witam!!!ostatnio postanowilam pierwszy raz w zyciu ogolić okolice bikini.niestety od tego czasu (minal jeden dzien) mam jakies krostki w tym miejscu i przy kazdym ruchu troche mnie boli w tym miejscu.co robic nastepnym razem by uniknac takiej sytuacji?
To nie takie proste.
Podczas golenia nie dość że drażnisz skórę (stąd zaczerwienienie) i zwykle obcinasz włosy nieco poniżej poziomu skóry i muszą się przez nią przebijać (stąd chrostki) to jeszcze odrastające włoski wbijają się w ubranie co też nie jest przyjemne.
Poeksperymentuj trochę. Zmień sposób golenia, spróbuj tylko podcinać włoski, sprawdź pianki i żele depilacyjne. Stosuj najdelikatniejsze kosmetyki ("sensitive").
Nastepnym razem jak zdecydujesz sie golic maszynka do golenia, nie zapomnij tez o kremie To lagodzi podraznienia po zyletce. Zaraz po tym jak sie ogolisz, wysmaruj golone miejsce kremem ktory jest "sensitive" i nie ma zapachu. To zalagodzi chrostki po wloskach... Calkiem raczej nigdy sie ich nie pozbedziesz, chyba ze jako drige depilacji zdecydujesz sie na usuwanie wloskow woskiem lub depilatorem... Beda mniejsze, ale nie znikna calkiem.
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Okolice bikini są bardzo deliikatne. Używaj pianki do golenia i kremu po goleniu. Nie gol się zamym mydłem i wodą. W taki sposób bardzo łatwo podrażnić skórę. Jeśli mimo używania specjalnych kremów i pianek nie przejda ci te dolegliwości odpóśc sobie golenie okolic bikini lub idź do dermatologa, od ci poradzi co masz robić.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."