Wysłany: Sob 07 Lut, 2004 22:30 Rozdwojone paznokcie
Proszę was o pomoc, bo mam problem z paznokciami. Ostatnio zaczęły mi się strasznie rozdwajać gdy są tylko trochę dłuższe. Nie obgryzam ich, a wapna mi na pewno nie brakuje. jaki może być tego powód? I jak temu zapobiec? Proszę o pomoc.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 28 Maj, 2004 16:45 tEŻ TAK MAM
Też miałam ten problem.Odżywka czy cos do paznokci nic ci nie da.Po prostu są ZA DŁUGIE!!W tym wieku zapuszczac paznokcie tez próbowałam.Nawet,jak są extra to się rozdwoją.Jedyny ratunek-obcinaj paznokciee!!
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 29 Maj, 2004 07:52
mówisz w tym wieku, nieprawda że to zależy od wieku. Ja też mam coś takeigo to zażywałam takie tabletki nie pamiętam jak sie nazywały ale kupiłam w aptece, idź i poproś o jakąś odżywke do paznokci. nie prawda ze to zalezy od wieku mówię ejszcze raz bo ja mam 14 lat i tak mam a mja mama ma prawie 40 i ma to samo :/
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ja mam baaardzo długie paznokcie,wręcz szable i nic mi nie jest.Poprostu mam zdrowe paznokcie.Dobre odżywki pomagają,ale nie takie za 2 zł. z ryneczku,ale np. za 50zł. z drogich firm.Ja zbieram kase przez dwa miechy i kupuje sobie.Przez te dwa miesiące akurat wykorzystam wcześneij kupiony.Mają one naprawde dużo witamin i pozwalają miec takie paznokcie jakie mam
też miałam taki problem i to niejednokrotnie ale jakos samo zawsze mijało i znowu miałam normalne paznokcie.wydaje mi sie że to zależy od sposobu odżywiania sie.z włosami jest tak samo jeżeli brak jakiegoś pierwiastka robią sie matowe,wypadają albo sie rozdwajają.
wydaje mi sie że w twojej diecie brak jest siarki,która wpływa na odpowiednia stróktórę wytworów naskórka i to właśnie ona jest tego przyczyną.mozesz ją znaleźć w ostrych warzywach bo to właśnie zawartość sierki powoduje ten smak( np.czosnek,cebula,papryka).
hm...słoneczko,dlaczego piszesz dwa identyczne posty w temacie o łamliwych paznokciach i w tym!?Są poprostu identyczne,napisz,żeby ktoś wszedł sobie i przeczytał np. przez PW,albo na forum