| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
???Wegetarianizm???

Czy popierasz wegetarianizm?
Tak, jestem za
72%
 72%  [ 13 ]
Nie, jestem przeciw
11%
 11%  [ 2 ]
Nie mam zdania
16%
 16%  [ 3 ]
Głosowań: 18
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
Asiula1994 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 20:59   ???Wegetarianizm??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, nie wiem czy zamieścilam temat w dobrym dziale. A może...Chodzi nie tylko o sposób odżywiania się ale także o zdrowie. A zresztą sami zobaczycie.

Gdy widzę mięso które mam zjeść zamiast szynki czy pieczeni na talerzu ukazuje mi się rzeź, zabijanie zwierząt, wszystko co dzialo się z tym biednym zwierzakiem zanim znalazło się pod postacią parówki.

Mama nie chciała zgodzić się, żebym była wegetarianką ale w końcu się zgodziła.
Mam pare pytań.

Kwiat czy w ogóle mogę być wegetarianką w wieku 11lat, jesli nie to w jakim wieku mogę?
Kwiat Są różne grupy wegetarianizmu np. laktoowowegetarianizm. Ta 'grupa' je to co weganin, miód, jaja, mleko.
czy wegetarian może jeść przyprawy czy koniecznie jest skazany na gorzką herbatę?
Kwiat czy są skutki uboczne wegetarianizmu np. coś boli, człowiek jest osłabiony itp. czy jest to przejsciowe czy trwałe?
Kwiat wegetarianizm zmniejsza ryzyko zachorowania na raka czy miażdżycę to plus ale czy są choroby na które wegetarianie częściej chorują?

jak będę miała jeszcze coś to dopiszę, z góry dzieki za pomoc, papa

P.S Byłam na stronie http://www.vege.pl i mimo to nie znam odpowiedzi na powyższe pytania. Zna ktos inne strony o wegetarianiźmie?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2885564
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 21:05   

Teoretycznie wegetarianką możesz zostać w każdym wieku, ale teraz dojrzewasz, lub dopiero zaczniesz, więc na Twoim miejscu odłożyłabym to na później.
Jeśli będąc wegetarianką będziesz miała niedobór żelaza,którego jest dużo w mięsie możesz mieć anemię.Dużo żelaza jest, o ile sie nie myle w szpinaku.
Niestety więcej Ci nie powiem, bo nie wiem czy mam dobre informacje Wink
Pozdrawiam
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 21:07   Re: ???Wegetarianizm??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Asiula1994 napisał/a:
Przepraszam, nie wiem czy zamieścilam temat w dobrym dziale. A może...Chodzi nie tylko o sposób odżywiania się ale także o zdrowie. A zresztą sami zobaczycie.

Gdy widzę mięso które mam zjeść zamiast szynki czy pieczeni na talerzu ukazuje mi się rzeź, zabijanie zwierząt, wszystko co dzialo się z tym biednym zwierzakiem zanim znalazło się pod postacią parówki.

Mam pare pytań.

Kwiat czy w ogóle mogę być wegetarianką w wieku 11lat, jesli nie to w jakim wieku mogę?
Kwiat Są różne grupy wegetarianizmu np. laktoowowegetarianizm. Ta 'grupa' je to co weganin, miód, jaja, mleko.
czy wegetarian może jeść przyprawy czy koniecznie jest skazany na gorzką herbatę?
Kwiat czy są skutki uboczne wegetarianizmu np. coś boli, człowiek jest osłabiony itp. czy jest to przejsciowe czy trwałe?
Kwiat wegetarianizm zmniejsza ryzyko zachorowania na raka czy miażdżycę to plus ale czy są choroby na które wegetarianie częściej chorują?

P.S Byłam na stronie http://www.vege.pl i mimo to nie znam odpowiedzi na powyższe pytania. Zna ktos inne strony o wegetarianiźmie?

Yy ... WEGANIE ... nie jedza miodu jaj i mleka = =

Wegetarianie moga jesc przyprawy przeciez przyprawy nie pochodza od zwierzat

Jesli dobrze masz ułozoną diete nie ma jakis boli or sth

Wegetarianinem weganinem etc etc mozna byc od urodzenia Smile

Popatrz tu http://forum.dziecionline.pl/search.php?mode=results
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 21:22   

buahahahahahaaahahahahaha!!!
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 21:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mozesz nie jesc miesa, ale musiszz zastepowac produkty miesne innymi np sojowymi itd..
wegetarianie nie jedza miesa, weganie miesa i produktow pochodzacych od zwierzat..

no wlasnie ja tez tego nie potrafila bym do ust wziac.. jakies zyly, tluszcze.. bleee, fuujj.. do tego te swinie nie wiadomo co robia w jakis gnojowach sie tarzaja czy bog wie w czym..
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 21:56   

widac moda ma wieksza sile niz to co mowi dusza.
Powrót do góry
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 23:12   Re: ???Wegetarianizm??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Asiula1994 napisał/a:

Mam pare pytań.

Arrow Możesz być wegetarianką w jakim chcesz wieku Wink
Arrow Móże jeść przyprawy pod warunkiem że nie są zrobione z mięsa.
Arrow W wieku dojrzewanie organizm porzebuje mięsa a właściwie witamin i mikro organizmów zawartych w nim. Czyli jeśli nię będziesz go jeść możesz czuć się słabo i zapewne po kilku miesiącach organizm się do tego przyzwyczaji ale nadal będzie słabszy od ludzi jedzących mięso. Możesz równiesz częściej łapać jakieś choroby.
Arrow Zapewne wszystkie xD, oranizm bez mięsa jest słabszy i może łatwiej złapać każdą chorobę.

Pozdro

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 23:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabra wiec uwazasz ze duzo osob nie je miesa bo to jest modne ?
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 00:04   

nasty_girl napisał/a:
Gabra wiec uwazasz ze duzo osob nie je miesa bo to jest modne ?

Tez tak uwazam.
90% tych kindawegetarian z forum za 2 lata uzna, ze to bylo glupie i rzuci ta przelotna fascynacje niczym zuzyta prezerwatywe.
Pytania i odpowiedzi:
-poczekaj jeszcze z 7 lat ;] daj orgaznizmowi dorosnac. zwierzatka sobie poradza jeszcze te kilka latek;]
-nie dziel na grupy. przeciez zwierzatka cierpia. jak mozesz wogole myslec o czym innym, niz roslinki? ;(
-wady? niedokrwistosc,krzywica

na stronach poswieconych wegetarianizmowi nie znajdziesz w 100% dobrych informacji, bo takie serwisy nie beda przeciez informowac o wadach diety.
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 00:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja od kiedy bylam mala nie zjadlabym no szynki.. patrzylam na te biale zylki jakies i mi niedobrze bylo.. mieso jadlam bardzo zadko i to jak bylo w jakies potrawie go nie duzo... a jakos od 3 lat wogole nie jadlam.. ale rzeczywiscie ostatnio zauwzylam ze duzo osob nie je miesa nagle.. ale czy wszyscy z powodu mody?
Powrót do góry
Asiula1994 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 09:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moda??!! Nie!! Tu nie chodzi o modę. Bez przesady 7lat? Niektórzy są wegetarianami od urodzenia. Nie lubię mięsa po prostu, nie smakuje mi i wręcz niedobrze mi na jego widok.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2885564
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 10:24   Re: ???Wegetarianizm???

Kinga napisał/a:

O_o
To znaczy, że miód jest pochodzenia zwierzęcego? O_o
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 10:40   Re: ???Wegetarianizm??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Himitsu napisał/a:
Kinga napisał/a:

O_o
To znaczy, że miód jest pochodzenia zwierzęcego? O_o

Pszczółki robiły miód, a ludzie zabrali Smile .

Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 10:46   

No właśnie. Pszczółki tylko robią miód. Nie są w niego przetwarzane, ani nic takiego. Więc czemu weganom tego nie jeść?

A zresztą... dla mnie nie spożywanie sera, mleka, jajek itp. to wariactwo Confused. I tyle.
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 17 Kwi, 2005 10:48   

pszczólki miód zrobiły ale z kwiatków
miód nie zawiera mięsa pszczółek:)

a co do autorki to również uważam to za mode, chociaż wiem że to totalnie głupio brzmi z moich ust ponieważ sama jestem wegetarianką, a uważajcie że jestem modna fajnie będzie [to był sarkazm, to nie była ironia], bo i owszem można se przejść nie jeść bla bla bla być ale jeśli się na coś decyduje tak samemu z siebie i chyba powinien wiedzieć na co się decyduje jeśli by mu zależało no a tak najpierw jesteś wege a potem sie pytasz co możesz jeść, to troszku debilne słoneczko

a swoją drogą panie Antonie one nie wytrzymają dwóch lat, maxymalnie pół roku jak dla mnie
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu