już włoski wszędzie i 166cm wzrostu o co chodzi!!!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 16:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

objawami sa powiekszajace sie piersi, uplawy, i owlosienie lonowe. ale lepiej poczytaj troche, bo tutaj duzo tego...
ps. musze sie wam pochwalic:) udalo mi sie za 1 razem uzyc tamponu <jupi> normalnie nieznacie mojego szczescia! ;D/nata
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 16:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To,że bolą Cię piersi to akurat nic nie musi oznaczać. To często zdarza się w okresie dojrzewanie i oczywiście-jest to normalne dlatego trzeba na nie szczególnie uważać. Jeśli jeszcze nie miałaś wydzieliny śluzowej to miesiączki na pewno nie dostaniesz niedługo. Na ok. rok przed pierwszym krwawieniem pojawia się biały bądź przezroczysty śluz który zazwyczaj zostawia żółte ślady na bieliźnie. Nie ma się co przejmować-oznacza to tylko,ze dojrzewasz. Jesli będzie Ci to przeszkadzać kupuj wkładki higieniczne i noś oczywiście Wink Ja wkładek nie kupuję bo dla mnie to strata pieniędzy ale każdy myśli inaczej Wink UWAGA! Jeśli wydzielina ma dziwny kolor(np. lekkobrązowawy,zielony) lub towarzyszą jej swędzenia i pieczenia może to być grzybica pochwy a nie objaw okresu! W takim wypadku należy powiedzieć o tym mamie a ona zaprowadzi Cię do odpowiedniego lekarza. Wydzielina pokazuje się zazwyczaj rok przed pierwszym okresem, co nie oznacza,że zawsze. Może nastąpić to wcześniej bądź później. Na wszelki wypadek noś podpaskę w plecaku do szkoły. A jeśli chodzi o takie "znaki" na parę dni/tygodni przed okresem...Przede wszystkim bóle podbrzusza i piersi(choć nie zawsze moze to akurat to oznaczać), bóle krzyża, Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego(czyli masz zły chumor, łatwo się drażnisz) ; zmiana koloru wydzieliny. Kiedy nabiera ona koloru brązowego lub czerwonego mozesz być niemal pewna,że pierwsza miesiączka jest blisko. Jednak uważaj! Jeśli miesiączka nie pokaże się po pół roku po takiej brązowej lub czerwonej wydzielinie daj ię do ginekologa. Wielkość piersi czy ilość włosów łonowych ma akurat najmniejsze znaczenie, kiedy dostanie się miesiączkę. Dużą rolę odgrywają tutaj także geny-zapytaj mamę lub starszą siostrę, w jakim wieku one dostały okres. Z Tobą będzie prawdopodobnie tak samo(choć nie zawsze tak jest).

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 16:41   

A piersi bolą często dlatego, że rosną.
Ale to także jest objaw poniekąd zbliżającej się miesiączki Razz
Powrót do góry
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 15:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najważniejszym objawem miesiączki jest śluz.
Myśle że bardzo szybko zaczynasz dojrzewać, zwłaszcza jeśli pojawi się owłosienie łonowe
Powrót do góry
Paulka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 22:02   nie wiem.. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wzrost nie ma tu nic do rzeczy, bo okresu mogą dostać dziewczyny o wzroście np. 140 cm, a te co mają 170 jeszcze nie! Miesiączkować zaczyna się mniej więcej 2 lata po tym zaczeły rosnąc piersi i ok. pół roku po tym jak pojawil sie sluz. Co do tego rozmiaru stanika, to raczej za szybko nie dostaniesz...
Powrót do góry
Sweet Girl Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 21:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Każda z nas ma inne objawy miesiączki. Np. może boleć brzuch, głowa , puchnąć nogi, złe samopoczucie, boleć piersi.Bolące piersi nie muszą być oznaką miesiączki.Często dostaje się ją gdy nawet się tego nie spodziewasz.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 21:19   Taaak =]

Poprostu dojrzewasz Wink
To już objawy nadchodzącej miesiączki. Wzrost masz na prawdę bardzo dobry i to że masz już wszędzie 'włoski' i rosną Ci piersi, to stajesz się już 'kobietką'. Jeżeli masz już wydzielinę śluzową (ma ona kolor biały lub przeźroczysty, a jeśli żółty, to może występować zakarzenie pochwy), to zaniedługo możesz dostać miesiączkę. Inni mają po 6 miesiącach od pojawienia się wydzieliny, a inni nawet po 3 latach. Bądź wtedy zawsze przygotowana do miesiączki i noś do szkoły w plecaku na wszelki wypadek podpaskę.
Powrót do góry
ola Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pon 19 Maj, 2008 15:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sad Prosze o szybką odpowiedz moja mama miała miesiączkę w wieku 14 lat, ja mam teraz 11,5 rocznikowo 12,a już od pewnego czasu pojawia mi się wydzielina śluzowa. Często boli mnie też brzuch i głowa. Kiedy moge się spodziewać miesiączki??? Smile
Powrót do góry
trinithi013 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 21 Maj, 2008 15:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mhymmm;wydląda na to że będziesz mieć niedługo,ale tego nie da się przewidzieć za max. 2 lata;nie póżniej skoro masz już śluz.
Ja 2 lata miałałąm śluz;3 lata owłosienie i dopiero po tym dostałam.
Nie mart się, to nie jet takie straszne jak się mówi.....
ja byłam osłabiona tylko pierwsze 2 dni miesiączki potem czułam się świetnie.
Wink

Numer Gadu-Gadu
5549685
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Sro 21 Maj, 2008 19:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

trinithi013 napisał/a:
Nie mart się, to nie jet takie straszne jak się mówi.....
ja byłam osłabiona tylko pierwsze 2 dni miesiączki potem czułam się świetnie.

Nie wiesz co będzie przy kolejnych miesiączkach. Ja czułam się świetnie, a teraz tragedia poprostu ;/
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 22 Maj, 2008 09:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wiem ale mam nadzieję; najgorsza jest pierwsza miesiączka,co nie? Wink

Numer Gadu-Gadu
5549685
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 22 Maj, 2008 11:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie, właśnie kiedy miałam pierwszą, drugą, to nic mnie nie bolało, ale to też zależy od organizmu ;P
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 23 Maj, 2008 10:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja MÓWIĘ o swojej miesiączce;i z reguły jak jest

Numer Gadu-Gadu
5549685
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 23 Maj, 2008 11:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

trinithi013 napisał/a:
najgorsza jest pierwsza miesiączka,co nie?

przecież tu się pytasz
Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu