| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Czy pies może jeść...
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 29 Gru, 2004 21:14   Czy pies może jeść...

Czy półroczny pies może jeść twarożek, jogurty i pić mleko? Z różnych źródeł napływają do mnie różne opinie i już nie wiem, co mam mu dawać, żeby nie było skutków ubocznych np. biegunki, wymiotów itd.
Z góry dziękuję. Smile
Przejdź na dół
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 29 Gru, 2004 21:30   

Według mnie moze pić mleko i jeść jogurty, ale z twarożkiem bym się wstrzymała jeszcze trochę. Mleko już bardzow cześnie można podawać, a jogurty no cóż są różne, ale chyba od pół roku już mogą być podawane
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 29 Gru, 2004 23:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

juz lepiej jogurty i twarozek niz 'czyste' mleko (bo to w koncu w mleku jest kazeina, ktora w starszym wieku nie jest trawiona - stad biegunki).
chociaz tez bym nie szalala z iloscia. a no i twarozek tyz lepiej jakis naturalniejszy niz danio na sniadanio Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 19:33   

No chodziło mi właśnie o taki zwykły wiejski twarożek Wink
Dzięki. biggrin
Powrót do góry
Martula Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja na twoim miejscu nie dawała bym małemu psu mleka (może mieć robaki mój pies miał i zdechł ale miał 4 lata nie był stary)a do twarorożku nic nie mam i do jogurtu też! Smile Flower !Pa pa!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1804987
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 19:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale pies moze miec robaki ? czy mleko moze miec robaki ? czy moze robakow od mleka sie dostaje ?
i gartuluje, ze pies Ci zszedl na robaki (zalezy co prawda jakie) to duza sztuka doroslego psa usmiercic robalami...

It`s not that gold
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie chodzi o to że w mleku są robaki tylko pice mleka(dla małych psów)jest grożne potem pies bierze tabletki od robaków!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1804987
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 19:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

sluchaj, (a raczej czytaj) mleko nie ma zwiazku z robakami,
a tabletki mozna brac conajwyzej na robaki a nie od robakow, bo z tego co wiem tabletki bierze sie od weterynarza Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 19:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak tak jedziesz z psem i ponosisz koszty.Takie tabletki można kupić u weta a on ci powie jak podawać
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1804987
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 20:16   

Martula - wiesz, z nidhogg raczej nie wygrasz, bo ona za rok (? Razz) będzie pełnoprawnym weterynarzem, więc wiedzę, jak sądzę, ma dużą.
Może mleko było jakieś nie ten-tego? Bo słyszałam, że po mleku są biegunki (albo sraczki, jak kto woli), ale o robalach nic...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 23:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

z wiedza bywa roznie, ale na bzdury i herezje mam uczulenie Wink
szzcegolnie gdy ktos sie oglasza, jako specjalista od psow Wink
a z tymi robalami to moglo byc tak po tym i przy tym srakulec, to siem i pomylic moze jaka przyczyna srakulca Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 23 Sty, 2005 20:02   

Ja uważam że pies powinien pić mleko i jogurty.... E tam mój kot jest prawie wszystko żerny Razz Je naet ziemniaki z obiadu i liże tłuszcz z patelni Razz
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 23 Sty, 2005 20:43   

dorota93 napisał/a:
Ja uważam że pies powinien pić mleko i jogurty.... E tam mój kot jest prawie wszystko żerny Razz Je naet ziemniaki z obiadu i liże tłuszcz z patelni Razz

ty jeż puźniej z tej patelni? a fuuuuuu a tak pozatym on niepowinien jeść wszystkiego tylko wszystko co może jeść
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 23 Sty, 2005 21:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

powinien to za duzo powiedziane, poza tym pies a kot to mimo wszytsko roznica, moj kot np je ogorki, arbuzy, uwielbia buraczki
mleko tez pija - tyle, ze w ilosci znikomej, jak lubia to niech maja radoche.
ale zalozenie jest takie, ze predzej przetwory niz surowe mleko (wlasnie ze wzgledu na akzeine i laktoze) , co nei znaczy ze nie ma psow pijacych mleko i od razu sie od tego umrze Wink
ponoc ssa psy, ktore od zawsze pija mleko i wlasnie dzieki temu srakulca nie maja - ze sa poniekad przyzwyczajone - ino to informacja z 3 reki i nie sprawdzona, wiec rzucam ot tak.

It`s not that gold
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 23 Sty, 2005 21:10   

kradziejka napisał/a:
dorota93 napisał/a:

ty jeż puźniej z tej patelni? a fuuuuuu a tak pozatym on niepowinien jeść wszystkiego tylko wszystko co może jeść

Ta patelnia przecież jest myta i na nowa polanta olejem itd. Mój kot wszystko jadł i ani troszke nie chorował (teraz wżera Kitakat i takie tam pierdoły)
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu