Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 08:10 Dispel, Ultima Online, Age of Mythology, Hegemonia
No więc...Dodam coś od siebie;) Oto gry, które spodobały mi się bardzo. Opowiem pokrótce o nich w dalszej części postu:
- Dispel - To cRPG z moim zdaniem dość ciekawą fabułą. Niestety podchodzi pod hack & slash. Miłośnikom diablo powinno się spodobać.
- Ultima Online - MMORPG i moja miłość Najnowsza wersja trochę kosztuje, ze 100 lub 150...Ale warto ją kupić. Szczególnie, jeśli można namówić tatusia lubiącego takie gry na nią. Gra się na serwerach. Są oficjalne, te z Originu, które są płatne (płaci się za miesiąc gry), ale również są te bezpłatne, również polskie Ja gram na Dream Masters - www.ultima.netg.pl
- Age of Mythology - Strategia. Kontynuacja legendarnej już chyba Age of Empires...Muszę mówić coś jeszcze? Naprawdę warto.
- Hegemonia - nie wiem czy zaliczyć to do RTS czy do strategii...Kierujemy flotą kosmiczną Ziemian lub Marsjan (Mars został kolonią Ziemi, ale koloniści się zbuntowali - powtórka z historii?). Mamy eskadry myśliwców, potem kolonizujemy coraz to nowe planety, coraz to nowe niebezpieczeństwa...(obce cywilizacje o wyższej technologii, asteroidy...) Odkrywamy nowe technologie. Mnie się podoba.