mam taki mały problem...
jestem dziwczyna i rosna mi wasy...
wiem ze to normalne, bo wiele kolezanek równiez je ma, lae ja kiedys zaczełam je golic...sa ciemne i odrastaja bardzo szybko (aby nie było ich widać musze je golic codziennie) wstydze sie tego,b o to troche głupie ze dziwczyna goli wasy...
Ostatnio przczytałam ze skuteczne w usuwaniu tych wasików sa plastry z woskiem do depilacji twarzy
kupiłam je i robiłam wszytsko zgodnie z instrujcja ale one nie usunely wasikow, a jeszcze tylko zaszkodizły, bo podrażniłam sobie skóre i mijsce podrazanienia zaczerwieniło sie i potem zrobił sie strupek
co mam robic??
jaka metoda jest dobra??
musze usunac te wasiki przed obozem bo koleżanki mnie wysmieja, ze gole wasy... pomocy.............
i jeszcze jedno... wiem ze byłąm głupia...
jak zaczełam golic wasy to usunełam sobie również troche brwi...one również bardzo szybko odrastaja ale boje sie użyć tam plastrów z woskiem bo boje sie ze również podrażnie sobie skóre...
pomocy........................
pani lekkich obycajów...........ile ty masz lat ??!!
nie wiem czemu ale jakoś rozśmieszył mnie ten topic jaoś nie wyobrażam sobie że kiedy całuje się z dziewczyna czyje jak łaskocze mnie wąsami .............. bez komentarza niestety nie wiem jak ci pomudz
zenon Gość
Wysłany: Pon 28 Cze, 2004 22:59
mi sie kiedyś śniło że dziewczyny z mojej klasy zaczęły sie golić żeby im zaczeły pejsy rosnąć 8O :-D :lol:
wąsy u dziewczyn się zdarzają, ale bardzo rzadko. potraktuj to jako dar. zaostałaś wybrana, choć nie wiem czemu. wiesz takie coś mozna kosmetycznie usunąć, idź do jakiegoś salonu.
ZAŁAMANA Gość
Wysłany: Wto 29 Cze, 2004 10:21
mam 15 lat... to nie sa wasy jak u chłopców...to rzadkie włoski...
a jak wasy moge potraktowac jako dar?? a do salonu nie pojde bo nie mam tyle kasy, a takie zabiego trzeba powtarzac a mama mi kasy na pewno nie da...
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 29 Cze, 2004 22:30
zanim wyjedziesz na kolonie nie gól tych wąsów, i może dzień przed koloniami polej je wodą utlenioną a potem wyjdź na słońce, odczekaj z 45 minut a potem idź zmyj to, powinno to rozjaśnić włoski które nie będą już wdoczne i nie będziesz musaiala ich golić...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Nikt Gość
Wysłany: Sro 30 Cze, 2004 14:21 Musisz isć do lekarza
Nie wiem dokładnie, jaki lekarz się tym zajmuje, ale musisz iść, bo to nienormalne, że dziewczyna ma bardzo widoczne wąsy. Masz widocznie za dużo jakiegoś chormonu męskiego, który jest odpowiedzialny za zarost i inne włosy, a tak nie powinno być. Porozmawiaj o tym problemie mamie i powiedz, że musisz te wąsy sobie golić, bo są zbyt wyraźne. Ale jeśli to są malutkie wąsiki, takie rzadkie i cieniutkie wąsiki, to nie przejmuj się. Moja siostra ma 18 lat i też ma takie wąsiki, ale trzeba sie nieźle przyjżeć, żeby je zobaczyć. Ja mam 12 lat i niektóre koleżanki mają już wąsy. :)
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Lip, 2004 23:05
Nie martw się. Przepraszam za wyrażenie, ale to powyżej to [cenzura] prawda.
Szkoda, że ogoliłaś te wąsiki. Ale u dojrzewających dziewcząt są one zupełnie normalne. Zwłaszcza, jeśli masz ciemne włosy - to i wąsy są ciemniejsze. Proste. Pozdrawiam.
P.S. To nie jest żaden dar i to się wcale nie zdaża bardzo żadko. Każda dziewczyna ma pod nosem meszek, tylko, że jedne ciemniejszy, a inne jaśniejszy.
Człowiek ma malusieńkie włoski na całym ciele...to taka warstwa "ochronna" w niektórych miejscacvh są tak mae że nie widac ich głołym okiem ale są...u mężczyzn wąsy sa gęste i grube...tak naprawde kaza dziewczyna ma wąsy ale w postaci takich jasnych krótkich i żadkich włosów..taki meszek..przyżyjcie sie kolezankom..kazdy ma takie...tylko niektórym kobietom zdarzaja się większe zarosty..takie jak u męczyzn..to oznacza ze maja za duzo męskich choromonów. Sama mówiłas ze nie powinnaś była ich golić...Kazdy ma takie małe włoski i to normalka a jak je zaczniesz golić to stana się ciemniejsze i bardziej widoczne....nie powinnaś była tego robić...smaruj je woda utleniona..to powinno je rozjaśnic a jesli nie to nie wiem...albo zbieraj na zabieg u kosmetyczki albo je nadal gół tylko ze to troche bez sensu..kobiety którym rosną wąsy raczej ich nie golą tylko wyrywaja specjalnymi plastrami..moze masz za krótkie te "wąsy"? Plastry nie załapuja krótkich włosków. chyba ze przez pare dni ich nie bedziesz golic..moze wtedy załapie...nie wiem..naprawde...
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
eee tam poważne... Truskawa tez ma wąsy, mówią na nia Gilet Mach trzy turmo ( nie pamietam jak to sie pisz ) i jakos nie poszła do lekarza z tym to poprostu jest taka twoja natura, mozna je usunąć chirurgicznie, w salonie kosmetycznym, na wiele sposobów no ale to kosztuje a tak to poprostu zostaną, no i można je rozjasnic jak ktos już napisał (nie pamietam kto, sorki )
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
LOLA Gość
Wysłany: Czw 12 Sie, 2004 13:37
wiem co czujesz teraz choc nigdy niemiałam z tym problemu... ja bym Ci radziła kupić krem jakis do usuwania włosów np. Vit i posmaruj sobie i Ci zejdzie...mowie Ci to jest skuteczne ja tez tak robiłam a pożniej odrastay bardzo malutkie niewidoczne włoski i wyrywałam je pensetom jak cos mi odrastało :D bedzie dobrze !! pozdrowionka i zycze jak najlepiej ... =]