| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
paluch mnie b. boli :(
Autor Wiadomość
Aren
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:05   paluch mnie b. boli :(

No więc sprawa wygląda tak:
Graliśmy na WF w koszykówkę (a raczej ćwiczyliśmi poszczególne elemnty)
No więc przyszła moja kolej, cały czas było wsystko git ale przy końcu gdy miałem już odrzucić piłkę następnemu, tak jakoś zakozłowałem że piłka uderzyła mi centralnie w środkowy palec Sad
Teraz gdy zginam tym palcem to mam uczucie jakby taka stara zardzewiała nie ruszana przez 100 lat dźwignia nagle ruszyła...... brrrrrrrrr boli mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boli mnie w obydwóch miejscach zggjęć, a przy jednym, bliżej dłoni ;] to mam takie wielkie czerwone coś, to nie jest jakaś ,buła, tylko to widać gdy zginam palcem tam gdzieś w środeczku... auuuuuuuuuuu doradźcie jak złagodzić ból, i może jakieś ćwiczenia rehabilitacyjny palca? ;] czekam
Przejdź na dół
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

palec masz: stłuczony albo wybity =] więc jak ja mam cos wybite to uderzam o ściane/stól bądź co mam pod ręką aż do momentu kiedy sie wbije na miejsce kosc ktora wyskoczyla :]
najlepiej zimne okłady, ewentualnie idź na wypadkową, pomogą Ci tam

Numer Gadu-Gadu
2891618
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Koniecznie zgłoś się z tym do lekarza, to może być poważne wybićie palca. Lekarz najlepiej Ci doradzi, co zrobić aby ból był mniejszy. Na razie weź jakieś silne leki na ból. Powinny pomóc na kilka godzin.

Numer Gadu-Gadu
8619585
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:12   

Po prostu wybiłeś sobie palec. Jedynym sposobem jest nastawienie go poprzez naciąganie. Ponoć dobrze jest to robić w ciepłej wodzie (wtedy podobno mniej boli). Ale ostrzegam - naciąganie wybitego palca boli jak jasna cholera. :] Wiem z doświadczenia Razz.
Ja się co prawda nie znam, ale może powinieneś iść do lekarza - możliwe, że są jakieś maści zmniejszające ból czy cuś takiego.
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Apap/Panadol/jakiś inny lek przeciwbólowy+ zimne okłady z mokrej szmatki/ręcznika/chusteczki. Jak nie przejdzie to do lekarza. Założą ci gips/bandaż (na tym to się nie znam Razz ) i po sprawie Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Aren
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:35   

Nie no bez przesady wybity to chyba nie jest.... chociaż sam próbowałem go nastawić zaraz po tym zdażeniu ale coś mnie zabolało jszcze bardziej i wolałem go tak zostawić, a tak wogóle to zrobiłem to nie dzisiaj (piątek) tylko wczoraj (czwartek) i dzisi już boli dużo mniej ale ggdy dźwigam ten palec do góry lub na doł to auuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! bo wczoraj to bolał tak że go nawet nie dotykałem
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czyli jest wybity...
pojdziesz na wypadkową to Ci to nastawią szybko, wsadzą w bandaz i bedize ok

Numer Gadu-Gadu
2891618
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 19:51   

No to do lekarza marsz... mam nadzieje ze to nic powaznego..
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 20:34   

Ojojoj Shocked Nie dobrze... Palec może być wybity albo złamany... Trzeba przykładać okłany z lodu i może.. Usztywnić palec kawałkiem deseczki czy patyka ? Może to pomoże ale lepiej jeź na sygnale do lekarza Wink
Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 11 Lut, 2005 21:38   

Ja mam wybity nadgarstek u lewej ręki(na szczęście!) i nosze se bandażyk, a jak mi nastawiali, to trochu bolało Crying or Very sad A to wszystko przez te cholerne oblodzone chodzniki!!! Starjkuje!!!
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 09:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dorota93 napisał/a:
Ojojoj Shocked Nie dobrze... Palec może być wybity albo złamany... Trzeba przykładać okłany z lodu i może.. Usztywnić palec kawałkiem deseczki czy patyka ? Może to pomoże ale lepiej jeź na sygnale do lekarza Wink

na pewno nie jest złamany więc nie trzeba nic przykladac, gdyby byl zlamany by wogóle ruszać nie potrafił, najprawdopodobniej jest ostro wybity, jesli będziesz długo zwlekał z nastawieniem mozesz miec potem problemy jak moja znajoma, bardzo często jej wyskakuje teraz (nadgarstek prawy) bardzo trudno jest nim ruszać w jedną strone i jeszcze pare innych powikłań.

Numer Gadu-Gadu
2891618
akasia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 10:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Też tak miałam..Musisz iśc do ortopedy on wstawi diabnoze , bo będzie wiedział najlepiej co ci dolega , zrobi ci prześwietlenie , jeśli złamany to zdjęcie trzeba dać do chirurga , i ci dadzą gips , jeśli wybity dadzą ci pierw specialną szpatułkę a potem takie żelazo z gąbeczką , żeby ci nie przeszkadzało Smile (przynajmniej u mnie tak było) Ja czekałam tydzień nie przeszedł mi ból..to poszłam z mamą(moja mama tez pracuje w szpitalu) do dziś go mam krzywego , bo źle się zrosł powinnam odrazu pójść do lekarza,stało się to w szkole mama napisała takie pismo do jakiegoś ubezpieczenia i dostałam za to 60zł Smile

Shaking Shaking Scratch Rabbit Salut
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
scv
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 12:01   

Tak jak napisali inni do lekarza natychmiast, niestety to jest najlepsza metoda.

Ostatnio zmieniony przez akasia dnia Czw 31 Mar, 2005 13:21, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Nie 13 Lut, 2005 18:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dorota93 napisał/a:

Jak ty juz cos powiesz... palec nie moze byc zlamany bo by sie skapnal.A co do tego wybicia to calkowicie mozliwe.Jak ci nie przeszlo to idz do lekarza albo smaroj jakims ochladzajacym zelem bo to zlagodzi bol.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 13 Lut, 2005 18:12   

No dobra palec nie jest złamany ale nie osądzajcie mnie Wink Każdy człowiek się myli Wink
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu