To jest mój problemik: Gdy ide spać wszystko mnie drażni jest mi gorąco wszystko swędzi i co chwile latam do WC prtzez to nie spie czasami godzine. W jakiej mam spać pozycji bo na plecach mi niewygodnie na boku ręka drętwieje a na brzuchu to co chwile do haźla lece :p powiecie że mam spać bez kołdry ale NIE!! rano się budze to jest mi tak zimno... raz obudziłem się na ziemi to prawie odmroziłem czekam na odp
Ja radzil bym sie przed snem pozadnie umyc a najlepiej czyms ladnie pachmacym i delikatnym. Zmienic posciel. Zakryj sie kolderka kocem czy co ci pasuje , otworz okno zeby nie bylo ani zimno ani cieplo. No i spij ;P.
Ja potrafie niemoc usnac i do rana . Albo to o czyms mysle albo cos sobie wyobrazam ;p ROznie:)
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
powinieneś porzadnie wywietrzyć pokuj przed pójściem spać i najlepiej jak bedziesz spał pod kocem wtedy nie bedzie ci ani za gorąco ani za zimno.a co do pozycji w jakiej masz spać to sie nie wypowiadam bo sama mam czasami problemy ale to zależy czy jestem bardzo zmęczona czy nie ale żadko zasypiam na brzuchu raczej na boku.natopiast jak szybko zasypiam - różnie zależy od zmęczenia - daltego nie wypowiadałam sie w ankiecie.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 15:35
Co do latania do WC to wieczorem nie pij tak wiele. Czasem nie mozesz zasnąć, bo jesteś przejedzony, więc jedz ze dwie godziny przed zaśnięciem. Ja zawsze śpie na wznak (na plecach), ew. na boku, na brzuchu nigdy nie mogę usnąć. Gdy mi się nie hce spać myślę o morzu, łące, górach... spokojnym krajobrazie.
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 15:42
A to roznie, rozniascie. Zazwyczaj ze 2 godzinki, zanim zasne, choc wydaje mi si, ze o wiele dluzej, a czasem to sie poloze i juz spie.
korbka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 18:52
Ja tak mniej więcej godzinke półtora lub cosik takiego ;[ wkurza mnie to, bo wszyscy w chacie śpią a ja jeszcze leze w łózku i czzekam na kojący sen...ale onm mnie szczędzi i przychodzi baaardzo późno... a szkoda bo w śnie uciekam od moich problemów...
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 20:30
Fajnie to ujełaś korbka Chodzi mi o to że w śnie uciekasz od swoich problemów...
Ja mialam prawie taki sam problem jak AREN , lecz nigdy nie mialam takich zmian temperatur. Tylko że ciągle latalam do WC. Specjalnie nic nie pilam na noc , ale to nic nie pomagało. Mama mówiła ze było to spowodowane stresem przed szkołą. Ale moja mama się myliła , bo ja po prostyu nie mogłam zasnąć i wkurzalo mnie to gdy wszyscy spią,a mi sie w ogole nie chce , a do szkoly w nastepnym dniu mialam na 8:00 ,a nawet czasami na 7:10.
Teraz nic nie piję na noc , przykryta jestem kocem , w łożko zawsze coś czytam , pomagają artykuły które są nudne ( usypiają mnie ) A jak to nie pomaga to słucham sobie wieczorkiem leżąc w łożku muzyki , oczywiście nie jakiejs tam rockowej tylko spokojnej lub czasem polskiego hip-hopu. To mi pomaga na zasnięcie.
No i oczywiście w porach letnich zawsze mam na noc otwarte okno , ale jak ktos ma psa na podwórku to nie radzę
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 03 Wrz, 2004 22:15
Ja latem też leżę przy otwrtym oknie, a z sikaniem mam podobnie zanim zasnę po położeniu się i zgaszeniu swiatłajeszcze ze dwa razy zrobię rundkę do WC. A co problemów ze spaniem to mi wiecznie jest zimno. Nawet teraz gdy jest stosunkowo ciepło śpię pod kołdrą i kocem lub kołdrą i śpiworem, bo sie w nocy rozkopuje
Gość
Wysłany: Sob 04 Wrz, 2004 11:54
Dzięki wszystkim za odpowiedzi nie wiedziłem że wy też macie taki problem i widze że ten temat nie założyłem na darmo :wink: chce żeby jeszcze kilka osób tu napisało bo zdanie każdego się liczy
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 04 Wrz, 2004 11:56
Znowu zapomniałem się zalogować Jeszcze raz wszystkim dzięki
Ja czasami zasypiam odrazu a czasami po niecałej godzinie albo jeszcze więcej ... Ale jak nie moge to sobie licze tak długo aż z nudów nie zasne ... albo wysyłam do kogoś SMSy , albo robie jeszcze coś innego (zależy co do głowy mi przyjdzie)
PS do Arena - przeczytałam tą prywatną wiadomość , fajnie że też zbierasz Warhammery , może kiedyś pogadamy ...
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 05 Wrz, 2004 22:07
Dziewczyny nie kłóćcie się. Sami poprosiła o przeniesienie tematu, wcześniej,kiedy był jeszcze w Dojrzewaniu.
Ja do niedawna nawet godzinę nie mogłam zasnąć ale niedawno znalazłam super sposób na zaśnięcie. Po prostu wyobrażam sobie coś I zanim dojdę do najfajniejszego to już lulam