Mam pytanko...
Mam 14 lat i bardzo chcę zrobić tatuaż, ale nie stały, taki na zawsze tylko taki robiony na kilka miesięcy. lat... czy to bezpieczne? Proszę odpowiedźcie!!
_________________ Obojętność jest jak lód polarny na biegunach: zabija wszystko. (Honore de Balzac)
blama Gość
Wysłany: Nie 17 Paź, 2004 09:59 Re: Tatuaz!!
[quote="Anadriel"]Mam pytanko...
Mam 14 lat i bardzo chcę zrobić tatuaż, ale nie stały, taki na zawsze tylko taki robiony na kilka miesięcy. lat... czy to bezpieczne? Proszę odpowiedźcie!! :([/quote]
ja mam 17 lat i trafilam tu przypadkiem,podobnie jak ty chce i robie sobie tattoo.jesli twoi rodzice nie maja nic przeciwko to ok,ale pamietaj ze nie dla nich sobie robisz tylko dla siebie...tym bardziez ze nie chcesz zrobic na pare miesiecy ktory nie jest w ogole nie szkodliwy....wiec do roboty i powodzenia!!!! :P
Weronika Gość
Wysłany: Nie 17 Paź, 2004 11:34 Re: Tatuaz!!
blama napisał/a:
Anadriel napisał/a:
Mam pytanko...
Mam 14 lat i bardzo chcę zrobić tatuaż, ale nie stały, taki na zawsze tylko taki robiony na kilka miesięcy. lat... czy to bezpieczne? Proszę odpowiedźcie!!
ja mam 17 lat i trafilam tu przypadkiem,podobnie jak ty chce i robie sobie tattoo.jesli twoi rodzice nie maja nic przeciwko to ok,ale pamietaj ze nie dla nich sobie robisz tylko dla siebie...tym bardziez ze nie chcesz zrobic na pare miesiecy ktory nie jest w ogole nie szkodliwy....wiec do roboty i powodzenia!!!!
Jeśli chcesz mieć tatuaż to z Henny lecz schodzi po około 2 tygodniach.
Myslę, że powinnaś sobie zrobić ten tatuaż, bo to nie jest niebezpieczne. Niebezpieczne moga byc tatuaże na stałe, bo może być brudna igła, którą się robi tatuaż i można się czymś zarazić:/
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pon 18 Paź, 2004 18:36
zawsze mzoe byc brudna igla i mozna sie czyms zakazic =// zazulito pomysl troszeczke (bez obrazy) jesli checsz sobie zrobic tatuaz z henny to droga wolna, jest on w miare bezpieczny w dodatku mozesz sobie wybrac czy chcesz taki na 2 tygodnie jak to poweidziala Wero czy taki nawet na pol roku 9mozna wybrac w salonie, wszystko zalezy od rodzaju namaloania [w tym wypadku henna] badz jak gleboko pod skóra zrobia Ci ten tatuaz [w tym momencie chodzi o plytkie tatuaze tuszowe, schodzace po kilku miesiacach/latach])
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Tavion Gość
Wysłany: Pon 18 Paź, 2004 19:01
Z Henny... to taka papcia z ziółek (już to mówiłam) zmywa się góra, po 11 dniach. Latem na plaży takie robili, jakoś się nie skusiłam.
A tatuaże pod skórą... to bardzo boli przy robieniu takiego czegoś. Ja nigdy nie zrobiłabym sobie tatuażu na stałe. Jak będę wyglądała jako babcia?
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 18 Paź, 2004 21:03
Cze
Takie tatuaze na kilka miesiecy czy 3 lata ... nie sa bezpieczne a pozatym schodza bardzo nieregularnie ... i długo ... wiec przez jakiś czas bedziesz sie meczyć z takim nie do konca zmazanym bohomazem ... nie radze ... nie radze
Osobiście posiadam tatuaż na ramieniu i nie widzę nic złego w tym bo znam wiele osób które są bardziej wytatuowane niż ja natomiast mój tatuaż jest stricte związany z tym z za kogo się uważam – dobrze powiem wam mam wytatuowanego człowieka Leonarda Da Vinci – tatuaż stał się modny wcześniej – zapewne tylko u nas – był identyfikowany z przeszłością kryminalną, ale teraz młode dziewczyny tatuują sobie różne głupoty (delfinki, słoneczka, motylki itp.) jest to co najmniej głupie gdyż taka dziewczyna wchodzi do salonu – gdzie swoja drogą zdzierają ogromne pieniądze za fuszerkę – wybiera jakiś wzór z katalogu i tatuuje się po miesiącu lub kilku tatuaż się nudzi i jest problem. Ja osobiście byłem tatuowany przez kolegę, który bez ogródek takim dziewczyną mówi, żeby spadały… gdyż jest profesjonalistą i nie chce robić czegoś komuś, kto może potem tego żałować. Sam przeczytałem kilka książek na temat pochodzenia tatuażu i tego jaki ma sens, a decyzja o tatuowaniu zajęła mi ok. roku kolega wszystko mi pokazał jak działa maszynka jakie igły wkłada i że są one czyste i jednorazowe, także wbrew temu co mówicie igieł jest od 3 do 6 maszynce, a nie jedna i są jednorazowe! Oczywiście niektórzy tatuatorzy używają igieł nie jednorazowych natomiast takie są sterylizowane jak narzędzia chirurgiczne i wtedy są całkowicie czyste – to kwestia czystości jest załatwiona. Od razu mówię, że tatuowanie nie należy do przyjemności i jest bolesne czasami w zależności od miejsca i grubości skóry. Ogólnie osoba tatuująca powinna zadbać aby skóra w miejscu tatuowania była nasmarowana wazelina – tak, tak wazeliną – wtedy krew nie cieknie strumieniami tylko od czasu do czasu kapnie do tego miejsce gdzie się wykonuje tatuaż powinno być czyste a tatuator wyposażony w rękawiczki. Po wszystkim trzeba smarować miejsce, w którym zrobiliśmy tatuaż specjalną maścią, która przyśpiesza gojenie. Henna to jest ciekawa sprawa, ale nieładne schodzi ze skóry i nierównomiernie i mogą występować rożne przebarwienia ze względu na barwnik osobiście nie polecam.
_________________ dzieci - galeria twarzy dzieci.
aparaty cyfrowe - forum użytkowników aparatów cyfrowych.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 19 Paź, 2004 18:41
Zapewne chodzi Ci o tatuaż z henny. Otóż nie jest on niebezpieczny,pan(i) po prostu bierze szablon i odryswuje rysunek na Twojej skórze henną. Miałam kiedyś. Żeby został Ci na pare miesięcy musiałabyś tgeo miejsca nie myć Bo mi już po paru myciach zeszło.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Wto 19 Paź, 2004 18:46
Cze
Mróweczxka są takie tatuaze na pare miesiecy lub 3 lata ... nie z henny
juz pisałam one poprostu schodza sobie powolutku ... ale nierownomiernie ...
ja nie slyszalam o takim na kilak miesiecu lub lat.. Jest taki na 2 tyg.(to wlasnie henna) i taki na zawsze. Dziewczyno!! Tylko nie rob sobie tatuaża!! Coza moda.. sie porobilo na tym swiecie.. Bóg dał ciałko takie jakie jest! Trza sie tym cieszyc!!
_________________ i znów zadaje sobie pytanie...: czy to jest przyjaźń, czy to jest kochanie?
Mam pytanko...
jak byłam nad morzem na koloni to dziewczyny robiły sobie tatuaże z henny na 2 tygodnie ale ja nie zrobiłam ba mam na to ... coś uczulenie