| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
co mam zorbic jestem załamana!
Autor Wiadomość
issa27 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pon 23 Sie, 2004 16:07   Re: co mam zorbic jestem załamana! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Crying or Very sad prosze was dzieczyny czy ju znawet kobietki o pmoc to dla mnei bardzo ważne!okres dostalam jakos rok temu !ale jakos glupio mi topowiedziec amamie!jak wy to zrobilyscie!ja z mama sie nei potrafie dogadac ani nie potrafimy ze soba rozmawiac a o takich rzeczach by sie przydalo?jakie sa wasze amay co wy robicie?na miom miejscu!prosze o szybko pomoc!jak wy z mamami gadacie somi ja nie potrafie zawsze sie klocimy!prosze pomozcie!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4019630
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 24 Sie, 2004 10:55   

Ja tak krzyczałam, że chyba cały blok się skapnął. Poprostu porozmawiaj z mamą, dla mnie nie ma sensu tego ukrywać. mama przecież też ma okres i też przez to przechodziła.
Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 24 Sie, 2004 11:06   

A ile masz lat?Może Twoja mama się sama zorientuje,że masz już okres i zacznie na ten temat rozmawiać?Wiem,że to troche krempujące , ale ja bym na twoim miejscu i tak powiedziała, bo to przecież tak dziwnie,że córka ma już miesiączke a mama nic o tym nie wie...Powiedz coś w stylu: "Mamo...możemy porozmawiać?Bo wiesz ja już niejestem małą dziewczynką tylko kobietą" Nie bój się,będzie dobrze :-)
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 24 Sie, 2004 11:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spokojnie,to przecież nic strasznego. Na 120% mama Cię nie wyśmieje Razz PO prostu podejdź(najlepiej jak mama będzie sama) i powiedz "mamo, dostałam okres". Jeśli naprawdę się wstydzisz to po prostu kiedy skonczą sie podaski powiedz "Mamo,podpaski się skończyły..." i już sama się domyśli.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 24 Sie, 2004 11:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

JA powiedzialam po prostu: "mamo dostalam okres, porzyczysz mi podpaski?"

Numer Gadu-Gadu
7399523
Czerwony Miś Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 24 Sie, 2004 17:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja miałam sytuacje na tyle zabawna, ze dostalam rano a za godzine mialam wychodzic do szkoly , juz nikogo nie bylo w domu.. no i nie bylo juz podpasek :/ no i nie poszlam do szkoly i jakos sobie poradzilam z chusteczkami i papierem toaletowym Shocked bo swoich oszczednosci nie mialam a portfel miala mama :/ ale pod koniec dnia znalazlam podpasek w jednej z 10 torebek mojej mamy Razz no i w dodatku mama wrocila pozno i caly czas gadala z tata, ale w koncu ja zawolalam i wolalam i przyszla. i powiedzialam tak:
- Mamo, ja nie byłam w szkole... (nie zdazylam dokonczyc)
- Dlaczego? nie bedziesz mi tak opuszczac lekcji blablablablka (rzekła mama )
- bo dostałam okres!!! (dokonczylam)
- Ojejku GRATULUJE !! (i mnie przytuliła ) :/
hehe Embarassed
nie ma sie czego bać w powiedzieniu tego mamie :] ja w sumie tez za dobrze sie nie dogaduje z mama, ale to sa sprawy biologiczne wiec mama zrozumie=)

<B>Wrzuciłam zdjęcia do albumu!</B>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1639080
kasiulka14latek Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 24 Sie, 2004 18:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jeszcze okresu nie mialam i nie wiem jak to jest. ale mysle ze nie powinnas sie wstydzic. no bo ja nie rozumiem czego tu sie wstydzic. gdy powiesz mamie ze dostalas okres twoja mama napewno sie ucieszy i nie bedzie cie traktowala jak male dziecko tylko jak kobietke. ja z utesknieniem czekam na ten okres ale chyba go nigdy nie dostane Sad

a co do ciebie to glowa do gory i mam nadzieje ze sobie poradzisz Smile

Numer Gadu-Gadu
9596579
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 25 Sie, 2004 13:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja z mamą mam troche mkiepskie kontakty..czesto sie kłocimy itp..ale o okresie było mi bardzo łatwo jej powiedzieć...nie widze w tym nic trudnego..któregoś dnia wróciłam ze szkoły poszłam się załatwić i patrze a tu krew na majtkach Razz Z przerażeniem pobiegłam do mamy i pwiedziałam: mamo przed chwilą dostałam pierwszy okres..gdzie trzymasz podpaski?I tyle..naprawde nawet nie myślałam w tym momencie jak to jej pwoeidziec, kiedy itp tylko poprostu powiedziałam i juz. Mama usmiechnęla sie i mi popgratulowała a potem dała mi podpaski. Za jakomś godzine przyszedł tata i ma mu wszystko wygadała w wtedy natępnego dnia dostaklam od nuiego róze Smile Razz Zobaczysz ze będzie dobrze..naprawde nie rozumiem czego tu sie wstydzic..kazda kobieta przeciez ma okres!

Numer Gadu-Gadu
730730
Odpowiedz do tematu