CZY JESLI DOSZLO BY DO ZAPLODNIENIA INVITRO ( CZY JAK TO SIE TAM PISZE) NO WIECIE A KOBIETA JEST DZIEWICA CZY MOZE URODZIC DZIECKO?
CZY DZIECKO PRZEJDZIE PRZEZ NIEPRZERWANA BLONE DZIEWICZA? :?
Mi się zdaje, że tak (nie jestem specjalista), ale jsli czlonek podczas stosunku moze ja przerwac, lub 2 palce (np. podczas masturbacji/stosunku oral.), to czemu by nie glowka dziecka ktora jest wielkosci ananasa?
Błona dziewicza jest bardzo delikatna. Dlatego też podczas normalnego porodu (czyli nie poprzez cesarskie cięcie) zawsze dochodzi do całkowitego przerwania błony dziewiczej.
W ramach ciekawostki dodam tylko, że podczas stosunku nigdy nie dochodzi do całkowitego przerwania błony dziewiczej.
A tak BTW, to nie znam szczegółów wykonywania zapłodnień in-vitro, ale sądzę, że podczas całego procesu dochodzi do przerwania błony dziewiczej. Taki proces polega na pobraniu żywej komórki jajowej z organizmu matki, następnie zapłodnieniu ją męski nasieniem poza organizmem a następnie ponowne umieszczenie zapłodnionej już komórki w macicy. Logika podpowiada, że nie jest to prosty zabieg i sądzę, że podczas niego dochodzi do przerwania błony dziewiczej.
Poza tym - zapłodnienie in-vitro wykonuje się najczęściej u par, które nie potrafią zajść w ciążę w sposób tradycyjny. Zatem u kobiet, które zwykle i tak nie są już dziewicami.