| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Czy ktoś wie?
Autor Wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 14:04   Czy ktoś wie?

Kiedyś czytałam w jakieś gazecie, o takich ''miseczkach'', które podczas okresu wkłada się do pochwy, i tam niby ma spływać krew.Niestety nie wiem jak się to nazywało, pamiętam tylko,że te ''miseczki'' były do kupienia w aptece. Czy ktoś może wie o co mi chodzi, jak to sie nazywa,a jeśli któraś z Was moje dziefcontka tego używała, to niech napisze czy to skuteczne jest. Sorki że taki niejasny ten post, ale nie wiem jak to inaczej ująć Razz Pozdrawiam Very Happy
Przejdź na dół
Ma... Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 6 razy
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 14:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja niestety nie kojarze o co ci chodzi Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 15:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Miseczki ? to chyba gorsze niz wlozenie tamponu Razz

<rotfl> Moj kolega ma extra mysl Razz WYmyslił ze mozna bydo pochwy włozyc kabelek tzn rurke i odprowadzac nim krew miesiaczkową do jakiegos zbiorniczka = =") swietne !
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Girl Zone Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 15:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

coś w stylu cewnika tylko ze do pochwy niezłe XD

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
9927062
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 15:33   

A może do odbytu talerzyk? Nie ja się nie wypowiadam...
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 15:40   

"Miseczki menstruacyjne

Inwencja wynalazców jest wręcz nieograniczona i z pewnością nie da się jej w żaden sposób poskromić. Lata 30-te były czasem rozkwitu higieny menstruacyjnej - wprowadzono wówczas dwie ważne innowacje: tampony i miseczki menstruacyjne. Chcielibyśmy poświęcić kilka słów miseczkom menstruacyjnym. Miały one zapobiegać wyciekaniu krwi w czasie miesiączki. Wkładano je do pochwy by zbierać, lecz nie absorbować, krew miesiączkową. Pojawiły się one około roku 1930, kiedy to zostały opatentowane przez panią L. W. Chalmers. Można spotkać wcześniejsze modele miseczek typu Daintette opatentowanych w 1867 roku, lecz jak dotąd ich historia jest mało poznana. Miały one kształt smoczka na butelkę i aplikowało się je zgodnie z instrukcją w okolicę szyjki macicy. Miseczki opatentowane przez panią L. W. Chalmers były nieco inne.

Były one początkowo wykonywane z twardej gumy i przez to zawodne. W 1959 roku firma Tassette Inc. w porozumieniu z L. W. Chalmers zaczęła produkować udoskonaloną wersję tych miseczek wykonaną z miękkiej gumy. Były one jednak równie zawodne, jak wcześniejsze modele i we wczesnych latach 60-tych zaprzestano ich produkcji.

Jednak idea miseczek menstruacyjnych nie zanikła wraz z zaprzestaniem ich produkcji. Od lat 80. do chwili obecnej kobiety w USA mogą nabyć miseczki wielokrotnego użytku produkowane przez firmę The Keeper, oraz jednorazowe firmy Instead (Ultrafem) wprowadzone na rynek zachodnich stanów USA w 1996 roku.

Rysunek miseczki menstruacyjnej opatentowanej przez panią L. Chalmers (Nr patentu USA 2 089 113) wskazuje na wielkie podobieństwo do miseczek firm Tassette, Tassaway i The Keeper produkowanych później. Pani Chalmers zaleca w swym patencie, by jej miseczki produkować z gumy wulkanizowanej.

Robert Oreck, założyciel i dyrektor Tassette Inc. mówi, że pierwsze miseczki menstruacyjne jego firma zaczęła produkować w okresie II Wojny Światowej, niestety produkcję wstrzymano z powodu braku gumy. Kobiety nie lubiły miseczek, gdyż były one twarde i zbyt ciężkie. Robert Oreck przypuszcza też, że kobiety miały silne opory przed manipulacją w pochwie. Rysunek pochodzący z patentu pani L. Chalmers ilustruje umiejscowienie miseczki menstruacyjnej. Podobnie nisko umiejscawiano trzy inne typy miseczek. Najnowszą miseczkę, firmy Instead, zakłada się wysoko, w sąsiedztwie szyjki macicy. "

ze strony http://www.libramed.com.pl/wpg/NumeryArchiwalne/20/11.html
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 15:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niezle :>
Nie spotkałam sie z tym jeszcze
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 16:03   

Mi to wygląda jak coś zapobiegające do przecieków czegoś innego jakby to okreslić w drugą stronę =]... wydaje mi się, ze tampony chyba lepsze, bo miseczak wygląda na niezbyt wygodną... wole podpaski i tampony, ale jak są darmowe próbki na necie to powiedzcie gdzie =]
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 16:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

troszke kapturki przypomina :d nie slyszalam o czyms takim..
Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 17:02   

No kradziejka, właśnie o coś takiego mi chodziło. Czytałam,że u nas to też jest do kupienia, i że to niby wielka nowość.... Chyba jednak zostane przy podpaskach i tamponach Wink
Aha i jeszcze jak by kogoś to interesowało, to u nas można dostać te miseczki pod nazwą Instead.Kosztuje to ok. 25 złotych za 5 sztuk Smile na waszym miejscu nie używałabym tego Razz

Przyrząd do wyciągania (ekstrakcji) krwi miesiączkowej opatentowany w 1977 roku
To też ciekawe, nie? Wink

Ostatnio zmieniony przez nasty_girl dnia Nie 01 Maj, 2005 17:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 17:20   

blackLady napisał/a:
To też ciekawe, nie? Wink

hmmm... nie Razz

za niedlugo to wymysla ciaze na zyczenie (np. zjadasz tableteczke i masz już dziecko w brzuchu Neutral) albo sposób upychania ręcznika do macicy, byleby ta krew nie "wyleciała"...

lol. Wink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 17:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

taaaa albo cos co sie wklada jak sie ma pierwsze okres i nosci sie cale zycie w srodku i nie trzeba wymieniac itd (do poki nie rozsadzi)
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szkoda, ze ni wymysla jeszcze jakies tabletki, na super szybkie powiekszenie sie biustu lub penisa przez jedna noc na cale zycie hehe Wink

Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 18:09   

AmazonkAA napisał/a:
szkoda, ze ni wymysla jeszcze jakies tabletki, na super szybkie powiekszenie sie biustu lub penisa przez jedna noc na cale zycie hehe Wink

Wiesz... Jeszcze wszystko przed nami Very Happy
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 01 Maj, 2005 18:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cos na powiekszenie sie biustu juz widzialam.. wprawdzie nie ze od razu ale ze jak sie regularnie bralo cos czy tam smarowalo to mial niby urosnac, no i na penisa zdaje sie tez cos jest..
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu