Wysłany: Pią 06 Sie, 2004 20:07 Powinnam miec miesiaczke 2 tygodnie temu, co robic??
Mam problem i prosze o rade! Pierwsze moje pytanie to: Czy bez bezposredniego kontaktu penisa z pochwa można zajść w ciąże, jeśli jest sie dziewicą?? Myśle ze zatrzymanie mojej miesiaczki moze byc spowodowane tym, że przez długi okres czasu przebywalam z jedna koleżanką z która miałyśmy miesiączke w tym samym czasie, później wyjechałam na 2 tygodnie i spedzałam czas z kilkoma kolezankami, a teraz przebywam z innymi i mój organizm ''oszalał''??????!!!!! Czy moze zaszłam w ciąze bez przerwania błony dziewiczej, o ile to jest mozliwe?? Sama nie wiem i prosze rade, co mam zrobic?? odpowiedzi prosze wysyłać na adres aga260@autograf.pl
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 06 Sie, 2004 22:07
Spokojnie, chłopacy nie zachodzą w ciążę anie nie mają miesiączek
A tak na poważnie-zmień sobie w profilu płeć . Zależy ile masz lat i od jak dawna masz okres, bo miesiączka może być nieregularna nawet przez pierwsze 3,4 lata. Co miałaś na myśli używając określenia "bezpośrednio"?
ten twój post jest troszke niezrozumiały ale postaram sie wytłumaczyc.
pytasz czy bez bezpośredniego kontaktu płciowego można zajść w ciąże - otóż zazwyczaj pierwsze miesiączki występują bezowulacyjnie czyli sa "bezpłodne" jednakże zdarzaja sie wyjątki.jeśli np. taki kontakt wystąpił w czasie dni płodnych i nasienie znalazło sie blisko pochwy wówczas jest prawdopodobienstwo że można zaść w ciąze gdyż plemniki są ruchliwe a śluz rzadki.
jeśli sa to twoje pierwsze miesiączki bywa tak że moga być niereglarne.też miałam kiedyś taki przypadek choć z rególy od samego początki miałam regularne.
a tak dla ciekawości - nie zawsze(choć zdarza sie rzadko) po pierwszym stosunku następuje przerwanie błony dziewiczej.pozdrawiam
tina Gość
Wysłany: Sob 07 Sie, 2004 18:41
pierszo slysze że " czy pochwa może zajsc w ciąze" - to kobieta zachodzi w ciąze i nie sądze żebyś zaszła w ciąże bez "pomocy" chlopaka to niemożliwe a przy pomocy kolezanek...............................( bez komentarza)