| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Mutacja - ile faz i jak to jest
Autor Wiadomość
adam(o)_1991 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 10:50   Mutacja - ile faz i jak to jest Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yo yo lódki...już sam nie wiem czy miałem mutacje...nie moge piszczeć ani mówic jak smerf,mam już taki grubszy głos,ale z drugiej strony nie mam tak grubego jak dorośli, a telefonie czasem(żadziej niż kiedyś) mówią do mnie pani...aha mam 13 lat tak poza tym.
I jeszcze coś,niekiedy mi się troche zmienia głos tak jak by.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3340189
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 11:13   

Mutacja to zmiana brzmienia głosu u ludzi na skutek zmian fizjologicznych w obrębie narządów głosu. Następuje zarówno u chłopców jak i dziewcząt podczas dojrzewania. Mutacja u chłopców jest łatwo zauważalna i charakteryzuje się załamywaniem się głosu przy mówieniu. Na skutek powiększania się krtani i rozrostu strun głosowych, głos zmienia barwę na głębszą. Jest to objaw naturalny i po ukształtowaniu się krtani w zupełności zanika. Co do faz mutacji - chyba takowe nie występują. Wink

Ostatnio zmieniony przez adam(o)_1991 dnia Wto 23 Lis, 2004 11:16, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 11:15   Re: Mutacja - ile faz i jak to jest Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

adam(o)_1991 napisał/a:
ale z drugiej strony nie mam tak grubego jak dorośli, a telefonie czasem(żadziej niż kiedyś) mówią do mnie pani...

Mówią do ciebie pani?! To może jednak masz coś z tym głosem Wink

Na mutacji niestety siem nie znam...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 11:44   

Pewnie tak. Wink To zapewne mutacja, jeśli Twój głos wydaje Ci się czasem piskliwy, a czasem gruby. Wink
Powrót do góry
Michuś Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 15:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jestem w trakcie. zaczęło mi się od załamywania głosu potem zacząłem mówić znacznie grubszym głosem i tak mówię ale czasem mi się ten głos załamuje i jest piskliwy Mad

Numer Gadu-Gadu
4143657
KoT
Gość
PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 07:07   

Witam.
Fazy mutacji? Nie ma takiego określenia, ale ja to u siebie tak nazywam. Mianowicie, nastąpiło to u nie parokrotnie...To znaczy na pewien okres głos robił mi się normalny, a potem znowu mocno pogrubiał, pogłębiał. Smile
Pozdrawiam
Powrót do góry
arekk Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 27 Lis, 2004 11:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Teraz wlasnie przechodze mutacje, a zaczelo sie to gdzies od dwuch miesiecy.W sumie pozno bo za 3 dni bede mial 15. W klasie ( 3 gima) na 21 chlopakow 2 w ogule nie mialo, 3 jest w trakcie a reszta juz przeszla. Objawy sa okropne-w jednym zdaniu potrafie ze 2 razy zapiszczec, najgorzej jest na polaju czy jezykach gdy trzeba duzo gadac i dziewczyny i co poniekturzy kumple sie smieja. A przez telefon tez na ogul mi muwia pani. A w sumie tez chcialem sie cos wiecej dowiedziec na ten temat- wejdzie do "miedzy nami chlopakami"
Powrót do góry
Keeveek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 16:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mutacja ma związek ze zmianami w miejscu , gdzie tworzy się dźwięk, czyli w strunach głosowych..

jest tego kilka faz, ale nie są one aż tak wyróżnione. Faza pierwsza to zwykle niewielka zmiana głosu, połączona ze skrzeczeniem przy każdej próbie powiedzenia czegokolwiek w wyższym tonie, później tylko przy krzyku, jeszcze później możemy bez problemu krzyczeć, ale to jeszcze nie koniec mutacji

jest tak, że niektórzy w ogóle nie przechodzą mutacji. Tacy potem trafiają do boys bandów Wink

Numer Gadu-Gadu
1550297
Pan_Feanor Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 19:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U każdego jest inanczej inni piszczą inni znowu buczą jak stare tuby.
Poczekaj z rok i się unormuje (też zależnie) każdy musi przez to przejść i się z tym pogódź. Niezmienisz tego....

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
LookAtYourSelf Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 20:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm ja przeszlem mutacje bardzo wczesnie - bylem w 5 klasie podstawowki
wtedy ona byla najsilniejsza - po dwoch tygodniach juz w sumie mialem gruby glos
ale zauwazylem ze i teraz gdy juz minelo od tego sporo czasu to dalej czuje ze powoli z roku na rok glos sie coraz bardziej zmienia
w sumie ostatnio sporo przy gitarze spiewam wiec go sobie cwicze, bo pare lat temu to zadnego wyzszego dzwieku nie moglem wydac a teraz juz to wycwiczam powoli Smile
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu