Za niedługo kończę 14 lat.A nie mam jeszcze okresu!Cipke mam już dosyć owłosioną!piersi mam male,(75).wogole to ja jestem mala, waze 37kg a wzrostu mam 148.Biodra juz mma dosyc spore.Nie zauwazylam zadnych plam na majtkach, moja mam mila okres na pocztku 7 klasy, kiedy ja moge sie go spodziewac?
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 13:44
Narazie nie masz się co martić Każdy dojrzewa inaczej ale to chyba wiadomo
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 13:47
Co z tego kiedy Twoja mama dostala okres ?
FF dostala w wieku 11 lat a jej mama 17 ;]
Jestes troche za niska i chuda,ale no wisz ,kazda moze dostac w najmniej spodziewanym momencie ;]
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 13:56
jak będziesz lepiej odżywiona bo to się z tym łączy
nie wiem ile sie powinno ważyć przy takim wzroście ale osoby zbyt chude dostają puźniej miesiączki
pozatym masz jeszcze czas więc sie nie martw
spokojnie nic nie jest poweidziane ze dostaniesz akurat wtedy, to musialby być naprawde duży zbieg okoliczności, zebys w tym czasie poszla na basen. na basen możesz użyć tamponow, lub po prostu powiesz że nie masz ochoty iść lub źle sie czujesz.
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 14:50
Weź ze sobą podpaski i/lub tampony Będzie dobrze! Aha i tampony, to na pierwszy raz polecam rozmiar mini zresztą prawdopodobieństwo,że dostaniesz okres akurat wtedy jest nieweielkie A jeśli nie bedziesz chciała lub mogła założyć tampona, to zawsze możesz powiezieć, że boli cie brzuch i juz.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005 14:55
jezeli beda chcieli isc na basen a powiesz ze okres dostalas to zrozumieja i na sile cie tam nie zaciagna, w ostatecznosci jak bedziesz chciala to z tamponem mozesz plywac