Moglibyscie mi pomóc?? Co trzeba zrobić gdy zrobi się skrzep krwi na palcu?? spowodowany podciągannniem struny
prosze pomózcie
Deg wiesz coś może na ten temat
_________________ "Każdy ma swojego Boga a oni wszyscy są jednym"
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 18 Cze, 2004 20:07
może na początku graj w cienkich skórzanych rękawiczkach nie krępujących ruchów? a jak twoje palce już się przyzwyczają graj normalnie, tez mam tak czasem, o ciągnięcia strun...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
ludzie, co wy macie za problemy?! 8O
ja gram na gitarze od 3 lat, na elektrycznej od 2, mam struny 0.11 twarde, akustyka mam starego po wujku, w podstrunnicy juz wycisniete dolki (ta gitara jest starsza ode mnie a ja mam 16 lat), nigdy nie mialem takiego problemu. po jakims czasie skura grubieje i przestanie bolec, piec itd.
hmmm ja spiewam w zespole rockowym i tam graja na gitarkach i nie maja takich problemów ale moze poprostu masz bardzo delikatne raczki, nie martw sie krwiak zniknie a zaniedługo skura zrobi sie twarda na palcach i nie bedzie juz bolało!!
ja gram na gitarce 3 lata i nigdy niemiałam takiego problemu! mam od początku struny metalowe... GITARKA JEST GIT:)
ale grasz na elektrycznej? bo wiesz... na klasyku/akustyku sie nie stosuje podciągniec zazwyczaj ;] (chyba ze w bluesie i grze solowej). co do problemu. gram na elektryku od roku i juz mam taki naskórek, ze moge sobie przebijac iglą, łapać kaktusy, rozcinać i juz nic nie czuje.
a z tym GITARKA JEST GIT to sie zgodze Pozdro